Schijnen door afwezigheid

Schijnen door afwezigheid

Schijn ik nog een beetje? Ondanks mijn afwezigheid? Het is super stil hier op Het Groene Broertje en dat heeft een reden. Typen doe ik alsof ik een omaatje ben van 86 (met één vinger) en dat duurt lang joh! Ik leg je in het kort uit wat er aan de hand is. 

Een supertoffe rollerdisco… totdat ik languit op mijn giechel ging

Ik vind het best sneu klinken: Ik ben gevallen tijdens het rolschaatsen. What? Een man van (toen nog) 30 die gaat rolschaatsen? Hoe dan? Haha! Afieke en Kiwi gingen naar een Rollerdisco American Style op 26 januari en mijn meneer en ik werden ook uitgenodigd. American Style? Rollerdisco? Ja natuurlijk gaan wij mee! De sfeer was fantastisch, de muziek nog beter en het gezelschap was uitmuntend (ja, Afieke en Kiwi, ik bedoel jullie). Ik ging lekker, ik ging hard. Totdat ik mijn evenwicht verloor en vol voorover klapte op mijn gehuurde rolschaatsen. Als een onverwoestbare rolschaatser griste ik mijn bril van de grond en stond vliegensvlug weer op. De EHBO kwam al aangerend om te kijken hoe het met me ging. “Het gaat prima hoor!” – riep ik nog net voordat ik bijna out ging.

Het opnemen van de schade

De EHBO was echt super lief voor me. Meteen bij me zitten, m’n polsen koelen, een prullenbak voor me halen omdat ik moest overgeven. Toen het ergste drama een beetje voorbij was, werden er wat testjes gedaan. De vriendelijke EHBO meneer drukte tegen mijn gewrichten, mijn duim en mijn elleboog. Het leek alleen maar gekneusd te zijn dus de schade viel enigszins mee. Dacht ik. Na twee weken toch maar de huisarts ingeschakeld want het herstel bleef uit. Na een kort bezoekje vertelde ze me dat het zes tot 9 weken kon duren. Ik liet nog twee weken verstrijken totdat ik het toch niet helemaal vertrouwde. Ik ben in 10 jaar één keer bij de huisarts geweest maar inmiddels wilde ik binnen een maand meteen weer komen. Ze nam me serieus en verwees me direct door naar het ziekenhuis voor foto’s. Daar bleek dus dat links het botje onder mijn duim toch gebroken was en dat het nog steeds niet aan het genezen was. Daarom moet ik nu vier weken in het gips. Daarna maken we nieuwe foto’s en als het dan nog niet is genezen, moet ik nog een keer vier weken in het gips.

En nu dan?

Ik kan momenteel praktisch niets met mijn armen omdat ik rechts ook nog erg veel pijn heb. Ondanks dat rechts niet is gebroken is mijn rechterarm na 6 weken nog niet hersteld. Om het herstel te bevorderen, heb ik een afspraak gemaakt met de ergotherapeut hier in Den Helder. Daar kan ik morgen om 15.00 uur terecht. Hopelijk werkt mijn rechterarm dan gauw weer zoals het hoort want de linkerarm in het gips is al irritant genoeg. Gelukkig heb ik dankzij de verveling heel veel ideeën voor mijn blog opgedaan die ik ga uitwerken zodra mijn zielige armpjes het werk weer aan kunnen. Vergeet me dus nog niet want er is more to come! En wie weet lukt het me om er zo nu en dan toch een artikeltje uit te knallen!

Voordat ik afsluit, nog even een kort filmpje van de toffe rollerdisco (waar ik nooit meer naartoe ga!).

 

Volg:
Share:

14 Reacties

 1. 14 maart 2018 / 12:44

  Heb je blog pas net ontdekt (dus doe rustig aan). 🙂
  Eén arm in het gips is al lastig, weet ik uit ervaring. Een tweede die niet alles wil of kan, lijkt me enorm frustrerend. Sterkte!

 2. 10 maart 2018 / 12:54

  Oooh veel beterschap! Binnenkort ben je weer de oude 😉. Geloof erin!

 3. 7 maart 2018 / 15:54

  Aaah vind het zo naar voor je! Ik hoop dat je polsen snel genezen lieve Sytse <3

 4. 7 maart 2018 / 10:09

  Zoooo mega vervelend 🙁 Het ziet er super leuk uit op de video, maar balen dat het zo is gelopen. Veel beterschap hoor!!

 5. 7 maart 2018 / 09:22

  Ik vind het zo zielig voor je 🙁
  En dan nu de hamvraag: waarom draagt niemand daar polsbeschermers? Zouden ze die na jouw ellende gaan invoeren?

  • 8 maart 2018 / 23:25

   Hihi, dankjewel! Ik denk dat het eigen verantwoording is.. Als ik ooit weer ga, pak ik mezelf helemaal in!

 6. 7 maart 2018 / 01:35

  Aaah wat ontzettend balen zeg! Hoop dat je botjes weer snel zullen herstellen zodat je weer blogjes kan typen!
  Veel beterschap 🙂
  Dinja onlangs geplaatst…Personal: Maart No Buy maandMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge