Duurzame website | Furn.nl

Duurzame website | Furn.nl

Op zoek naar een nieuwe bank? Een luie stoel? Of misschien een nieuwe eethoek? Furn.nl helpt je om duurzaam nieuwe meubels te kopen!

Het concept

Furn verzamelt voor jou de prachtigste meubels/klokken/lampen op hun website. Dit doen ze door direct door te linken naar de webshop waar het artikel te koop is. Super handig want je zoekt via één website in meerdere webshops. Je kunt verschillende filters het werk laten doen. Stel, je wilt een fauteuil. Een blauwe. Van textiel of kunststof. Je vinkt je filters aan en je hoeft geen hele dag te spenderen bij de meubelboulevard. Je hebt zesentwintig opties. ZES-EN-TWINTIG! Wedden dat er ook iets voor jou bij zit? Als je dubbel geluk hebt, is er ook nog eens een kortingscode voor jouw keuze beschikbaar. Dat vermeldt Furn er namelijk gewoon bij!

Duurzaamheid

Furn is de voorloper op duurzaamheid wat meubelverkoop betreft. Als je via Furn een meubel koopt, planten zij een boom ter compensatie! De CO2 uitstoot die het produceren van jouw nieuwe meubelstuk heeft veroorzaak, wordt op deze manier enigszins gecompenseerd. Er verdwijnt namelijk per jaar 8,8 miljoen hectare aan bos en dat vindt Furn niet zo goed idee. GO FURN! Inmiddels zijn er vanaf begin 2017 al 192 bomen gepland! Help je ook een boom planten?

Tweede leven

Ik ben dol op tweedehands. Dat weten jullie volgens mij inmiddels wel. Mijn halve huis is tweedehands. Het is nog beter om meubels tweedehands te kopen. Voor het milieu en voor je eigen portemonnee. Dat weten ze bij Furn.nl maar al te goed! Daarom knallen ze meteen het broertje van Furn, Secondfurn.nl het wereld wijde web op. Zo goed! Ik vind het echt heel bijzonder dat ze naast een vergelijkingssite voor nieuwe meubels waarin ze dus al heel groen doen, ook meteen een website lanceren voor meubels die een nieuw thuis zoeken. Daar kunnen veel bedrijven echt een voorbeeld aan nemen!

Inspiratie

Niet alleen voor de consument zoals jij en ik is Furn een inspiratie maar ook voor bedrijven. Als iedereen eens goed keek wat hun bedrijf voor uitstoot geeft, kunnen ze ook inzichtelijk maken wat ze moeten doen om de uitstoot te compenseren. Voordat ik dit artikel schreef, heb ik heel lang zitten neuzen op Furn. Er zijn zoveel mooie meubels te zien! Nadat je je filters hebt ingeschakeld, kun je ook nog kiezen voor het schuifje “Duurzaam(ere) meubels” of het “Super duurzaamheids filter” aanzetten. Daar gaat mijn groene hartje echt sneller van kloppen! Een woontrend die al wat langer loopt is de eetkamerbank. Daar hebben ze ook prachtige modellen van geselecteerd! Ik ben echt helemaal geïnspireerd. Reinier en ik gaan ooit weer lekker terug naar het mooie Friesland en als het dan zover is en we hebben flink wat centjes gespaard, dan weet ik al wat ik ga kopen en waar. Tipje van de sluier: Blauw en groen! šŸ˜‰

 

Foto’s: Sytse Monsma & Pixabay

 

Volg:
Share:

3 Comments

  1. 17 juli 2017 / 23:04

    Ik vroeg me meteen af of je ook op duurzame meubels kunt zoeken en dat is gelukkig ook het geval. Al gaf het helaas nog niet superveel resultaat in de categorieƫn waar ik keek, ik vind het wel een belangrijke factor. Ik zou het wel tof vinden als ze het aantal bomen in verhouding stelden tot de impact van het meubel, maar dit is een goed begin. En dat ze ook aan secondfurn doen, vind ik absoluut een teken van oprechte groenheid, tof!
    Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Snacken zonder plasticMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.