Water drinken is super belangrijk – Kitchenhugs.nl

Water drinken is super belangrijk – Kitchenhugs.nl

Genoeg drinken is belangrijk. Maar frisdrank en fruitsapjes dragen voor mij niet bij aan ‘genoeg drinken’. Daarmee bedoel ik water en thee. En dankzij mijn glazen drinkfles van Kitchenhugs, is genoeg water drinken geen probleem!

Water is goed voor je!

Dat ons lichaam voor een groot gedeelte uit water bestaat (mannen voor 65% en vrouwen voor 50%) zal geen nieuws voor je zijn. Logisch ook dat we dat water regelmatig moeten aanvullen. Water zorgt er namelijk voor dat je gehydrateerd blijft. Natuurlijk lest een glaasje prik ook je dorst wel, maar het is (veel) minder effectief voor je hydratatie. Daarnaast zorgt water er ook voor dat je lichaam afvalstoffen beter kan afvoeren.

Wist je dat je lichaam dorst vaak verwart met honger? De gedeeltes in de hersenen die aangeven of je honger of dorst hebt zitten namelijk vlak bij elkaar. Daarom is het ook niet zo gek dat je soms iets eet terwijl je eigenlijk dorst hebt. Vooral in de ochtend is het belangrijk om voldoende te drinken. Zelf begin ik de dag altijd met 0.5L water voordat ik überhaupt iets eet. De fles op de foto staat in de slaapkamer en vul ik iedere avond zodat ik ‘s ochtends meteen een halve liter water binnen handbereik heb. En tussen ons, zonder wordt ik veel minder snel echt wakker.

Hoeveel water is nou echt gezond?

Hoeveel water je echt zou moeten drinken is afhankelijk van een heleboel factoren. Beweging, slaap, hoe groot je lichaam is, maar ook de temperatuur is bepalend voor hoeveel water je moet drinken. Zelf probeer ik tussen de 2 en 3 liter water per dag te drinken. Wanneer het hartje zomer is, verander ik het naar minimaal 3 en het liefst 3.5. Gelukkig is het in de zomer gemakkelijker om dorst te herkennen doordat je ook veel zweet. Gemiddeld genomen, dus als je een volwassen man of vrouw bent, is 2 liter water per dag voldoende.

Hoe zorg je ervoor dat je genoeg water drinkt?

 1. Get a drinkingbuddy! Dat werkt echt. Op kantoor heb ik een collega die ook bewust voldoende water probeert te drinken. We vullen de flessen voor elkaar en proberen op een werkdag 6 flesjes water weg te werken.
 2. Koop een toffe fles! Een leuke fles maakt water drinken leuker. De fles op de foto is verkrijgbaar bij KitchenHugs. En heeft een hele leuke quote achterop staan: “No water, no life. No blue, no green.” -Sylvia Earle. Naast deze fles zijn er nog een heleboel ander toffe flessen! Zelfs eentje met een monstera blad erop!
 3. Houd het bij! Bijhouden hoeveel water je hebt gedronken maakt het bijna tot een spel. Ik gebruik de app LifeSum en bij iedere fles die ik vul (voor mezelf, die van m’n collega telt niet) vink ik het aan. Zo blijf ik right on track.

Drink jij voldoende water? Ik hoop dat bovenstaande tips je kunnen helpen!

Volg:
Share:

2 Comments

 1. 7 februari 2017 / 13:54

  Door jouw artikel had ik al eens gekeken op hun site voor een fles, ze zien er super leuk uit! Toen niet besteld, maar nu dat ik je retweet zag, werd ik er weer aan herinnert. Er komt veel te weinig water binnen. Dus nu weet ik het zeker, ik wil ook zo’n leuke fles!
  Sarina Fassaert onlangs geplaatst…De koffie/thee TAGMy Profile

 2. Nicolet
  20 januari 2017 / 11:03

  Zo fanatiek als jij ben ik niet, maar drink zeker 2 flesjes water weg op het werk. Thuis al een vol glas voor het werk en bij het avond eten ook nog een glas. En daarnaast echt sloten thee. Op het werk een mokje of 10 a 12. Thuis nog iets van 4. Dus vocht genoeg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.