World Vegan Day

World Vegan Day

Vandaag is het 1 november 2016. De 22e keer dat World Vegan Day wordt gevierd! Is het niet fantastisch?

Ik vind van wel! In een ideale wereld zou het iedere dag World Vegan Day zijn en zou veganisme niet meer bijzonder of anders zijn. Maar zover zijn we nog niet. Voor iedere niet vegan is dit een dag als geen andere. Maar voor ons vegans is het echt een feestdag. Ik zal je iets meer vertellen over de geschiedenis.

Het ontstaan van World Vegan Day

World Vegan Day is bedacht door Louise Wallis in 1994. Zij was toen het hoofd van The Vegan Society in Engeland. De society was op 1 november 1994 jarig en werd 50. Om dat te vieren heeft Louise deze dag in het leven geroepen. Sindsdien vieren veganisten over de hele wereld feest op 1 november om de voordelen van het veganisme te vieren. Onze gezondheid, de dieren en het milieu.

Wat ik doe om het te vieren

Vandaag kan ik helaas geen feestvieren. Voor mij is het dan wel een feestdag, op kantoor gaat het werk gewoon door. Maar morgen ben ik thuis en dan vier ik het alsnog. Ik ga het vieren door lekker uitgebreid te koken en m’n liefje omver te blazen met een heerlijke veganistische maaltijd. Als het is geslaagd, zal ik het recept hier delen. ‘s Avonds wil eindelijk Before The Flood kijken. ik was zondagavond namelijk niet thuis. Gelukkig heb ik ‘m opgenomen zodat ik er morgenavond eens goed voor kan gaan zitten.

Geen vegan maar wil je het toch vieren?

Be my guest! Echt, vooral doen! Een dag om bewust te zijn. Zo kun je het ook noemen. En probeer eens een dag veganistisch te eten. Dan kom je er achter dat het helemaal niet zo moeilijk is. En ik blijf het zeggen, PROBEER MIJN NASI! Die is zo lekker, dat je meteen overstag gaat. Het recept van mijn nasi vind je hier: Sytse’s nasi.

Happy World Vegan Day!

Bron foto

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 1 november 2016 / 18:00

  Happy World Vegan Day to you! Ik had al melk gedronken voor ik zag wat voor dag het was, dus tja meevieren kon ik al niet meer. Maar er wordt sowieso geen vlees gegeten vandaag dus doe ik een klein beetje mee.

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   6 november 2016 / 12:36

   Ik reageer een beetje laat, sorry! Ik vind het zo leuk om te lezen dat je steeds vaker vlees e.d. laat staan. Super! Weet je, elk stapje is er één en samen maken we er een mooiere wereld van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.