Social Media is mijn heroïne

Social Media is mijn heroïne

Social Media begint asociale vormen aan te nemen. Niet alleen bij mezelf, maar ik zie het overal. Iedereen loopt met een kromme nek over straat en ziet niet meer wat er offline gebeurt. Tijd voor mij om weer even offline te leven.

Zelfverzekerdheid 

Van mezelf heb ik een gezonde portie zelfvertrouwen en ben altijd vrolijk (tenzij de katten weer een bloempot omver hebben gegooid, dan is zelfs de duivel bang voor me). Natuurlijk heb ik net als iedereen wel puntjes waar ik onzeker over ben, maar overall vind ik mezelf best wel leuk. De laatste tijd merk ik dat de likes, followers, hartjes en comments gaan bepalen hoe ik me voel. Heb ik een artikel geplaatst dat veel comments krijgt? I’m on top of the world. Krijgt het artikel maar één comment, dan voelt het toch een beetje als falen. Ik wil niet dat de grote boze interwebz bepaalt hoe ik me voel. Ik wil graag dat de echte dingen die ik meemaak mijn humeur bepalen. Zoals onverwachts op donderdagochtend om 5.00 uur niet hoeven krabben omdat het ondanks de voorspellingen die nacht niet heeft gevroren. Daar word ik blij van. Het aantal likes, reacties of hartjes op de foto daarvan, zou niet relevant mogen zijn. Het bloggen, fotograferen en publiceren doe ik gewoon omdat ik het zelf leuk vind.

Online

Natuurlijk blijf ik wel online. Zo drastisch gaat het allemaal niet hoor. Wel verwijder ik de Facebook- en Twitterapp. Op Instagram blijf ik wel actief maar iets minder. Daarvan gaan wel alle meldingen uit. Ik beslis namelijk zelf wanneer ik ga kijken of er mooie foto’s online zijn gekomen (echt, jullie foto’s zijn vaak fenomenaal!). Daar geniet ik heel erg van en dat geluksmomentje moet blijven. Daarnaast blijft de facebookpagina van mijn blog ook gewoon actief hoor. En daar zal ik ook zo nu en dan een persoonlijk berichtje plaatsen. Op die manier kan namelijk ook leuk en echt contact ontstaan.

Offline

Offline leven is ook nog eens veel leuker! Ik maak meer tijd voor mijn katten, m’n liefje, mijn vrienden, kleuren voor volwassenen en natuurlijk lezen. Ik ben net begonnen in het boek Opgeruimd! van Marie Kondo en naast dat ik straks mijn hele huis heb opgeruimd (houd marktplaats in de gaten 😉 ) heb ik ook mijn hoofd leeg. Ik keek van de week de laatste afleveringen van Gilmore Girls (ja, die nieuwe) en ik realiseerde me hoe ze vroeger waren en dat het zoveel fijner was. Rustig, geen telefoonstress en volledig in het leen staan. Hier en nu.

Puur

Ik probeer zo puur mogelijk te leven. Eerlijk, oprecht, geïnteresseerd, goed, aardig en vooral heel relaxed. In juli ben ik gestopt met het nuttigen van dierlijke producten, in september ben ik gestopt met roken en dit is een logische stap voor mij naar een puurder leven.  Als ik zie dat er een melding op mijn telefoon is, MOET ik meteen kijken. Ook al ben ik in gesprek over bloedserieuze zaken. Dat wil ik echt niet meer. Ik wil mijn focus behouden, in het hier en het nu leven en ik wil niet dat mijn online leven de doelen in mijn offline leven in de weg staan.

Hoe lang dit allemaal duurt weet ik niet. Misschien twee dagen, misschien 6 maanden. We will see. Maar voor nu voelt het goed. En remember: It is not about you. It is about me. 

Volg:
Share:

8 Comments

 1. 14 december 2016 / 20:54

  I hear you sister 🙂
  Helemaal offline zijn is geen optie voor mij, maar ik neem mezelf wel in bescherming. Mijn pushmeldingen zijn al meer dan een jaar overal uitgeschakeld. Mijn telefoon maakt alleen geluid wanneer ik gebeld word en zelfs dat vergeet ik vaak in te schakelen (whoops…). Ook plan ik regelmatig internetloze dagen in: it’s all about balance. En hoeveel likes, reacties of (ont)volgers: don’t know, don’t care!
  Ik heb nu 2 dagen veel Gilmore Girls gekeken (de oude, ben nog niet toe aan de nieuwe). Zodra ik voel dat er een overprikkeling om de hoek komt kijken, dan geef ik eraan toe ik check ik niets meer. Dan is het na een paar dagen weer leuk: de wereld vergaat niet als ik een paar dagen niets post of check of meteen reageer.

 2. 13 december 2016 / 09:58

  Goed dat je hierin aan jezelf denkt! Ik zou af en toe ook best terug willen naar de tijd vóór de smartphone. Maar dan wel met zijn allen, niet dat ik de enige smartphoneloze ben 😛 Ik leg hem ook wel eens bewust opzij, pushmeldingen heb ik sowieso al heel lang uit staan, lekker rustig.

 3. 12 december 2016 / 20:33

  Goed dat je hier bewust mee bezig bent. Ik houd af en toe een internetloze zondag (vanaf het avondeten op zaterdag tot het avondeten op zondag) en dat is een uitdaging, maar ook lekker rustig 🙂

 4. 11 december 2016 / 22:33

  Herkenbaar! Sinds ik ben begonnen met bloggen zit mijn telefoon nog meer aan mijn hand geplakt. Ik check Instagram zo vaak: hoeveel likes, hoeveel bereik, hoeveel dit en dat. Zo gek! Want als ik een mooie foto maak, dan gaat het mij ook echt om de foto. Maar als het erop staat: dan gaat het om de statistieken. Ik laat mijn telefoon nu bewust vaker thuis, zo kan ik er niet op kijken. Maar moeilijk is het wel hoor! Ben benieuwd hoe je detox gaat 🙂

 5. 11 december 2016 / 19:09

  Ja, ik snap je wel. Online leidt af van het offline leven, en dat is toch waar het om gaat, niet? Ik ben afgestapt van overal reageren op blogs. Het kostte veel tijd en die kon ik beter besteden. Mijn social mediagebruik viel gelukkig al mee!

 6. 11 december 2016 / 18:39

  Heel mooi stuk! Ik ben het helemaal met je eens. Het gaat soms ook zo ver dat ik baal als ik een dag geen foto post op instagram of weer een volger verloren heb. Het is maar social media en hoe leuk het ook is het moet niet alles gaan overheersen. Ik heb nu ook steeds vaker dat ik besluit om ‘s avonds niet op mijn telefoon te kijken en gewoon eindelijk weer echt de tijd te nemen voor lezen of voor een film (zonder ondertussen dus op social media te kijken). Ik zit ook te denken aan een detox en een hele boel dingen weer te verwijderen. Het is zo fijn om gewoon de aandacht te kunnen hebben bij dingen waar ik van hou ipv gedachteloos te scrollen. Ook al is Instagram wel mijn favo social media, want hallo mooie foto’s! Dat terzijde: Go you!!

 7. 11 december 2016 / 17:40

  Elke dag dat het je lukt is er 1 en op een gegeven moment mis je het niet meer. Ik heb het een jaar vol gehouden met een non actief facebook en twitter account en vond het heerlijk.

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   23 december 2016 / 12:42

   Ohh wat goed! Waarom ben je er na dat jaar weer mee begonnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.