Urban jungle – Meer groen in je huis

Urban jungle – Meer groen in je huis

Een woontrend die al wat langer gaande is, is een Urban Jungle. Wat is dat precies? Ik ga je alles uitleggen en laat je mijn eigen urban jungle zien.

“Urban jungle” is een woord dat wordt gebruikt door hipperts voor een grote drukke stad, the streets. Maar eigenlijk is dat al een beetje achterhaald. Tegenwoordig is het meer een jungle in je eigen huis. Veel planten en veel groen waardoor je extra gelukkig wordt.

Waar komt het vandaan?

Ik heb heel lang op internet gezocht en ik kan het maar niet vinden. Wel kwam ik heel veel verschillende buggy’s tegen die de naam Urban Jungle dragen. Misschien ben ik niet zo goed met Google maar ik heb echt m’n best gedaan. Wel vond ik dat in 2013 een website is opgericht met/voor/door Urban Jungle Bloggers. Daar heb ik wat foto’s zitten bekijken en dat is voor mij echt een inspiratie. Zoveel prachtig groen. Heerlijk!

Planten maken je gelukkiger

Planten om je heen maken je gelukkiger. Ze zorgen voor een rustig gevoel en de Nasa Clean Air Study wijst uit dat planten die de luchtzuiveren de effecten van het Sick Building Syndrome vermindert. Deze aandoening komt voor op kantoor of op een plek waar veel mensen zijn zoals een winkelcentrum of ziekenhuis. Door dit syndroom raak je vermoeid, prikkelbaar, krijg je irritatie aan de ogen en/of problemen met ademhalen. Een ander onderzoek wijst uit dat werknemers die luchtzuiverende planten op het bureau hebben minder stress ervaren en zich minder vaak ziek melden! Ook helpen deze planten je geconcentreerd te blijven en creatief te zijn. Heb jij al planten op je bureau staan? Nee? Dan wordt dat tijd!

Mijn Urban Jungle

Ik ben nog maar een beginnende jungleist (ha, zelf bedacht. Jungle-ist) maar ik probeer op mijn kantoortje thuis, heel veel groen rondom mijn werkplek te creëren. Ik gebruik veel luchtzuiverende planten zodat de lucht er heerlijk schoon is. Mijn favoriet is Aloë Vera. Daar zal ik je wat meer over vertellen.

Aloë Vera

Deze plant is echt heel gemakkelijk om thuis te houden. Als de plant daglicht krijgt is hij eigenlijk al tevreden. Ik geef ‘m één keer per twee weken een heel klein beetje water. In de winter kan het zelfs nog wat minder. Dan krijgt deze plant één keer per drie weken water. Twijfel je of je de plant al water hebt gegeven? Dan niet doen. Als de Aloë Vera plant bruine plekjes laat zien, is de lucht in je huis erg verontreinigd. Tijd voor actie dus.

Aloë Vera planten zijn er in veel soorten en maten. Kijk maar eens om je heen in de plantenwinkel. De verzorging is echter bij allemaal hetzelfde.

Er groeien naast deze plant regelmatig baby’s. Heel leuk om die dan te verpotten en groot te zien worden (of cadeau te doen!). Mijn plantje heeft nu één baby en die heb ik inmiddels in z’n eigen potje gezet. Hopelijk groeit hij snel!

Zie je baby’s groeien? Snijd ze dan aan de stam af en laat ze 3 dagen drogen. Daarna kun je ze in hun eigen potje zetten en rustig laten groeien. Geef ze één keer in de 3 weken water tot ze wat groter zijn. Dan mag één keer per twee weken.

In de volgende editie van Urban Jungle zal ik je iets vertellen over één van mijn andere planten. 

Volg:
0
Delen:

10 Reacties

 1. 9 januari 2017 / 11:29

  Ja, hieraan kan ik nog meer een voorbeeld nemen. Er staan wat planten in huis, maar er mogen nog wel wat kleintjes bij. Ik heb inmiddels wat stekjes van een mooie plant van de oma van mijn vriend. Dus ik ben mijn urban jungle aan het planten.

 2. 4 januari 2017 / 17:04

  Mooi geworden babe! Ben benieuwd naar de komende posts hierover! Aloë vera heb ik 1 keer gehad maar ging binnen no time dood…misschien omdat ik er steeds iets vanaf sneed om te gebruiken voor mijn gezicht om smoothie hehe

 3. 3 januari 2017 / 15:34

  Wat een tof hoekje! Wij hebben wel planten in huis, maar niet zo mooi opgesteld, eerder hier en daar eentje. Die aloe vera ziet er wel heel leuk uit!

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 januari 2017 / 23:16

   Dank je! Dat had ik eerst ook hoor. Nu heb ik op m’n werkkamer een heleboel en op de afscheiding tussen de woonkamer en de keuken (dat is een soort heel smal barretje (of verlaagd muurtje) nog 5 staan. Maar overal wat is net zo leuk!

 4. Henrieke
  3 januari 2017 / 14:16

  Dat ziet er leuk uit! Planten in je huis maken inderdaad gelukkiger én gezelliger. 🙂

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 januari 2017 / 23:15

   Thanks! Ja, dat vind ik ook. Absoluut!

 5. 3 januari 2017 / 09:35

  Jungle-ist, haha! Leuk gevonden. Grappig dat Aloë Vera planten ook baby’s krijgen! 😀

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 januari 2017 / 23:14

   Bruahaha, thanks! Ja, ik wist het niet en vond het online en prompt zag ik een baby!

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 januari 2017 / 23:13

   Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.