Tweede leven #3

Tweede leven #3

Met Kingsday (het koopfestival van het jaar) net achter de rug, vond ik het hoog tijd om weer eens te laten zien welke spullen ik de afgelopen tijd een tweede leven heb gegeven. Are you ready?

Als eerste stel ik je de Kingsday toppers aan je voor. Ik heb mezelf onwijs ingehouden want less is more. Niet alles wat ik leuk vind, hoef ik te hebben.

Onderzetters van marmer

Ik had van die 12 in een dozijn onderzetter. Die houten 8 hoeken met de tekst ‘Tea’  en ‘Coffee’  erop. Dat slaat helemaal nergens op want ik drink geeneens koffie. Ik kwam deze onderzetters tegen en de dame in kwestie vroeg € 1,50. Dat vond ik te duur. Ik liet ze liggen en liep door. Op de terugweg lagen ze er nog. Dus ik zei: voor € 1,- neem ik ze mee. Dat mocht. Omdat ik het was. Haha!

Ouderwetse Douwe Egberts trommel

Deze ouderwetse koffietrommel zag ik staan voor € 3,-. Ik wilde deze echt graag hebben omdat mijn ouders er ook twee hebben. Eentje voor de hondenkoekjes en eentje als chipstrommel. Uit nostalgie heb ik ‘m meegenomen en ik bewaar er nu het kattenvoer in.

Een prachtig plat bord

Afgelopen zaterdag ging ik met een vriendin naar het Planetarium en omdat we tijd over hadden wilden we ook even langs de kringloopwinkels in Franeker. Ik zag dit bord en ik vond hem uitermate geschikt voor een vegan pizza of voor de roti’s van mijn vegan roti. Daarnaast is dit bord heel fotogeniek. Love that! Ik kocht ‘m voor € 0,90. Een koopje hè?

Een sieradendoosje

Dit sieradendoosje tikte ik op de kop voor € 1,30. Made in China staat onderop. Zou het een heleboel waard zijn? Ja of nee, ik bewaar lekker mijn sieraden erin. Anders liggen die namelijk altijd op de koffietafel. Niet echt organized. Deze heeft dus, behalve mooi zijn, echt een functie.

Vintage kandelaars

Deze kandelaars (of soortgelijke) zag ik eens bij Merel online verschijnen. Ik was er op slag verliefd op. Na lang zoeken toch ook maar online gekeken. Ik kwam er 5 op marktplaats tegen voor € 15,- Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Drie staan op mijn bureau en twee staat op de eettafel. Voor een romantisch diner voor twee. Want dat hebben wij zo vaak.

2 grote flessen van Ikea Vietnam

Een hele tijd terug zag ik deze flessen staan bij de kringloopwinkel hier in Den Helder. Ik weet niet meer wat ze hebben gekost maar ik vond ze zo tof! Ik fantaseer er dan een heel verhaal bij. De man in kwestie heeft ze voor zijn vrouw meegenomen toen hij in Vietnam was op uitzending. Dit was het laatste cadeau dat ze van haar man kreeg voordat ze afscheid van elkaar namen. Er zit verdriet in de flessen, verdriet, vreugde, maar vooral ook hoop. Het zal wel totaal niet waar zijn, maar het klinkt wel spannend. Ze staan mooi te zijn in onze vensterbank aan de straatkant. Zodat iedereen ze kan bewonderen. Totdat de katten ze door het raam slingeren. Maar tot nu toe gaat het goed 😉

Een houten ketting

Last but not least: een supervette ketting met houten kralen. Deze kreeg ik van de Planetarium vriendin. Ik ging zaterdag bij haar eten en ze vroeg of ik ‘m mooi vond. Hallo! Natuurlijk! Ik mocht ‘m wel hebben. Ik draag ‘m bijna iedere dag. Ik vind dat deze ketting iets simpels heeft. Maar tegelijk iets zweverigs. Ik ben er heel blij mee. Bedankt Tea!

Volg:

12 Reacties

 1. 28 april 2017 / 23:16

  “Niet alles wat ik leuk vind, hoef ik te hebben.” <- Dit is precies wat ik mezelf altijd voorhoud als ik iets tofs zie wat ik totaal niet nodig heb!
  Mooie oogst hoor, heel classy, tijdloos en functioneel <3

 2. 28 april 2017 / 16:32

  Wat een leuke dingen allemaal! Ik vind die gouden kaarsenhouders inderdaad ook fantastisch, zo stijlvol 😀
  Iris onlangs geplaatst…Fotoshoot: Claire CodiMy Profile

 3. 28 april 2017 / 11:25

  Heerlijk al die tweedehands spulletjes! Het geeft altijd zo’n fijn gevoel als je van die pareltjes tegenkomt. Ik heb gisteren helaas niet zo veel kunnen vinden (maar dat komt misschien ook omdat ik zelf aan het opruimen ben en niet meer zoveel spullen (zooi) wil hebben) alleen een paar fotografie magazines, Pokémon poppetjes en mijn vriend nam een paar cd’s mee 🙂
  Dinja onlangs geplaatst…New in: nagellak #3My Profile

 4. 28 april 2017 / 11:12

  Wat leuk allemaal!! Ik ga bijna uit huis en wil dan eerst eens kijken wat ik bij de Kringloop vind 🙂

  • 17 september 2017 / 15:22

   Je woont inmiddels al op jezelf, zag ik. Je hebt het prachtig ingericht! En weet je, naar mate je er langer woont, wordt het meer jou. En daar passen prima vintage dingetjes uit de kringloop bij! 😀
   Het Groene Broertje onlangs geplaatst…DIY | Bodyscrub makenMy Profile

 5. 28 april 2017 / 11:04

  Ahh wat een super goeie koopjes! Ik vind dat soort leuke dingen nou nooit hé. Ik moet maar eens met jou kringloopshoppen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 1.579 andere abonnees