Recensie: De Vegarevolutie

Recensie: De Vegarevolutie

Dit is het eerste boek over veganisme dat ik ooit heb gelezen. Dit boek kreeg ik te leen van een vriendin en er stond een superlief berichtje in. Ik mocht het boek namelijk houden als vegangids voor het leven!

Hoewel Lisa Steltenpool (niet te verwarren met Lisa Stel van Lisa Goes Vegan) inmiddels al een nieuw boek uit heeft, wil ik De Vegarevolutie nog even onder de aandacht brengen. Dit boek heeft mij zoveel gebracht!

Ik weet het nog goed. Het was een zonnige dag in juni en ik ging naar het strand. De Vegarevolutie onder de arm en ik zou mezelf eens wat leren over veganisme. Dit boek had me meteen te pakken en ik las het diezelfde middag nog uit. En ik leerde veel. Lisa vertelt namelijk een heleboel. Zo vertelt ze onder andere over de dieren. Ik als dierenvriend, kon na het lezen van dit boek, het niet meer voor mezelf goedpraten. Dieren horen op de foto, niet op de menukaart.

Het uiterlijk

Ik vind het boek er supermooi uitzien. Met zo’n lekkere hamburger voorop. Daar krijg je toch spontaan trek van? Daarnaast vind ik de heldere blauwe kleur mooi passen. Het is een kleur waar ik blij van word en met zo’n kleur/cover springt het boek er wel uit! Daarnaast heeft ze bij de recepten ruimte gemaakt voor aantekeningen. Handig! Voor als jouw oven net iets anders werkt of je andere kruiden gebruikt en dat wilt noteren.

De recepten

Er staan een heleboel heerlijke recepten in! Van voorgerecht tot toetje, van ontbijt tot diner. Daarnaast staan er ook nog heerlijke taarten en koekjes in. Ik ben jarig in februari en ga een taart maken uit dit boek. Namelijk de Browniepizzataart met kokosslagroom en fruit. De foto vind je te zijner tijd op Instagram.

Dit maakte ik:

Heerlijke Chili sin carne (Chili zonder vlees). Het was super gemakkelijk te maken en smaakte echt heel lekker. Voorheen maakte ik altijd de chili uit Skinny Bitch (recensie van dat boek volgt nog) maar deze is echt veel lekkerder. Voortaan kook ik dus de chili uit de Vegarevolutie!

Volg:
0
Delen:

3 Reacties

 1. 2 februari 2017 / 16:16

  Dit boek stond al op m’n lijst van boeken die ik graag wil. Het lijkt me samen met het boek van Lisa Stel de ultieme gids voor plantaardig eten/leven. Erg fijn dat er ook ruimte in is om kanttekeningen te maken. Leuk dat dit je eerste vegan kookboek is.

 2. 2 januari 2017 / 15:38

  Dit boek ken ik helemaal niet! Lijkt mij wel interessant om eens te lezen! 🙂

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 januari 2017 / 23:18

   Ohh, ik zou ‘m echt bestellen als ik jou was. Dit boek heeft me vanaf het begin echt heel veel gebracht. Ze heeft inmiddels een tweede boek uit “Kickstart”. Die krijg ik op m’n verjaardag van m’n schoonvader en stiefschoonmoeder. Kan nu al niet wachten! Hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..