Waarom ik collecteer voor de Dierenbescherming

Waarom ik collecteer voor de Dierenbescherming

Op Facebook zag ik een gesponsorde post van de Dierenbescherming voorbijkomen. Ze zoeken collectanten voor de eerste week van oktober. Natuurlijk heb ik mezelf aangemeld! 

Waarom collectant worden

Dieren kunnen niet kiezen. Wij wel. Daarom koos ik er een jaar geleden voor om veganist te worden. Dieren horen niet op een bord te liggen. Na het kijken van de film Okja, besloot ik dat ik meer wilde doen voor de dieren. Alleen dieren op straat knuffelen en geen dieren eten, voelde alsof het niet meer genoeg was. En om nou meteen mijn eigen ALS (animal liberation front) te beginnen, is ook best wel een risico. Dankzij de Dierenbescherming bestaat er een Dierenambulance. Wist je dat ze jaarlijks 90.000 keer uitrijden? Dat is niet gratis en zonder donateurs en collectes is dit niet mogelijk. Daar wil ik me voor inzetten!

Wat doet de Dierenbescherming?

De Dierenbescherming doet heel veel. Ik kan niet alles hier opnoemen maar ik noem een aantal dingen die ik belangrijk vind. De dierenambulance zoals ik al zei, vind ik erg belangrijk. Als mijn kat wordt aangereden wil ik ook graag dat hij zo snel mogelijk hulp krijgt zodat hij het daardoor misschien nog kan overleven. Het “Beter leven” -keurmerk. Beter leven zet ik even tussen aanhalingstekens want hoeveel beter kan een leven zijn in de vee-industrie? Dankzij dit keurmerk zijn er meerdere regels aangepast/opgesteld. Natuurlijk zijn we er nog lang niet wat de vee-industrie betreft maar dankzij de Dierenbescherming maken we flinke stappen! Daarnaast hebben ze eigen asielen voor als ze de eigenaar van de dieren die met de dierenambulance worden opgehaald, niet kunnen achterhalen.

Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

De LID gaat jaarlijks op duizenden meldingen van mishandeling of verwaarlozing af. De baasjes weten vaak niet hoe ze met hun dieren om moeten gaan. De LID helpt de baasjes waar dat kan door hun uitleg te geven en te vertellen hoe het wel moet. Hierdoor kan vaak voorkomen dat een dier uit huis gehaald wordt. Als het niet acceptabel is, worden de dieren natuurlijk wel uit huis geplaatst.

Doneren

Ik weet niet waar jullie allemaal wonen maar als je collectant wilt worden, kun je je aanmelden op www.dierenbescherming.nl/collecteren Is dat niets voor jou maar wil je wel je steentje bijdragen? Je kunt ook maandelijks doneren. Voelt dat ook te veel? Dan mag je eenmalig geld naar mij overmaken. Dit doe ik dan zelf contant in de collectebus. Mijn rekeningnummer is: NL 26 RABO 0143989006 t.n.v S. Monsma Zet dan in de omschrijving: De Dierenbescherming. Er komt ook nog een digitale collectebus op de website van de Dierenbescherming. Zodra die is aangemaakt, zet ik de link hierbij!

Foto’s: De Dierenbescherming

Volg:
Share:

2 Comments

  1. Wat goed van je lieverd!! Ik heb ook jaren vrijwilligerswerk gedaan bij de Dierenbescherming (verwilderde katten en honden). Ik vind het een prachtige organisatie die enorm goed werk verricht. Liefs en een dikke knuffel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mijn allereerste e-book kun je vanaf nu bestellen!

Een vegan verjaardag - cover