Boekrecensie | De Gouden Radijs

Boekrecensie | De Gouden Radijs

De Gouden Radijs. Het vegan cateringbedrijf van Marit Biemans. Marit bracht een kookboek uit en ik mag er een recensie over schrijven! Ik geef je graag een kijkje in dit heerlijke kookboek!

Over het boek

Het boek De Gouden Radijs is een bijzonder kookboek. Naast allemaal heerlijke recepten voor ontbijtjes, lunch en diner, staan er ook recepten in voor heerlijke dranken. Denk aan gemberthee, een mangococktail maar ook chocolademelk met sinaasappel en kokos! Zelf was ik altijd frisdrank verslaafd en stiekem ben ik nog steeds dol op lekker drinken. Dus deze recepten komen als geroepen! Zodra ik weer boodschappen ga doen, probeer ik zeker de vlierbloesemijsthee! Daarnaast legt Marit ook uit welke producten ze gebruikt en waar je die haalt. Want sommige dingen heeft je vertrouwde buurtsuper niet en dan moet je natuurlijk wel weten waar je het wel kan halen.

 

De Gouden Radijs ||

De vormgeving

Het boek is oranje/geel. Wat mij betreft een kleur die er echt uit spring in een boekenkast. Dit is een kookboek als geen ander. Dit boek bevat een aantal prachtige foto’s maar is vooral gevuld met bijzondere illustraties. Zo vind je er bijvoorbeeld getekende avocado’s in, creatieve rode uien maar ook bijzondere limoenen. Qua vormgeving springt dit boek er voor mij echt uit! Daarnaast zijn de pagina’s ook nog zwart! Hoe gaaf is dat? Serieus, ik vind dit zo’n unieke manier om een boek te maken. Love it!

Recept uit De Gouden Radijs: Vegan Roomkaas met citroen & bieslook

Dit heb je nodig voor 4 personen:

– 50 gram cashewnoten
– 4 el kokosolie
– 250 gram tofu
– 2 tenen knoflook, geperst
– 1 tl miso
– 6 el water
– 2 el citroensap
– 2 el zonnebloemolie
– 1/2 tl zout
– 6 stengels verse bieslook, gehakt.

Dit moet je doen voor de vegan roomkaas:

Week de cashewnoten 1 uur in een schaaltje met heet water. Giet vervolgens het water af.

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Pureer de kokosolie, cashewnoten, tofu, knoflook, miso, water, citroensap, zonnebloemolie en zout in de keukenmachine tot een glad geheel. Zet het mengsel in een afgesloten bakje ongeveer 2 uren in de koelkast.

Maak daarna van de roomkaas balletjes van ongeveer 3cm doornee. Doe de bieslook in een schaaltje en rol de balletjes er doorheen.

Wil je dit boek bestellen? Dat kan hier voor € 24,95: De Gouden Radijs

Enjoy! Dit recept ga ik zeker gebruiken. Voor op brood, toastjes, met verjaardag of tijdens gezellige spelletjesavonden! Zodra ik het heb gemaakt, vind je de foto natuurlijk op Instagram: @HetGroeneBroertje

 

 

 

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.695 andere abonnees