Waarom iedereen de VeganChallenge moet proberen

Waarom iedereen de VeganChallenge moet proberen

Als je zegt dat je veganistisch eet, hebben mensen direct heel veel vragen. Maar wat eet je dan nog wel? Veganistisch eten is vast heel saai. De VeganChallenge laat je ervaren dat veganistisch eten fantastisch is en alles behalve saai.

Wat is de VeganChallenge?

De VeganChallenge is een uitdaging van 30 dagen waarin je uitsluitend veganistisch eet. Deze editie begint op 1 april 2017.  Je kunt je aanmelden en dan krijg je ook nog eens hapklare recepten in je mailbox. Iedere dag! Is het niet fantastisch? De recepten zijn supermarktproof en dat zorgt ervoor dat het gemakkelijk te doen is. Met de VeganChallenge leer je hoe je lekker kunt eten en dat je met een veganistisch eetpatroon best een lekker taartje kunt eten. Check deze Fingerlicking Frambozen Cheesecake maar eens. De VeganChallenge legt de focus op het verminderen/tegengaan van dierenleed. Niet op gezondheid. Dus wees niet bang dat je na 30 dagen ineens in een dunne vegan verandert.

Waarom moet je meedoen?

Door 30 dagen volledig veganistisch te eten kom je erachter dat veganistisch eten helemaal niet zo moeilijk is als je denkt. Je krijgt inzichten wat je allemaal kunt eten en daarnaast help je ook nog een aantal dieren. Minder vraag naar dierlijke producten zorgt natuurlijk voor minder dierenleed. Daarnaast word je super creatief in de keuken omdat je dingen maakt die je uit jezelf waarschijnlijk nog nooit hebt gemaakt. Als laatste vertel ik je dat wanneer je minimaal 3 weken veganistisch eet, je een beter gevoel krijgt over jezelf en je lichaam. Ja, ook als je zo nu en dan een heerlijke Bananenbrownie naar binnen schuift.

Waar kun je je aanmelden?

Je bent enthousiast geworden hè? Ik zie het aan je. Je staat te trappelen om je aan te melden en zo bij te dragen aan een wereld met minder dierenleed. En daar ben ik heel blij om! Ik heb een hapklare link voor je. Klik op: Ik wil me heel graag aanmelden voor de VeganChallenge!

En na die 30 dagen?

Ik hoop oprecht dat als je 30 dagen veganistisch hebt gegeten, je zo enthousiast bent dat je veganistisch blijft eten. Het kan voor de dieren zijn, de wereld en het klimaat of voor je eigen gezondheid. Vind je het toch lastig en voelt het als streng zijn voor jezelf? Dat is niet erg. Zorg ervoor dat je leeft naar je eigen eer en geweten. Je bent niemand uitleg verschuldigd waarom je bepaalde keuzes maakt. Het zijn jouw keuzes. Ook als je 3 dagen per week veganistisch eet maak je het verschil. Ieder stapje naar minder dierenleed is er immers één. Wil je weten wat het eten van dierlijke producten voor effect heeft op de wereld? Kijk dan de documentaire Cowspiracy (Netflix) of Before the flood (een docu van de heerlijke Leonardo DiCaprio) eens. Before the flood vind je op Youtube.

Ben je benieuwd waarom ik veganist ben geworden? Dan kun je onderstaande video bekijken of mijn eerste artikel op Het Groene Broertje lezen.

Wil je graag maar kijk je er ook een beetje tegenop? Je mag me altijd mailen voor vragen, tips en advies. Ik kan je wel alvast een tip geven: Zoek een buddy (collega/vriendin/partner/broer/zus) waarmee je vanaf 1 april de VeganChallenge aan gaat. Zo kun je elkaar motiveren en helpen de juiste keuzes te maken. Heel veel succes!

Volg:
Share:

8 Comments

 1. 29 maart 2017 / 14:49

  Ik weet het niet, helemaal vegan zie ik mezelf toch niet doen een maand lang. Vriendlief zie ik al helemaal niet meedoen, dus dat is wel lastig. Maar ik ben best geïnteresseerd in vegan eten, en ik geloof zeker niet dat het saai is. Ik zou wel af en toe een vegan maaltijd op tafel willen zetten. Is het stom om me alleen aan te melden om de recepten te ontvangen? Ja he?
  Jenn onlangs geplaatst…Flirten met vegetarismeMy Profile

  • Mirte
   2 april 2017 / 15:22

   Ik vind dat niet stom. Door de recepten te ontvangen en af en toe te maken kom je er vanzelf achter dat een plantaardige maaltijd heel lekker kan zijn en dat je zeker niets hoeft te missen.

   Het is juist knap dat je jezelf hiervoor openstelt en dit wilt proberen, ik zou zeggen go for it!

  • 3 april 2017 / 21:29

   Dat vind ik helemaal niet stom! Slim juist! En elk stapje is er één. Mijn kerel is ook geen veganist dus het is soms wel even kibbelen over het eten maar meestal redden we het wel. Zo niet, dan koken we apart.
   Het Groene Broertje onlangs geplaatst…Meet the Vegan: Afieke – VegahippieMy Profile

 2. 29 maart 2017 / 13:37

  Zo leuk deze post! Ik wil heel graag meedoen maar ik moet even kijken hoe dat ‘thuis’ gaat aangezien ik samenwoon. Mijn vriend staat nog niet helemaal te juichen haha. Maar het lijkt me zo tof om te proberen!

  • Mirte
   2 april 2017 / 15:26

   Mijn vriend eet ook graag een stukje vlees. Ik ben zelf de laatste tijd veel aan het minderen, ongeveer 2 jaar geleden vegetarisch gaan eten en nu bezig met de overstap naar plantaardig eten.

   In het begin zal dit wel tot discussies zorgen, bij ons toch, maar hij zal ook wel een aantal maaltijden lekker vinden en het stukje vlees dus niet missen. Gewoon proberen! Mijn vriend eet nu al een stuk minder vlees, maar af en toe snakt hij gewoon naar een stukje vlees, dit zal ik hem dan ook zeker niet ontzeggen. Sinds ik vegetarisch ben let hij er wel op dat zijn vlees biologisch is en voldoende “beter leven” sterretjes heeft.

 3. 29 maart 2017 / 10:34

  Super! Ik had mij vandeweek al ingeschreven. Ben erg benieuwd hoe de 30 zullen zijn. Ik merkte tot nu toe dat ik wel erg makkelijk naar diepvries pizza’s pakte, maar dat zal dan ook niet meer gaan 🙈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.