Wat zit er in mijn koektrommel?

Wat zit er in mijn koektrommel?

Mijn lievelingstrommel is bij mij thuis toch wel de koektrommel. Vroeger zat er altijd veel variatie in die meer slecht dan goed voor me was. Maar wat heb ik als veganist nu in mijn koektrommel?

nakd

Merken

Er zijn een heleboel verschillende merken veganistische koekjes op de markt. De meeste zijn supergezond en per stuk verpakt zodat je ze zich goed lenen om onderweg op te eten. Natuurlijk heb ik ook wel eens de basics in mijn koektrommel zoals Oreo’s, Speculaas, LU Brosse koeken en Albert Heijn brosse koeken maar ik ben toch wel heel erg fan van het merk Nakd. Ook doet het merk Beond het bij mij erg goed. Beide leveren gezonde repen aan van fruit, zaden en noten. Soms met een toevoeging van siroop. De allerlekkerste vind ik de Banana Crunch van Nakd. En het mooie is, alles van Nakd is vegan. Dus als je dat merk ziet, look no further! Hetzelfde geld voor Beond. Daarvan vind ik de lekkerste de Baobab pineapple bar. Dat is ook de reden dat je die niet op de foto ziet. Die was namelijk al op (nomnomnom).

beond

Gezond

Natuurlijk een stuk fruit of een klein handjevol (ongebrande) noten net wat gezonder. Maar soms wil ik gewoon even wat anders. En om dan direct naar het speculaas of die rol Oreo’s te grijpen (ik kan het namelijk nooit bij één of twee koekjes houden), dat is ook een beetje overbodig. Daarom kies ik voor lekkere maar gezonde alternatieven. Zo heb je ook heerlijke notenrepen die je helpen het tot het avondeten (dat je zelf ook nog eens moet maken) te redden. Maar let op: in sommige notenrepen zit honing verwerkt en dat wil je natuurlijk niet. Honing is tenslotte voor de bijen.

Zoeken

Omdat ik nog niet zo lang veganistisch eet, is het natuurlijk soms nog wel een beetje zoeken. Maar met de inhoud van mijn koektrommel nu, ben ik al super tevreden. Veel variatie en relatief gezond. Ik sta altijd open voor lekkere suggesties. Het liefst maakte ik alles zelf, maar ik heb ook nog een leven. Dus dat gaat ‘m vooralsnog niet worden. Mocht je nog een lekkere suggestie weten, laat dat dan vooral achter in een reactie hieronder.

Wat is jouw lievelingstussendoortje?

 

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 15 oktober 2016 / 09:35

  In de supermarkt (Jumbo) op de biologische afdeling liggen ook vegan koekjes van het merk Bio Today: speculaasjes, maar ook speltkoekjes met rozijnen en nog een paar soorten. Heel lekker!

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   16 oktober 2016 / 14:07

   Wij hebben helaas geen Jumbo in de buurt maar als ik er weer in de buurt ben (regelmatig) ga ik eens kijken! Die speltkoekjes met rozijnen klinken goed!

 2. 12 oktober 2016 / 18:41

  Die nakd repen zien er lekker uit, volgens mij heb ik er wel eens eentje gehad. Notenrepen met honing vind ik altijd erg lekker, maar voor veganisten dus geen optie lees ik.. Logisch, niet eens bij stilgestaan! Ik ben geen veganist en zou het ook veel te moeilijk vinden om dat soort producten te moeten opgeven. Als ik het kon, zou ik het meteen doen. Argh, lastig lastig… Leuk artikel, in ieder geval!

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   12 oktober 2016 / 20:32

   Heel veel mensen staan daar niet bij stil. Niet zo gek ook omdat iedereen daar een andere mening over heeft. Zo had tante Linda laatst speciaal voor mij een taartje gemaakt omdat ik geen zuivel eet. Achteraf bleek er honing in te zitten.. Ach, shit happens.

 3. 11 oktober 2016 / 08:39

  Mijn favoriet is de Naked bakewell tart. Smaakt echt naar een taartje maar dan de healthy variant.

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   12 oktober 2016 / 20:29

   Ja, die vind ik ook heerlijk! Maar bij mij staat die op nummer 3. Hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.