Mag het een onsje minder zijn? (Stop de vleesreclame)

Vleesreclame

Als je er over nadenkt is het best raar: Vleesreclame op televisie, in de folders en op stations en bilboards. Dode dieren die worden aangeprezen als lekkernijen. Dat mag best wat minder. En daar kun jij bij helpen!

Vleesreclame voor mij als veganist

Als veganist zie ik in het vlees in de vleesreclame echt een lijk. Een levend wezen dat op een gruwelijke manier aan zijn/haar einde kwam na een miserabel leven. Bij het zien van een vleesreclame voel ik intens verdriet en onmacht. Als we het maar een gezellige naam geven zoals drumsticks (ooit iemand zien drummen met kippenbotten?) of spareribs (niemand heeft een spare rib) dat lijkt het enigszins oké. Maar dat is het niet. Echt niet.

Ik doe mijn best (en velen met mij) maar het lijkt niet genoeg te zijn. Een varken van nog geen jaar oud ligt gewoon in stukjes gehakt in de supermarkt. Een kippenbout kun je kopen om in de oven te stoppen. Het is natuurlijk een utopie dat er helemaal geen vlees meer gegeten wordt. Ik weet niet of we dat ooit zullen bereiken maar dat hoop ik natuurlijk wel!

Vleesreclame

Drie redenen om vleesreclame niet te accepteren

– Als vlees in de aanbieding is en op de voorkant van de folder van de supermarkt staat, wordt er 40 tot 50% meer vlees verkocht dan wanneer dat niet het geval is (bron: Wakker Dier).

– Kinderen zijn gevoeliger voor reclame dan voor het advies van hun ouders. Als je een vleesreclame op televisie ziet en als ouder zegt dat vlees ongezond/zielig/slecht is, wordt de reclame eerder geloofd dan de ouder.  (bron: Journal of Pediatrics).

– Voedselreclames zetten aan tot eten. Ook als je geen honger hebt. Kinderen aten gemiddeld 45% meer toen ze een voedselreclame zagen. Volwassenen zijn er net zo gevoelig voor. Zij eten ook meer als er voedselreclame op televisie is. (bron: Harris, Bargh, Brownell, 2009).

Vleesreclame

Help om vleesreclame te verbieden

Om een stap in de goede richting te zetten heb ik jouw hulp nodig. Of in ieder geval jouw stem. Jouw handtekening. Meer is het niet. Wil je onderstaande petitie tegen het produceren/uitzenden van vleesreclame(‘s)? Ik, de dieren en veel dierenvrienden zullen je eeuwig dankbaar zijn. (Klik op onderstaande afbeelding om direct naar de pagina te gaan)

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 18 januari 2018 / 13:29

  Helemaal met je eens!! Getekend 🙂

  X Lazy Bird (the Lazy Vegan)

 2. 18 januari 2018 / 12:36

  Ja, getekend! Overigens samen met jou op de VeggieWorld Winter Fair ? Wel goed dat je me er aan herinnert, ik zal er ook nog even aandacht aan schenken op Facebook ?

  • 21 januari 2018 / 22:03

   Ja, zo fijn dat we daar al konden tekenen! 😀 Schenk er vooral aandacht aan, dat heeft de petitie nodig!

 3. 18 januari 2018 / 10:15

  Ik had hem al ergens anders voorbij zien komen en getekend 🙂

 4. 18 januari 2018 / 10:00

  Joeh, ga ik gelijk even doen! Goed dat je hier een artikel aan wijdt 🙂

 5. 18 januari 2018 / 06:57

  Heb het net ondertekend, super dat je hier aandacht aan geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.