Urban Jungle – Radermachera

Urban Jungle – Radermachera

De Radermachera is een moeilijkere plant dan ik gewend ben. Deze groeit hoog uit maar kan teruggesnoeid worden tot de stam. Meer weten? Lees gauw verder!

De radermachera is een prachtige plant die een beetje tropisch aan doet. Dat is ook niet zo gek gezien hij z’n oorsprong vindt in de subtropische bergregio’s van China en Taiwan.

Deze plant vraagt veel water. Door de vele bladeren verdampt water gauw en heeft de radermachera wat vaker een scheutje (lauw) water nodig. De kluit mag best vochtig zijn. In de winter hoeft hij niet zoveel water en mag hij dus best wat droger staan. Pas op met te droog. Als de bladeren bruin worden of het blad eraf valt, dan staat de plant te droog.

Deze plant houdt van een lichte ruimte maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant nooit in de volle zon want dan kunnen de bladeren ‘verbranden’  en gaat de plant dood. In de zomer kun je de plant zelfs buiten zetten op een schaduwrijke plek. Vindt hij heerlijk!

Radermachera’s zijn luchtreinigers. Als je ze in de woonkamer zet zorgt deze groene vriend er dus voor dat de kwaliteit van de lucht in de kamer omhoog gaat. Daarom ben ik een groot fan van de Radermachera.

Wil je een radermachera stekken? Dat kan wel maar het is heel moeilijk. De stengels van de wortelvorming zijn namelijk hol. Je zou de plant dus moeten kopstekken. Dat doe je door met een vscherp mes een stuk van de plant af te snijden. Voordat je de stek in de grond zet, laat je de wond een paar uren drogen. Het stekje heeft wel een aantal eisen wil het gaan groeien. Zo wil hij een humusrijke, rulle en zure potgrond (pH 5,5). Zet je ‘m in de normale potgrond uit de supermarkt, dan heb je weinig kans. Een mengel van turfmolm, fijngewreven klei, goed verteerde koemest en naaldbos-grond levert je meer succes.

 

Wist je dat er niemand in is geslaagd om deze plant te laten bloeien?

Volg:
Share:

5 Comments

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   12 januari 2017 / 08:43

   Thanks! Is dit een plantje voor jou?

 1. 9 januari 2017 / 09:35

  Woooow zo’n leuk artikel! Ik ben dol op planten 😉 Dit artikel lijkt een beetje op het topic ‘plant van de week’ in het vak plantkunde in mijn studierichting! Top, ik wil meer 🙂 hihi

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   12 januari 2017 / 08:43

   Hahahah cool!! Ik ben van plan om regelmatig één van mijn planten uit te lichten (de 2e staat al klaar voor komende week ;-)). Heb je nog voorkeuren?

   • 12 januari 2017 / 18:54

    Goh liefst degene die ik ni al in plantkunde gezien heb haha ? maar het zijn er iets te veel om ze te omzeilen ?.. Als je meer uitleg nodig heb over de anatomie wil ik altijd wel wat toelichten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 119 andere abonnees