Sytse fotografeert #3 | Mijn planten

Sytse fotografeert #3 | Mijn planten

Ik heb het heel vaak over plantjes en hoe gelukkig ik daar van word. Daarom leek het me leuk om je aan alle planten die ik in huis heb staan, voor te stellen. Kijk je mee?

Mevrouw Janssen

Dit is de eerste avocadoplant die ik zelf heb laten groeien en zoals je ziet doet hij het heel goed! Hij staat tijdelijk even naast de televisie, maar m’n liefje vind terracotta potten echt heel lelijk, dus mevrouw verkast binnenkort naar de logeerkamer / mijn werkkamer.

Graslelie

Graslelies zijn echt hele makkelijke planten. Ik geef ze één keer per week een beetje water en ze groeien iedere keer hun pot uit. Daarnaast geven ze heel gauw baby’s waardoor je ze heel makkelijk kunt stekken (zie foto hieronder). De stekjes zet ik 2 weken in water (dan hebben ze wortels) en daarna gaan ze de grond in. Veel stekjes verhuizen naar vrienden, maar deze stekjes ga ik zelf houden. De grote planten gaan namelijk naar een vriendin in Friesland.

Ik ben de naam vergeten

Echt heel erg. Ik weet de naam van deze plant gewoon niet meer! Deze plant rechts, dat is een hele mooie! Ook gemakkelijk in onderhoud. Gewoon wat water geven als de aarde droog aanvoelt en je bent klaar. Deze plant krijgt hele mooie witte bloemen en die heten volgens mij kelken.

Pilea

Deze pannenkoekplant heeft een zwaar leven achter de rug. Ik kreeg ‘m per post van Elcke en hij was helemaal dood. Teveel water? Te weinig water? Ik heb geen idee. Er zat nog maar één minuscuul blaadje aan toen ik de hoop eigenlijk al had opgegeven. Maar de aanhouder wint. Door lief tegen ‘m te zijn ging hij toch weer groeien. Veel licht, twee keer per week een beetje water en zoals je ziet, groeit hij weer helemaal aan! Daar ben ik zo blij mee!

Avocadoplant #2

Dit is de tweede avocadoplant die ik zelf liet groeien. Ik had er vier maar ik heb twee weggegeven. Avocadoplanten zijn een hit! Haha! Ik vind ze zelf ook heel leuk. Ik hoop dat ze uitgroeien tot enorme bomen en dat ik over veertig jaar zeg: Deze plant heb ik al veertig jaar!! Wil je ook een avocadoplant? Ik schreef er een ‘tutorial’ over. Die vind je hier: Kweek je eigen avocadoplant!

Aloë Vera

Dit is een Aloë Vera. Aloë’s komen in verschillende soorten en maten. Deze vond ik destijds zo leuk dat ik ‘m mee moest nemen uit de plantenwinkel. Ook hij doet het goed! Mijn moeder heeft inmiddels een stekje en ik heb zelf ook een baby staan (zie foto hieronder). Kun je je voorstellen dat het eerst maar één blaadje was?

Hartjesplant

Deze hartjesplant is een hele simpele vetplant. Ondanks dat hij zoveel liefde uitstraalt, wil hij het liefst vergeten worden. Daglicht en heel soms wat water en hij is tevreden. Ik kocht hem voor Valentijnsdag voor m’n liefje en deze staat dan ook in zijn thuiskantoor.

Tiengebodenplant

Deze tiengebodenplant kreeg ik als afgeknipt blaadje van de tuinier van het kantoor waar ik werk. “Ze groeien heel gemakkelijk” – vertelde hij me. Maar het was me wat hoor. En nog. De ene dag denk ik: YES! Hij doet het eindelijk. Om vervolgens weer een sip blaadje te zien. ‘s Nachts sluit de tiengebodenplant zijn bladeren om bij de ochtendgloren weer te openen. Ik hoop echt dat hij het binnenkort goed gaat doen. Dat er snel meer bladeren aan groeien en dat hij beresterk wordt. Maar dat moet ik echt nog even afwachten..

Sanseveria

Sanseveria’s komen ook in verschillende soorten en maten. Deze links is eigenlijk heel lelijk. Juist daarom vind ik ‘m zo leuk! Ook eentje die onwijs makkelijk is in onderhoud. Ik heb deze rakker al vaak verpot omdat ik niet zo goed weet in wat voor pot hij het mooiste tot z’n recht komt. Maar ik denk dat ik nu wel echt tevreden ben. Hieronder zie je nog een sanseveria. De variant hieronder wordt ook wel “vrouwentongen” genoemd. Want ja, vrouwen kletsen altijd zoveel hè 😉 

Ik maak zelf niet vaak zwart-wit foto’s maar ik vond dat als je deze in kleur ziet, de magie ervan verloren gaat. Daarom maak ik voor deze keer een uitzondering.

Heb jij veel planten? Wat is jouw lievelingsplant?

 

Volg:
Share:

17 Comments

 1. 27 juni 2017 / 20:59

  Mein Gott, wat heb jij een leuke planten. Mooie kleur ook – niet slaan.
  Zonder gekheid; kan wel zien dat je creatieve genen hebt, want je hebt er prachtige foto’s van gemaakt. Als ik vragen heb over ‘onze’ camera, mag ik jou dan DM’en?

  • 28 juni 2017 / 01:40

   Ohh wat lief!! Fijn dat je de foto’s mooi vindt! Ik ben daar best wel onzeker over altijd.

   Jij mag me altijd DM’en. Whatsappen zelfs ook. X

 2. Mejuffrouw_M
  14 juni 2017 / 22:58

  Hele leuke post! 🙂
  Recent veel pileababy’s erbij gestekt, zoals je hebt gezien! Verder heb ik weinig ruimte, maar op de beschikbare ruimte doe ik m’n best. Sprietplanten, en ook de graslelie en de lepelplant (spathiphyllum) die jij ook hebt 🙂 Verder een hedera (makkelijk!) en twee plantjes waarvan ik de naam niet weet, haha. De ene groeit goed en stekt net als de pilea! (Van het plantenasiel meegenomen, extra leuk!)

 3. 12 juni 2017 / 10:10

  Superleuk om te zien dit! En helemaal te leuk dat heel veel van jouw plantjes ook alweer baby’s hebben. Mijn lievelings is m’n pilea, die heeft inmiddels alweer zoveel baby’s dat het hoog tijd is om te stekken. En mijn avocato pit begint een heuse wortel te krijgen, volg braaf jouw tips, dus dat heb je goed omschreven :)!

 4. 11 juni 2017 / 22:40

  Heerlijk zoveel planten in huis! Helaas gaat bij mij alles – behalve vetplantjes en een uh drakenplant/ boom? – dood dus zoveel heb ik zelf niet in huis staan.
  De Aloë Vera en het hartjesplantje lijken me wel erg leuk (en makkelijk) om ook in huis te hebben 🙂
  Dinja onlangs geplaatst…Outfit inspiratie: ZomerMy Profile

 5. 11 juni 2017 / 21:40

  Mooie foto’s! Ik word ook zó blij van plantjes, kan er geen genoeg van krijgen 🙂

  Je onbekende plant is een lepelplant! De sanseveria staat hier in een ronde pot, maar ik zag ze ooit in zo’n pot als jij hebt en dat is heel tof als ie straks helemaal vol gegroeid is. Van de graslelies hier probeer ik een soort kastbegroeiing te maken, haha. En kijken of de baby’s in de lucht nog meer baby’s kunnen maken.

  De avocadopitten willen hier ondanks je tips echt nog geen wortels laten zien. Binnenkort maar weer een avocadootje eten, geloof ik 😉

  Die tiengebodenplant heb ik nog nooit gezien, maar hij ziet er erg bijzonder uit. Benieuwd hoe hij eruit ziet als hij groot wordt. Mijn favorieten thuis zijn mijn banaantje, uit de kluiten gewassen varens (voor het junglegevoel!) en de Madagascar juwel (Google maar eens. Hij is lekker maf en stekt ook vanzelf). Oh ja, en de Calathea orbifolia en Areca en oké, alles eigenlijk. Hou me weg bij de Intratuin!

 6. 11 juni 2017 / 21:23

  Wat heb je een hoop leuke planten!
  Super leuk dat de Pilea het weer doet, nu kan het alleen maar beter gaan en lekker groeien 💚
  Liefs, Elcke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.