Schrijven op steen – On The Rocks + Winactie! (afgelopen)

Schrijven op steen – On The Rocks + Winactie! (afgelopen)

Vroeger schreven ze op steen. Of nou ja, schreven, ze hakten in een steen om en er kwam iets uit wat anderen ook begrepen. Een tekening. Tegenwoordig, kun je schrijven op steenpapier. Goed voor ontbossing èn jij kunt een rockbook winnen!

Over On The Rocks

De mensen achter On The Rocks geloven dat offline verbinding zoeken door bijvoorbeeld verhalen op te schrijven iets is wat wij, mensen, altijd zullen doen. Zelf schrijf ik namelijk altijd op papier want niet alles hoort en mag online. On The Rocks wil graag dat papier zo schoon mogelijk wordt geproduceerd en dat doen ze met Rockbooks. Notitieboeken van stone paper. Wait. Whut? Ja, echt! Hiermee maken ze duurzaamheid erg toegankelijk want 5% van de winst gaat naar herbossingsprojecten in Zuid-Afrika. Jij een bijzonder en duurzaam notitieboek, de wereld meer bomen. Win-win darling, win-win.

Ik schrijf over..

Bij mij in huis slingeren overal notitieboekjes rond. Die heb je (als blogger) nooit genoeg. Popt er een idee op? Meteen opschrijven! Ook houd ik een aantal notitieboekjes bij voor het overzicht in mijn leven. Ik heb een dankbaarheidsboekje, daar schrijf ik voor het slapen iedere dag in waar ik die dag dankbaar voor was. Een boekje voor mijn financiën. Wat komt er binnen en wat gaat eruit? En waarom gaat het eruit? Is dat nodig? En vroeger schreef ik ook nog wel eens iets poëtisch. Dat wil ik meer gaan doen. Poëzie is voor mij een uiting van gevoel in de mooiste woorden vindbaar. Een voorbeeld is deze:

De missie van On The Rocks

On The Rocks hanteert de 3 R-en. Reduce, Rejoice, Reforest. Doordat je stone paper gebruikt, worden belangrijke grondstoffen als water en bomen bespaard. Het productieproces van stone paper is milieuvriendelijk, energiezuinig en cradle-to-cradel gecertificeerd: Reduce. Je Rockbook kan gewoon tegen water hoor. Het papier is heerlijk zacht en het scheurt niet gemakkelijk. Je kunt dus ook heel lang met je Rockbook doen. Schrijven tot je een ons weegt (of tot je Rockbook vol is natuurlijk.): Rejoice. Ik zei het al; 5% van de winst gaat naar herbossingsprojecten in Zuid-Afrika en op die manier dragen ze, net zoals jij en ik, bij aan een mooiere, betere wereld.

Winnen!

Natuurlijk zit er ook iets voor jou in. Ik zou mezelf niet zijn als ik alleen toffe shit voor mezelf zou regelen. Jij kunt dus ook een Softcover ter waarde van € 11,50 winnen. Meedoen is super easy:

– Volg deze awesome people op Instagram

– Vertel mij in een comment dat je meedoet en welke kleur je het aller-aller-allerliefst wilt winnen.

Meedoen kan tot en met 30 april 2017. 1 mei 2017 zal ik de winnaar een e-mail sturen met de vraag om gegevens. Gebruik in je comment dus wel een echt e-mailadres omdat ik je anders niet kan benaderen. Succes!

Als je wint hè, waar zou jij je Rockbook dan voor gebruiken?

 

Volg:
Delen:

22 Reacties

 1. Anne
  25 april 2017 / 11:02

  Hej! Wat een leuke winactie! Ik volgde ze al op instagram en vind de violetkleurige het allermooist (maar de andere kleuren vind ik ook heel mooi!)

 2. Simone
  24 april 2017 / 16:57

  Ik heb een tijdje terug een turquoise Rockbook cadeau gedaan aan een vriendin. Maar stiekem vind ik hem zelf ook heel mooi in deze kleur! Ik ben fan van On The Rocks!

 3. Myrthe
  24 april 2017 / 13:52

  De kleur mauve vind ik het leukste! Wat cool dat het helemaal gerecycled is, dat past helemaal bij mijn no waste spirit. Ik heb helaas geen social media, maar op deze manier zou ik toch graag kans maken op dit innovatieve notebook 🙂 Ik zou het gaan gebruiken als dagboek voor mijn moestuinplantjes.

 4. Mirthe
  23 april 2017 / 22:55

  Ik heb je blog pas net gevonden in via een ‘mijn favoriete duurzame blogs’ overzicht maar ik ben je meteen gaan volgen op Bloglovin 🙂 Ik zou het ook heel leuk vinden om een gokje te wagen voor deze toffe notitieboekjes, voor mij het liefst in zwart/wit! De Instagram van On the Rocks volg ik al een tijdje en ik hen heel benieuwd hoe dat steen-papier schrijft!

 5. 22 april 2017 / 13:39

  Hihihi: ‘Ik zou mezelf niet zijn als ik alleen toffe shit voor mezelf zou regelen’, super grappig 😀 en super leuk haha! Ik ben zo blij met je winactie, ben super benieuwd naar deze boekjes. Dus jaaaa ik doe heeeeeeel graag mee! En dan het liefst zou ik die groenige winnen, hihi.
  Liefs!

 6. Liesbeth
  20 april 2017 / 13:21

  Gaaafff! Ik gebruik ook een dankbaarheidsboekje en een to do boekje. Binnekort wordt ons kleintje geboren en daar wil ik ook graag dingetjes voor opschrijven. Het boekjes in de kleur tan vind ik dan ook erg mooi!

 7. 19 april 2017 / 19:39

  Ik zie elke keer deze boekjes voorbij komen en ik vind ze zó leuk! Ik doe dus ook enorm graag mee en dan het liefst voor de blauwe <3

 8. 19 april 2017 / 18:15

  Wat een mooie missie zeg!! Ik vind de violetkleur heel leuk en ik zou hem gebruiken om blogposts uit te werken, want dat doe ik altijd eerst even op papier zodat ik het goed kan ordenen en niets vergeet.

  Rauw stukje trouwens (het gedicht bedoel ik), heb het een paar keer gelezen en vind het mooi!

 9. 19 april 2017 / 10:29

  Wow, Sytse, heb je dat gedicht zelf geschreven? Wat ontzettend mooi en kwetsbaar. Knap! En de boekjes zijn natuurlijk ook knap ;)! Heb ze meteen op instagram gevolgd. En ik zou voor de Tan gaan, die kleur zou ik het aller-aller-allerliefst winnen :)!

 10. 19 april 2017 / 09:13

  Zo tof! Ik wil heel graag de tan winnen, want geel is mijn nieuwe lievelingskleur! Ik zou hem gebruiken als blogbraindumpboekje.

 11. 19 april 2017 / 06:50

  Ja ik hoorde hier laatst al wat over, super tof! Zo’n goed initiatief, want in tegenstelling tot plastic vind ik het knap lastig om mijn papierverbruik te verminderen! En ik ben wel echt een lijstjes-persoon haha. Dit lijkt mij de uitkomst! Ik vind de blauwe rockbook het mooiste!

 12. Anita H.
  19 april 2017 / 02:19

  Leuk. Ik ga voor de kleur Slate.

 13. 18 april 2017 / 22:57

  Wat bijzonder… Schrijven op steenpapier 😮 ! Ik heb genoeg notitieboekjes van papier (sorry bomen 🙁 ) dus zou wel zo’n exemplaar willen uitproberen.
  Ik doe dus graag mee! Ik volg nu paperontherocks op Instagram en ik zou gaan voor… eh… turquoise.. of nee nee violet! (eigenlijk kan ik niet kiezen haha)

 14. AR Neuteboom
  18 april 2017 / 18:20

  Ik doe mee. Ik ben dol op mooie schriften; heb er standaard eentje bij me. Vooral de kleur mauve.

 15. ilovecarrotcakes
  18 april 2017 / 17:47

  Orchid is prachtig. Ik volg jou en On The Rocks op instagram @ilovecarrotcakes. Ik kan dit boekje perfect gebruiken om al mijn reizen in vast te leggen!

 16. Denise
  18 april 2017 / 14:30

  Oooh ik ben hier gewoon zo benieuwd naar, dus ik doe graag mee!
  mijn dankbaarheids-boekje is bijna vol dus alvast een opvolger is fijn 🙂 en qua kleur kies ik voor zwart/wit.

 17. Marlies
  18 april 2017 / 12:00

  Wat leuk zeg! Ik ben erg benieuwd hoe dit papier voelt en schrijft. Ik ga voor blauw ?

 18. 18 april 2017 / 11:00

  Leuke winactie! Ik vind de mintgroen het allermooiste 🙂

 19. 18 april 2017 / 10:58

  Turquoise! Yes! Doe die maar Sytse 🙂 Zat te twijfelen tussen een Bambook, maar nu ik deze post van jou zie….twijfel ik! Sinds april werk ik als freelance online marketing-& communicatiespecialist dus een mooi sustainable notebook is meer dan welkom. Om te showen tijdens gesprekken met potentiële opdrachtgevers. Spread the sustainable love! ??

 20. 18 april 2017 / 10:39

  Graag doe ik mee. Ik heb ook nooit genoeg schriftjes, maar ik heb nog nooit zon bijzonder boekje gehad. Echt een leuke actie !! En echt een keigoed initiatief. Ik ben kleurenblind, kleur maakt me niets uit.

 21. 18 april 2017 / 10:19

  Oohhhh ik doe mee. Ik hou van notitieboekjes 🙂 Vooral als ze zo’n mooie boodschap hebben. Mijn lievelingskleur is roze, dus dan ga ik voor de Softcover Orchid <3 Fingers crossed! Ik volg On The Rocks.

 22. 18 april 2017 / 09:28

  Oooh ik zou heel heel graag een nieuw rockbook willen winnen. Ik heb een turkoois boekje van On The Rocks, maar die is bijna vol! Ik klieder ze vol met recept ideeën. Ik denk de hele dag aan eten en combinaties, als ik het opschrijf is het uit mijn hoofd. In de keuken leg ik het boekje op het aanrecht, test ik het idee, schrijf ik mee en zet ik er een dikke streep door als het niets wordt ?
  Ik zou een nieuw boekje graag in mint willen hebben, een vrolijke lentekleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.