Recensie: Lisa goes vegan + persoonlijke noot

Recensie: Lisa goes vegan + persoonlijke noot

Lisa goes vegan heeft een boek. En wat voor een! Een superhandig handboek voor lekker en plantaardig eten. Ga je met me mee het boek in?

We kennen Lisa Stel van LisaGoesVegan. Lisa is een blogger die het foodblogvak tot een hoger niveau heeft weten te brengen. Daarnaast is ze echt een ambassadeur voor veganisme. Ik sprak Lisa op VegFest en naast dat ze prachtige dingen doet, zich inzet voor veganisme is ze ook nog eens ontzettend mooi en onwijs lief. Echt, een vrouw naar m’n hart.

Genoeg veren voor Lisa Stel. Hoe staat het met het boek?

De cover vind ik echt een plaatje. Een prachtige dame met een heerlijke taart. Ik zou op beide verliefd kunnen worden. Het is een lieve foto waarmee Lisa heel toegankelijk tentoon wordt gesteld (en dat is ze ook echt).

In Lisa goes vegan vertelt Lisa een heleboel. Waarom ze veganistisch is gaan eten, wat het impact is op haar leven en op de wereld. Maar ze laat ook zien dat ze voorheen een ‘mainstream omnivoor’ was. Haar voorwoord begint namelijk zo: “Had mij een paar jaar geleden verteld dat ik nu vegan zou zijn en een boek zou gaan schrijven en ik had je vierkant uitgelachen. Waar ik voorheen graag een kippenpootje afkloof, zet ik nu liever mijn tanden in een zoete aardappelburger” . Fantastisch toch? Zo mooi dat ze ook laat zien wie ze voorheen was.

Recepten

Er staan een heleboel heerlijke recepten in het boek Lisa goes vegan. Ontbijtjes, lunches, tussendoortjes en diners. Alles komt voorbij! Een van mijn lievelings is Tempeh tortilla’s. Die heb ik zelf gemaakt want het zag er zo mooi en lekker uit in het boek. Stiekem had ik geen inspiratie en wilde iets op tafel zetten dat lekker, gemakkelijk, snel klaar is en er ook nog gezellig uit ziet op een foto. Lisa laat zien dat vegan eten helemaal niet moeilijk of ingewikkeld is. Je hoeft ook niet naar 6 winkels om een lekkere maaltijd op tafel te kunnen zetten. Alles wat in het Tempeh tortilla recept zit heb ik gewoon bij Albert Heijn gehaald. Zo gemakkelijk kan het zijn. Mijn resultaat zie je hierboven.

Persoonlijk

Ik heb een tijdje met Lisa staan praten en dat ik op GeenStijl stond, was haar ook niet ontgaan.  We hebben onwijs gelachen en ze legde me uit dat ze ook wel eens zulke momenten meemaakt en hoe ze er dan mee om gaat. Toen ik haar vertelde hoe ik dat heb gedaan, zei ze trots: goed zo, zo doe ik het ook. We volgen met z’n allen een weg en ja, die weg loopt eenmaal niet rechtdoor. Er zijn wel eens bochten en hobbels en daar moeten we ook langs. Ze signeerde mijn boek en zette er een heel lief berichtje in. Lisa, je bent echt te lief!

Je kunt het boek bestellen via de Shop op LisaGoesVegan.com en kost € 39,95.

Volg:
Share:

5 Comments

 1. 11 december 2016 / 22:30

  Wat heb je een toffe review geschreven! En heb je Lisa ook nog ontmoet, jaloers!

 2. 9 december 2016 / 21:45

  Ik wil dit boek 😀 Leuke recensie! Fijn dat de recepten niet te moeilijk zijn.

 3. 9 december 2016 / 12:32

  Wat lief! Dit boek staat toevallig op mijn kerst wishlist die vandaag online is gekomen. Ik ben er heel erg benieuwd naar!

 4. 9 december 2016 / 07:43

  Ziet er uit als een inspirerend boek. Ga er snel een keer naar kijken als ik bij de boekhandel ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.