Review | Mijn nieuwe Havaianas Espadrilles!

Review | Mijn nieuwe Havaianas Espadrilles!

Mijn oude Havaianas heb ik inmiddels alweer dik zes jaar. Logisch dat ze nu echt wel aan vervanging toe waren. Vandaag laat ik je mijn nieuwe Havaianas zien en vertel ik je wat meer over het merk uit Brazilië.

Mijn oude Havaianas

Zoals je ziet zijn mijn witte Havaianas helemaal op. Ik heb ze zes jaar lang, iedere zomer gedragen. Ze hebben hun dienst inmiddels echt wel bewezen. Ze hebben mij door dik en dun gesteund. Zelfs in het middenoosten. Deze fijne stappers had ik aan in Egypte maar ook in Turkije. Na zes dienstjaren mogen ze eindelijk met pensioen.

Dragen totdat de havaianas op zijn

Ik wist wel dat mijn oude Havaianas op hun tandvlees liepen maar dat het zo erg met ze gesteld was, dat zie ik nu pas. Moet je het verschil van de zolen eens zien! Ik draag mijn schoenen altijd totdat ze helemaal op zijn. Dat vind ik namelijk wel zo duurzaam. Afgelopen weekend heb ik een grote opruim-actie gehouden en veel van mijn schoenen waren eigenlijk al op voordat ik ze echt weggooide. Stiekem ben ik toch meer aan m’n stappers gehecht dan ik toe wil geven. Ik downsizede mijn schoenen zodat ik nu nog drie paar schoenen heb. Twee paar voor netjes  en een paar sportschoenen. Daar komen m’n nieuwe Havaianas nu bij. En zeg nou zelf, hoeveel paar schoenen heeft een mens echt nodig?

Environmental sustainability 

Havaians draagt zijn steentje bij als het duurzaamheid betreft. Los van het feit dat ik dus zes jaar met de mijne heb gedaan, sponsort dit merk ook nog eens het Environmental Research Institute. Dit instituut ontwikkelt projecten om het Atlantische regenwoud, het Amazonegebied en het Pantanal (het grootst draslandgebied ter wereld) te beschermen. Havaianas geeft 7% van hun winst aan het Environmental Research Institute. Aangezien de slippers van Haivaianas iedere zomer weer meer in trek zijn, zal dat een flinke duit opleveren!

Nieuwe modellen

Havaianas blijft zichzelf ontwikkelen en zoals je ziet zijn mijn oude een beetje anders dan nieuwe. Hierdoor gebruiken ze minder rubber en dat is weer goed voor het milieu. De nieuwe modellen zitten ook iets strakker dus ik moet ze echt weer opnieuw inlopen voordat ik op vakantie ga. Maar met deze blitse stappers vind ik het echt geen probleem. Fashion over comfort of zoiets 😉

 

Volg:
0
Delen:

4 Reacties

 1. 29 juni 2017 / 05:51

  In Tenerife was een hele winkel vol Havaianas. Je had je ogen uitgekeken. Ik vind de espadrilles super leuk.

  • 3 juli 2017 / 09:55

   Haha, maar goed dat ik niet naar Tenerife ga want dan had er wel een extra koffer mee gemogen denk ik 😉 Ik vind ze ook super! Lekker luchtig met het mooie weer.

 2. 28 juni 2017 / 18:28

  Super leuk! Misschien moet ik ook eens zo’n type schoenen aanschaffen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.