Vegan smeersels voor op het stokbrood bij de barbecue

Vegan smeersels

Ik liet je al zien hoe verrukkelijk je kan barbecueën als veganist. Maar naast al het echte barbecue-voer, is er natuurlijk meer. Welk vegan smeersels doe je op het stokbrood bij de barbecue? Dit maak en gebruik ik.

Filet American van de Vegetarische Slager

Deze kleine bolletjes koop je heel handig, kant en klaar. Toen ik nog vlees at, was ik niet zo’n fan van filet American. Maar deze vegan versie is echt super lekker! Snijd de bolletjes open en doe de filet American in een schaaltje. Strooi er een beetje peper en zout overheen of een gezellig uitje en naast dat het heerlijk is, staat het ook nog ontzetten mooi op tafel.

Home made knoflookboter

Knoflookboter uit de winkel is never nooit vegan. Tenminste, ik heb het nog niet ontdekt. Maar zelf knoflookboter maken is zo lekker!

Dit heb je nodig:
– Plantaardige margarine
– Tzatziki Garlic dip van Oil & Vinegar
– Water

Dit moet je doen: Leg een pakje plantaardige margarine buiten de koelkast en laat dit enigszins zacht worden. De Tzatziki Gralic dip meng je met water en laat je minimaal 5 minuten staan. Vervolgens schep je de plantaardige margarine in een kommetje en voeg je het Tzatziki Garlic mengsel er aan toe. Roer het geheel goed door en laat het stevig worden in de koelkast (duurt ongeveer 2 uren).

vegan kruidenboter

Zelf vegan kipstaté salade maken is echt the easiest job ever done.

Dit heb je nodig:
– Satésaus naar keuze (ik gebruik altijd die kant en klare van Remia)
– 2 plakken van een rode ui
– 1/2 pakje kipstuckjes (Vegetarische slager of Vivera)

Dit moet je doen:
Schep de satésaus in een kom. Snijd vervolgens de rode ui in hele kleine snippers. Daarna snijd je de kipstuckjes in kleine stukjes en meng je de ui en de kipstuckjes door elkaar. Bak ze op gemiddeld vuur gaar en meng door de satésaus. Top dit af met een klein beetje gedroogde oregano voor het serveren.

Hummus

Hummus kopen is lekker makkelijk. Zelf hummus maken is makkelijk lekker. Ik vind zelfgemaakte hummus altijd zoveel lekkerder dan de kant en klare bakjes uit de supermarkt. Daarnaast spaar je ook nog plastic uit.

Dit heb je nodig:
– 2 blikken kikkerwerten
– Citroen
– Verse Peterselie
– Knoflook (naar smaak)
– Knoflookpers
– Keukenmachine

Dit moet je doen:
Spoel de kikkererwten af en doe ze in de keukenmachine. Doe hier een beetje aquafaba bij (kikkerwertenvocht) en zet de keukenmachine aan tot het een gladde massa is. Daarna doe je de knoflook in de knoflookpers en voeg de geperste knoflook toe en zet de keukenmachine nog even aan tot alles goed verspreid en vermalen is. Pers het sap van een halve citroen erdoor en doe er 2 takjes peterselie bij. Serveer in een mooi kommetje met een toefje peterselie.

Dankzij mijn nieuwe Weber Original Kettle ben ik helemaal in mijn barbecue nopjes. Ik had nooit gedacht dat ik barbecueën zo tof zou vinden! Meer barbecue recepten en tips? Zolang het mooie weer aanhoudt, zal ik zeker meer recepten delen! Over tips gesproken: maak het barbecuerooster wel meteen na iedere keer direct schoon. Anders koekt het aan en moet je met alle kracht het rooster schoon boenen. Not so cool. 

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. Aïde
    25 juli 2018 / 22:58

    Er is bij de Jumbo een kruidencreme te koop op hun vers afdeling. Die is vegan. Zelf vind ik hem niet super maar mijn vriend weer wel. Misschien een idee mocht je zelf geen tijd of zin hebben het te maken

  2. 23 juli 2018 / 20:06

    NOM! Super goede ideeën 🙂 Ik blijf fan van kruidenboter <3

  3. 23 juli 2018 / 10:00

    Die Petit Filet à l’Americain is zo lekker! Ik baal echt dat die hier in België nog niet te koop is. En hummus doet het altijd goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..