Sytse Fotografeert #4 | Israël

Sytse Fotografeert #4 | Israël

Afgelopen vrijdag kwam ik terug van mijn reis door Israël, Palestina en Jordanië. Vandaag deel ik de mooiste foto’s die ik maakte in Israël.

Tel Aviv

We kwamen maandagavond aan in Tel Aviv en ‘s ochtends vroeg vertrokken we meteen weer. In Tel Aviv kon ik helaas praktisch geen foto’s maken. Maar dit uitzicht vanaf de hotelkamer vind ik toch wel heel mooi. Vooral ook omdat je de zee ziet en we ‘s avonds op het strand lekker hebben genoten van een drankje.

Caesarea

In Caesarea hebben we een flinke wandeling gemaakt en veel gezien. Dit is de trap naast de tribune in het romeinse theater. Van het theater is nog heel veel bewaard gebleven. Er worden zelfs nog voorstellingen gegeven!

Een stukje van de oude stad Caesarea. Dit is tegenwoordig een toeristische hotspot. Als ik bedenk dat Koning Herodes de Grote hier vroeger woonde bezorgt dat mij toch wel even kippenvel. Ik heb z’n zwembad gezien, z’n haven en zelfs de gladiator-arena!

Baha’i Gardens

Hier sta ik aan de rand van de Baha’i Gardens. Deze tuin is door de overheid van Israël goedgekeurd mits het toegankelijk bleef voor publiek. Nou, dat is niet meer zo. Zie onderstaande foto maar eens. Overal staat een hek omheen en dichterbij dan de mensen rechts onder kwam ik ook echt niet!

Megiddo

Koning Salomon woonde hier vroeger. Een gedeelte van zijn poorten staat er zelfs nog! Hij had er namelijk 3. Als je de ene poort door was, stond je weer een andere uitdaging te wachten. Volgens het Christen- en Jodendom zal hier het einde der tijden plaatsvinden. Ook wel Armageddon genoemd.

De aankondigingskerk 

Op deze plek kreeg Maria van een engel te horen dat ze een zoon zou krijgen. Een hele bijzondere holy place!

De Jordaan

De rivier de Jordaan. Hier is Jezus gedoopt door Johannes de doper. Wij hebben ons hier laten dopen door een lokale pastoor. Vroeger ben ik nooit gedoopt omdat mijn ouders vonden dat dat een keuze was die ik als volwassene moet maken. Feitje: De Jordaan loopt uit in de Dode Zee. Volgens de pastoor drijven de zondes van de gedoopte mensen de Dode Zee in en daarom leven daar geen dieren. Het percentage zout van 34% heeft daar helemaal niets mee te maken 😉

Bethlehem bij nacht 

Dit is het uitzicht vanaf het balkon van onze hotelkamer in Bethlehem. Bethlehem is tegenwoordig Palestijns grondgebied. De sfeer is daar ook een stuk grimmiger dan in Israël. Mede omdat er een dikke muur omheen staat en de mensen daar heel arm zijn.

Judea Woestijn

De woestijn van Judea is een relatief uitgestorven gebied. Toch vind je er een enorme geasfalteerde weg en restaurantjes. Ik kon het me eigenlijk niet voorstellen maar er wonen dus gewoon mensen middenin de woestijn. Bedoeïenen zetten er hun tenten op maar ook zigeuners vinden er hun thuis. Zo bijzonder om te zien. Middenin de woestijn van Judea vind je ook nog eens prachtige oase’s!

De klaagmuur

De klaagmuur is maar een heel klein muurtje joh! Op televisie lijkt het altijd alsof het een enorme muur is maar als je 50 mensen naast elkaar zet, dan is de hele muur bezet hoor!

Natuurlijk heb ik veel meer foto’s gemaakt maar anders wordt het een heel lang artikel. Als je meer van Israël wilt ziet, vertel het me dan in de comments. Dan maak ik een deel 2! Natuurlijk komt er ook nog een fotoreportage van Jordanië.

 

PS Op www.instagram.com/hetgroenebroertje kun je nog een aantal prachtige foto’s vinden!

Volg:
0
Delen:

18 Reacties

 1. 21 augustus 2017 / 21:56

  Wat mij betreft is het artikel veel te kort. Het is echt genieten om foto’s te zien van zo’n bijzondere plek! Speciaal ook dat jij je daar hebt laten dopen. Is ook veel specialer dan met koud water in de kerk. Op mijn doopjurk na, die ik nog heb, weet ik er helemaal niets meer van haha. En die Baha’i Gardens, wat zijn ze mooi <3

  • 28 augustus 2017 / 20:39

   Haha, wat lief! Precies, de kinderdoop is niet bewust voor het kind zeg maar. Dit is heel anders en voelt ook heel mooi. Zo blij dat we dat hebben gedaan!! Die Baha’i Gardens zijn inderdaad zo mooi! Jammer dat we er niet echt ‘in’ mochten zeg maar!

 2. 21 augustus 2017 / 20:00

  Wat een prachtige foto’s! Het lijkt me heel bijzonder om in Israël te zijn. Van mij mag je nog wel drie blogartikelen vullen hiermee 😉

 3. 21 augustus 2017 / 19:15

  Toffe foto’s Syts!!
  Je hebt echt een prachtige reis gemaakt <3

 4. 21 augustus 2017 / 14:51

  Wat een toffe reis heb je gemaakt! Het lijkt me super om ook ooit eens die kanten op te trekken. Vooral die klaagmuur vind ik super interessant. Wat gek dat hij in’t echt maar zo ‘klein’ is!

  • 28 augustus 2017 / 20:38

   Ja, de reis was echt heel gaaf!! 😀 Dat vond ik ook hoor, van die klaagmuur. Ik verwachtte een enorm gevaarte maar het viel heel erg mee (tegen ;-)). Als je toch naar het midden-oosten wilt, Egypte is ook prachtig!

 5. 21 augustus 2017 / 14:19

  Wat een bijzondere reis Sytse. Jordanië heb ik al wel bezocht maar Israël (nog) niet. Ik zie dan ook heel graag meer foto’s!

  • 28 augustus 2017 / 20:37

   Wat vond jij van Jordanië? Daar maak ik nog een fotoreportage over hoor! En, ik maak nog eentje over Israël! 😉

 6. Nancy
  21 augustus 2017 / 11:34

  Heel erg mooi Syts erg bijzonder

 7. Ingeborg
  21 augustus 2017 / 11:31

  mooie foto’s. Lijkt mij een mooie en bijzondere reis. Ik kijk uit naar deel 2

 8. Janneke
  21 augustus 2017 / 11:25

  Bijzondere reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..