Column Vega(n) leven is anno 2017 een eitje! + Vrij Van Veggie Food Fair vrijkaarten! (Afgelopen)

Column Vega(n) leven is anno 2017 een eitje! + Vrij Van Veggie Food Fair vrijkaarten! (Afgelopen)

Aankomend weekend is het zover! De Vrij Van Veggie Food Fair in de jaarbeurs in Utrecht! En ik mag 5×2 vrijkaarten weggeven. Zelf ben ik zaterdags aanwezig dus als je wat met me wilt drinken, schiet me aan!

Vandaag deel ik een column die nooit is gepubliceerd. Ik schreef deze voor een opdrachtgever maar na meerdere malen contact te hebben gehad, besloten we dat we toch niet zo goed bij elkaar passen.

Column: Vega(n) leven is anno 2017 een eitje!

In Nederland hebben we de luxe om zelf te kiezen wat er op ons bord belandt. Het is helemaal niet moeilijk om er voor te kiezen geen (producten van) dieren op je bord te serveren. Tenzij je in een dorp zonder supermarkt woont. Dan is het iets meer plannen en kost het wat meer moeite. Maar je eigen normen en waarden nastreven mag ook best een beetje moeite kosten.

Er zijn tegenwoordig zoveel vleesvervangers op de markt dat je in iedere supermarkt een vega(n) burger, spread of kaasje kan vinden. Smoesjes dat het lastig is, dat het je nooit zal lukken en dat vega(n)s alleen maar sla eten, die hoef ik niet te horen. De dieren al helemaal niet. Ze willen een gezond en fijn leven leiden. Net als jij en ik. In de ellendige industrie gaat dat nooit lukken. Omdat mensen graag filet american op hun toastje smeren. Dat dat het leven van een rund moet kosten is helemaal koekoek. Vooral als je bedenkt dat er een plantaardige variant te koop is. Deze is lekkerder voor je mond én je gemoedstoestand.

Bij vrienden eten is in het begin misschien een uitdaging maar als je net als alle hipsters begint met foodpreppen, heb je altijd een bakje eten voor jezelf. Het lijkt misschien minder gezellig als jij en je vriend(en) niet hetzelfde eten, maar dat is het niet hoor! Een bijkomend voordeel is dat jouw maaltijd helemaal geen moeite kost om te bereiden. Dat heb je namelijk eerder thuis al gedaan. Kun je ze in die tijd mooi vanuit liefde vertellen waarom je eet wat je eet.

Vanaf het moment dat ik mijn eet- en leefpatroon omgooide ben ik ontzettend creatief in de keuken geworden. Toen ik alles at, ja ook dieren, was ik een keukenkluns. Tegenwoordig mag je me best een keukenprinsesje noemen. Ik maak de lekkerste gerechten from scratch en ik heb er ook nog ontzettend veel plezier in!

Win vrijkaarten voor de Vrij Van Veggie Food Fair!

Ik geef 5×2 toegangskaarten weg voor de Vrij Van Veggie Food Fair! De eerste editie van dit evenement belooft een daverend succes te worden. Daar wil jij toch ook bij zijn?

Meedoen is super easy!

– Reageer op onderstaande Facebookpost en vertel op welke dag je wilt komen en tag degene met wie je wilt gaan. De winnaars krijgen donderdag een privéberichtje via Facebook!

Be the change.

x Sytse

Volg:
Share:

1 Comment

  1. 2 oktober 2017 / 20:08

    En ook zonder vega(n) burger, spread of kaasje blijf je prima in leven op een plantaardig dieet. Wij belandden een keer op vakantie met de trein in een plaats zonder supermarkt. Gelukkig was er wel een groentewinkeltje en daar konden we alles krijgen wat we nodig hadden: groente, aardappelen, fruit, zelfs een blik bonen, een pak rijst en havermout hadden ze daar. Alleen voor het wc-papier moesten we een eindje fietsen of met de trein reizen 🙂 Dus het is juist makkelijk om vegan te eten, want dan hoef je niet op zoek naar kaas of vlees 😉
    Lalagè onlangs geplaatst…Ik zie mensen – Koen SnyersMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.