Review | Uzuma Sapkuur Slim

Review | Uzuma Sapkuur Slim

Ik mocht van Uzuma een sapkuur proberen van 3 dagen. Ik koos voor sapkuur slim (boy’s gotta lose weight) en vertel je vandaag hoe dat ging en wat ik van de sapjes vind.

Ik heb al eerder een sapkuur gedaan en vond dat echt heel veel werk. Bij Uzuma bestel je een pakket voor een aantal dagen en dan hoef je dus niet zelf dagelijks met je slowjuicer in de weer. Je hebt namelijk heel veel groente en fruit nodig om een goed gevuld flesje te krijgen.

Hoe werkt het?

Op de website van Uzuma (klik!) kies je zelf een sapkuur uit. Je kunt kiezen voor STEADY, SLIM, FIT of DETOX. Ook kun je kiezen voor het proefpakket. Daarnaast kun je kiezen voor hoeveel dagen je de sapkuur wilt doen en daar worden het aantal flesjes op aangepast. Ik koos voor het pakket SLIM en wilde het 3 dagen doen. Dat pakket kost € 59,95. Je krijgt dan 3 keer 7 flesjes sap toegestuurd. De sapjes zijn dan nog bevroren en als je ze in de vriezer legt, kun je zelf kiezen wanneer je wilt beginnen (check wel even de sticker op de dop, daar staat de houdbaarheidsdatum op).  Tijdens de sapkuur eet je geen vast voedsel en drink je 7 sapjes van 240ml per dag.

De smaken in het SLIM pakket

Ik ontving de 21 sapjes in  7 verschillende smaken met wel hele hippe namen! VIBE, ZEN, SHINE, AURA, RISE, KARMA & FUSE. Ik moet eerlijk zeggen, op één na waren ze allemaal heerlijk! Karma is niet echt my bottle of juice. Ik vond dat er best wel veel stukjes in zitten en daar houd ik persoonlijk niet van. Behalve vruchtvlees in jus d’orange. Dat vind ik wel lekker. De allerlekkerste vind ik RISE. Dat is een oranje sapje met een zoete smaak en als er iemand een zoetekauw is, ben ik dat.

Hoe het mij verging

Omdat Reinier afgelopen maandag 4 dagen in retraite ging, vond ik het wel een goed idee om meteen maandag te beginnen en gisteren was dus m’n laatste dag. Ik vond het lastig! Vooral om in het ritme te komen. Het lijkt alsof hoe langer je door gaat, hoe gemakkelijker het wordt.

Maandag overdag ging het heel goed! Het viel me op dat mijn urine om 11.00 uur al helemaal transparant was. Dat betekent (volgens mij) dat er weinig afvalstoffen je lichaam in zijn gegaan. Wel had ik ‘s avonds zo’n trek dat ik stiekem ‘s avonds een vegan kipschnitzel heb gegeten. Op een broodje. Met chilisaus. Ik vond het wel zwak van mezelf omdat ik de vorige keer 10 dagen heb volgehouden. De sapjes vullen goed, maar ik heb toch de behoefte om te kauwen. Dat zit zo in m’n systeem!

 

Dinsdag begon ik vol goede moed weer. De hele dag ging het goed. Maar omdat ik eerst nog een tafeltje moest ophalen (ik knap tegenwoordig meubels op voor de hobby) was ik heel laat thuis en had ik 2 sapjes gemist. Die nam ik toen ik thuis kwam maar omdat ik te lang honger had, was het niet meer verzadigend. Om toch met een vol gevoel de avond door te komen, heb ik een pakje crackers gegeten. 

Gisteren, de laatste dag, ging het heel goed! Ik heb helemaal geen moeite gehad en ik had ook niet de behoefte om te kauwen. Ik herinner me nog van m’n vorige sapkuur dat het de eerste 3 dagen moeilijk was en daarna niet meer. Nu voelde het alsof mijn lichaam na 2 dagen al gewend was. ‘s Avonds had ik ook geen behoefte om stiekem weer wat naar binnen te schuiven. De laatste dag was dus ook meteen de beste!

Het is voor mij wel duidelijk dat ik dingen voor een langere tijd moet doen om mezelf hier aan te laten wennen. Als je ook een sapkuur via Uzuma wilt doen, adviseer ik je om een pakket van minimaal 5 dagen te doen zodat je het meeste resultaat er uit haalt. Het valt me wel op dat mijn energielevel stabieler blijft dan wanneer ik ‘normaal’ eet. Dus dat is sowieso iets voor mij om eens goed naar te kijken. Tijdens de sapkuur voelde ik me wel heel goed over mezelf. Het werkt dus ook nog eens positief voor mijn zelfbeeld. Voor mij des te een reden om het binnenkort voor een langere periode weer eens te doen!

Heb jij al eens een sapkuur gedaan of heb je er wel eens over nagedacht?

Volg:
Share:

4 Comments

 1. 1 juni 2017 / 21:04

  Die stukjes vond ik ook niet zo lekker in de sapjes van Uzuma. Ik denk dat ik zoiets ook voor een langere tijd moet doen om eraan te wennen. Eerlijk gezegd vind ik mijn eigen juices het lekkerst, haha. Misschien dat ik het daar nog eens mee doe in de zomer. πŸ™‚
  Natasja onlangs geplaatst…Een Jaar Vegan, Hiep Hiep Hoera!My Profile

 2. 1 juni 2017 / 11:12

  Holy shit, 60 euro?!

  Fijn dat je je er zo goed bij voelt, Sytse. Op de lange termijn kan ik me alleen haast niet voorstellen dat het zin heeft. Waarom eet je al dat groente en fruit uit die sapjes niet in z’n geheel? Dan heb je meteen wat te kauwen en kunnen je darmen actief blijven met alle vezels die je dan binnenkrijgt. Detoxen klinkt heel verleidelijk, maar schijnt helemaal niet zo goed te zijn, omdat je je darmflora overhoop gooit.

  Misschien moet ik het zelf eens testen: een week lang alleen maar groente en fruit. Lijkt me al lastig genoeg! πŸ˜‰

 3. 1 juni 2017 / 08:34

  Ik heb zelf nog nooit een sapkuur gedaan. Vroeger dacht ik altijd dat het onzin was en dat alleen rijke mensen met te veel geld en tijd dat deden. Maar voor een detox of een fit zou ik het nog wel willen uitproberen. Mits ik er niet van zou afvallen 😜
  Wat fijn trouwens dat ze bevroren binnen komen!
  Sarina onlangs geplaatst…3x vegan ontbijtjesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.