Update | 5 weken met vegan diëtist Lobke Faasen

Update | 5 weken met vegan diëtist Lobke Faasen

Het heeft even geduurd voordat ik tijd had om een update te schrijven over mijn ervaring met vegan diëtist Lobke Faasen (volg m’n girl op insta!). Maar na de eerste vijf weken is het hoog tijd om eens te vertellen hoe het gaat!

De eerste twee weken

Als je aan iets nieuws begint zijn de eerste twee weken meestal een piece of vegan cake(ook al zit cake er momenteel even niet in). Maar daarna jongens, daarna moet het mijn nieuwe levensstijl worden en dat hè, dat is drama. Oude patronen doorbreken kan ik niet zo goed. Al helemaal niet als ik het alleen moet doen. Gelukkig is Lobke mijn steun en toeverlaat in deze periode van verandering. In de eerste twee weken ging het best wel goed. Ik was verbaasd over het gewicht dat eraf vloog. Ik at alleen maar Whole Food Plant Based en ik voelde me heel goed. Toch slopen de slechte gewoontes er weer in. Bij vrienden eten was vooral heel lastig. Bij Sander bijvoorbeeld. Wij eten regelmatig samen (ik kook dan) en kijken daarna films. Bij die films eten we dan chips. Beide een zak. Maar dat is natuurlijk not done. Na het eten had ik, vanuit gewenning, meteen zin om een hele zak chips naar binnen te schuiven. Dus ik appte Lobke. Ik wilde chips, maar ik wilde geen chips. Lobke kwam met een briljante opmerking. Ik quote: “Waarom moet je altijd je tong stimuleren? Je hebt meer zintuigen die je kan stimuleren. Ga maar wat leuks doen voor jezelf.” And so we did. Sander en ik besloten om te gaan wandelen. Na anderhalf uur kwamen we weer thuis en ik had helemaal geen zin meer in chips. HOE DAN?! We deelden een meloen en dat was meer dan genoeg. Ik bepaal wanneer ik chips eet. De zak chips heeft geen stem, is niet de baas.

Kleine stapjes werken beter dan één grote verandering

Lobke vertelt me dat kleine stapjes beter zijn dat alles in één keer extreem omgooien. Daarnaast moet ik ook mijn kleine successen vieren. Voorbeeldje, ik ben echt hooked aan frisdrank. Het is echt belachelijk. Er zitten dagen tussen dat ik alleen maar frisdrank drink en geen glas water binnen krijg. Dat wàs zo. Lobke heeft me geleerd dat ik kleine dingetjes moet afbouwen. Ik dronk vaak cola (zero). Zoals andere mensen koffie drinken, dronk ik ‘s ochtends een blikje sugarfree energy. Ik mocht kiezen. Of zo nu en dan nog frisdrank of mijn blikje energy houden. Ik koos uiteraard voor het laatste. De frisdrank verving ik met water, Spa rood of Chaudfontaine Fusion. Na de eerste twee weken zonder ‘echte’ frisdrank, vroeg ze me of ik de energy ook kon laten staan. Ik was bang, maar wilde het proberen. Wel had ik iets nodig dat de enerydrink in mijn ochtendroutine vervangt. Ik koos voor een ijskoffie met lekker veel havermelk. Het maken duurt iets langer dan een blikje open trekken, maar dat is voor mij een prima vervanger!

De tips van Lobke

Lobke zit boordevol tips en is een echte positiviteitsguru! Lobke is als vegan diëtist heel erg van het prijzen en trots zijn. Niet van het teleurgesteld zijn. Niet denken in problemen maar in oplossingen. Zelf zie ik altijd allemaal apen en beren op de weg en Lobke zorgt er voor dat er een lekkere frisse wind door mijn brein gaat. Zo zegt ze bijvoorbeeld: Focus op wat je wel mag in plaats van wat je niet mag. Heel gek, hersenen kennen het woordje ‘niet’ niet. Als je tegen kinderen zegt dat ze geen snoepjes mogen pakken, worden die snoepjes ineens heel interessant. Daarnaast gaf ze me het advies om maaltijden/eetmomenten in te plannen. Zo weet ik precies waar ik aan toe ben en wanneer ik het naar binnen mag schuiven. Ik gaf als excuus dat er veel dingen zijn waar ik geen invloed op heb, drukte, verleidingen bij vrienden, verveling e.d. Klagen daarover heeft geen zin. Ik focus me op de dingen die ik wel in de hand heb. Als een Siberiër moet sporten in het zonnige California, kan hij over het temperatuurverschil klagen, maar daar wordt hij niet beter van. Kijken naar hoe hij ervoor kan zorgen dat bij beter presteert in California, daar heeft hij veel meer aan. En zo werkt het met mijn manier van eten ook.

Inmiddels ben ik 3.9 kilo afgevallen in de eeste 5 weken. Het ging met vallen en opstaan. Natuurlijk lukt het me niet om 100% te presteren want niemand kan altijd pieken. Wel ben ik bewuster, maak ik andere keuzes en doe mijn stinkende best.

Vinden jullie het leuk om vaker dit soort updates te lezen (bijvoorbeeld om de twee weken)? Let me know in de comments!

Volg:
Share:

20 Reacties

 1. Conny
  25 juni 2018 / 07:04

  Super om deze update te lezen! Ik lees graag het vervolg.
  Wat knap om je patronen te doorbreken! Goede begeleiding van Lobke! Jij brengt het in praktijk! Heel knap!

  • 4 juli 2018 / 10:30

   Dankjewel! Leuk dat je de update zo waardeert!! Lobke is echt bijzonder. Ze weet precies de goede dingen te zeggen!

 2. Hanny
  19 juni 2018 / 00:11

  wat een fijn en oprecht verhaal! Dank je wel voor het delen en ik zou het fijn vinden om je te blijven volgen hierin. Lobke klinkt ook super!
  Ga zo door, stapje voor stapje is inderdaad de weg. x

  • 4 juli 2018 / 10:30

   Dankjewel! Toevallig vandaag weer een gesprek gehad met Lobke en ik ga na een dip echt weer lekker. Superfijn! Er komt gauw weer een update!

 3. Pietrix
  18 juni 2018 / 21:48

  Goed bezig! Kun je trots op zijn!
  Leuk om zo nu en dan een update te lezen, motiveert mij ook.

  • 4 juli 2018 / 10:31

   Dankjewel! Trots zijn vind ik nog wel eens lastig maar ook dat gaat de goede kant op! 😀 Er komt gauw weer een nieuwe update aan!

 4. 18 juni 2018 / 20:39

  Goed bezig! Ik zou best updates willen lezen hoor, dat motiveert mij ook weer om het goed te (blijven) doen 🙂

  • 4 juli 2018 / 10:31

   Cool!! Vandaag weer met Lobke gesproken en het gaat gelukkig na een dipje weer goed. Dus ik deel gauw een nieuwe update!

 5. 18 juni 2018 / 19:57

  Heel leuk om te lezen en ga zo door topper 🙂 Ik volg jullie beiden graag!

  • 4 juli 2018 / 10:32

   Ja, ze weet echt heel goed hoe het werkt en ze zegt steeds precies de goede dingen. Heel fijn!!

 6. 18 juni 2018 / 09:17

  “Wij vinden het fijn om dit soort updates te lezen!” 😉

  Mijn vrouw heeft ook moeite met gewicht/ eten/ derest, en volgde tot nu altijd een koolhydraatarm dieet om af te vallen. Sinds enkele jaren lijkt dat niet meer zo goed te werken als vroeger, dus vinden we ‘t heel interessant om over deze andere aanpak mee te lezen

  • 4 juli 2018 / 10:33

   Leuk dat jouw vrouw ook meeleest! 😀 Ik kan haar Lobke echt aanraden. Ze helpt mij zo goed! Er komt gauw weer een nieuwe update aan!

 7. 18 juni 2018 / 07:09

  Wat supertof dat het zo goed gaat! Zo’n diëtiste is toch goud waard.
  “Focus op wat je wel mag in plaats van wat je niet mag.” <- dat roep ik ook altijd 🙂 Het werkt echt. Jezelf verwennen met aardbeien is toch veel leuker dan denken: "ik mag geen chocola ik mag geen chocola"
  Lalagè onlangs geplaatst…Heilige huizen in AmersfoortMy Profile

  • 4 juli 2018 / 10:35

   Ja, Lobke is echt goud waard hoor! Zo’n mindset werkt echt veel beter dan alleen maar denken over de dingen die je niet mag.. En ik mag best chocolade. Maar als uitzondering en niet elke week. Hahaha!

 8. Aïde
  18 juni 2018 / 06:13

  Goed bezig! Altijd fijn om een update te lezen. Je bent zo goed op weg het heft weer in eigen handen te nemen. Een echte motivatie!

  • 4 juli 2018 / 10:35

   Wat een lieve reactie! Dankjewel, Aïde!! Ik heb even een dipje gehad maar het gat nu weer heel goed. Er volgt gauw een nieuwe update!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Huur me in!

vegan blogger 2

Omdat ik zo van schrijven houd, schrijf ik ook graag voor anderen. Ik wil je helpen met jouw (web)tekst. Jouw schrijfsels en bedrijf beter maken. Mooier. Sprekender. Benieuwd? Klik op bovenstaande afbeelding!

Minimalisme & Mind

Onze maatschappij is knetter. We kopen alleen maar meer spullen om in huizen te stoppen die we nauwelijks kunnen betalen. We kunnen heel goed met minder en hebben echt geen 12 paar schoenen nodig. Doe daarom een keer de minimalism challenge en kom af van al die spullen die alleen maar ruimte in beslag nemen. Doorbreek de verslaving en kies weer zelf. Wil je meer lezen over minimalisme? Klik op de fijne Aloë Vera plant hierboven en ze brengt je bij de juiste categorie.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.686 andere abonnees