Lancering proefeditie Dutchvegan magazine

Lancering proefeditie Dutchvegan magazine

Afgelopen zondag was ik op de lancering van de proefeditie van het Dutchvegan magazine. Het was super leuk en mijn vriendin Saonah deed het ook echt heel goed! Ik neem je graag mee naar het event en vertel je meer over het magazine Dutchvegan.

Het afstudeerproject

Saonah Viane, de meid die mij in één gesprek wist te overtuigen dat vegan the only way is, moet afstuderen. Ze wilde iets maken dat goed was voor de wereld en waar ze zelf volledig achter staat. Haar visie is zo mooi, zo krachtig, zo ethisch verantwoord. Saonah is wat je noemt echt een ethische veganist. And I love that about her. And you should too! Check haar op Instagram want zij brengt echt wat teweeg. Haar afstudeerproject is het magazine Dutchvegan geworden. Dit werd zo hartelijk in ontvangst genomen dat de aanvragen voor het magazine via e-mail en Instagram eigenlijk niet te behappen zijn waardoor de proefeditie inmiddels al op is! Er is dus zeker vraag naar een dergelijk magazine en daarom gaan Saonah, Justine (over Justine later meer) en ik aan de slag om er een volwaardig magazine van te maken dat minimaal ieder kwartaal uit komt. We zijn alle drie super enthousiast over Saonah haar idee en we hopen het magazine echt op de kaart te zetten!

Het evenement

Saonah heeft een prachtig event opgezet. Het was kleinschalig (zo’n dertig man) en het was in de Doarpstún in Snakkerbuorren. Voor iedereen die niet uit Fryslân komt, dat is een gehucht tegen Leeuwarden aan. We zaten in een knus tuinhuisje waar allemaal groentes uit de dorpstuin (doarpstún) worden bewaart. Er was vegan chocoladetaart, hapjes, thee, koffie, kortom, supergoed geregeld allemaal! Saonah gaf zelf een lezing over veganisme, hoe ze erover denkt en waarom ze denkt zoals ze denkt (ik ben zo trots op haar, ik had gewoon stiekem tranen in m’n ogen). Daarnaast gaf Jan ten Cate (veganist, activist en vrijwilliger voor heel veel organisaties) een lezing. Hij vertelde een heel bijzonder verhaal. Een klein stukje: In Nederland zijn 16 miljoen varkens. Maar je ziet er nooit één. Als je over het platteland fietst, zie je alleen koeien en schapen. Varkens zitten in een stal en die zie je niet. Dat kan gewoon echt niet. Ook had hij nog een prachtige metafoor over een zwaluw. Niemand wil iets van de zwaluw, geen eieren, geen vlees en we vinden hun nest prachtig. Waarom is er onderscheid? Zo moeten we met alle dieren omgaan! Echt heel sterk. Jan had ik toevallig de dag ervoor op Vegfest al even gesproken en ik vind hem echt een inspiratie! Daarnaast was er nog een kleine expositie van foto’s en teksten uit het magazine in een oude kas. Daar hing me toch een romantische sfeer!

Het magazine

Er staat ook een column van mij in! Zo blij dat ik kon meewerken aan dit project. Het magazine bevat een aantal receptkaarten, een column (van mij! Ha!), een artikel over waarom we niet in een vegan wereld leven, een aantal advertenties, prachtige foto’s en nog veel meer! Zoals je kon lezen is het magazine Dutchvegan nu nog even niet te bestellen, maar we noteren alle e-mailadressen en houden jullie op de hoogte. Wil je ook meer info of op de maillijst, stuur dan een mailtje naar dutchveganmagazine@gmail.com en we houden je op hoogte!

*De foto’s van het event zijn gemaakt door Melanie. Kijk op www.photosnapper.nl voor meer van haar prachtige werk!
Volg:
Share:

2 Comments

  1. Evain
    3 november 2017 / 21:03

    Wat heeerlijk gescheven Syts! Als of ik er toch bij was ipv in de schoolbank zat😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.