De eerste keer | Alleen naar de sportschool

De eerste keer | Alleen naar de sportschool

Afgelopen woensdag ging ik voor het eerst alleen naar de sportschool. Ik was net zo nerveus als toen ik voor de eerste keer voor een wortelkanaalbehandeling naar de tandarts moest. Slapeloze nacht, diarree, waar begin ik nou weer aan?

Eerste keren schrijf ik voortaan op. Dankzij het Eerste keren boekje van De Groene Meisjes x On The Rocks is dat ook nog eens leuk. Ik schrijf erbij wanneer het was, hoe ik het vond, welke gevoelens ik vooraf had en of ik die gevoelens terecht waren. Ik ben namelijk niet zo goed in eerste keren. Al helemaal niet als het eerste keren zijn die ik in m’n eentje moet aangaan. Maar ik ging ervoor!

Vooraf

De afspraak met de sportschoolmeneer stond al weken. Tenminste, we hadden een afspraak maar die had ik afgezegd. Omdat ik ziek was toen ik terug kwam van vakantie. Daarna hebben we drie weken geprobeerd contact met elkaar te krijgen maar dat was ineens heel lastig ;-). Ik zette me eroverheen en belde toch nog een keer voor een afspraak. Afgelopen woensdag om 14.00 uur was het zover. Ik ging naar de sportschool. Alleen. De vrolijke vriend waar ik een afspraak mee had, die was er niet. Maar zijn collega was gelukkig net zo vrolijk, vriendelijk en geïnteresseerd.

De eerste keer alleen naar de sportschool: hoe het was

Ik stapte bloednerveus naar binnen en verwachtte allemaal #Fitboys & #Fitgirls. Dat viel dus heel erg mee. Het was super rustig en ik kon, samen met de knappe Braziliaan die mij hielp, rustig m’n gang gaan.    Voordat het echte sporten begon, vulden we samen een vragenlijst in. Sytse, heb je blessures, problemen of andere dingen die ik moet weten? Nee, ik ben alleen te dik. En ohja, ik heb kinderknieën dus ik kan in het begin niet teveel gewicht op m’n benen houden. Prima. Hij zette me op de weegschaal en vertelde mij dat mijn lichaam zich gedraagt alsof ik 45 jaar ben. Dat is 15 jaar teveel. Er is geen blijvende schade van mijn luie levensstijl maar er moet nu wel actie worden ondernomen. Ik kwam dus keurig op tijd.

Hij was de enige instructeur die in de sportschool aanwezig was maar hij hielp me overal bij en legde me alles uit. Soms liet hij me even alleen, maar meestal stond hij naast me om te kijken of ik het wel goed deed. Oefeningen met een verkeerde houding doen zijn killing voor je spieren. Hij deed alles voor en gaf me zo nu en dan zelfs een complimentje. De Biceps Curl Cable kilde ik met een goede houding. De Triceps Pulldown ownde ik als een echte #Fitboy. Ik glunderde van trots.

Achteraf

Het was helemaal niet zo eng! Ik had me echt niet zoveel zorgen hoeven maken. Iedereen in de sportschool is er met een reden. Ze zijn te dik, te dun, niet gespierd genoeg of vinden zichzelf niet mooi. Kortom, iedereen die er is, is op een of andere manier niet helemaal tevreden met zichzelf. Zo stelde meneer sportinstructeur me gerust. Na deze keer sporten was ik meteen super gemotiveerd om door te gaan. Zo gemotiveerd dat ik afgelopen zaterdag om 09.00 uur ook al in de sportschool stond te beuken. Zometeen heb ik een gesprek over voeding en wordt er een plantaardig voedingsschema voor me gemaakt zodat ik precies weet wat en hoeveel ik moet eten. Voor die afspraak om 10.00 uur, ga ik eerst nog even een uurtje knallen! Ooit gaat het wel wat worden hoor!

Volg:
Share:

8 Comments

 1. 27 september 2017 / 18:40

  Wat fijn Sytse dat het goed is bevallen. De eerste stap is altijd het grootst. Zet ‘m op!

 2. 19 september 2017 / 21:11

  Wat goed van je en wat knap ook dat je die stap hebt gezet. Een sportschool zou voor mij ook niet verkeerd zijn, maar het is gewoon niet zo’n mijn ding en daarbij kan ik het mij ook niet veroorloven. Ik zal het voorlopig op een andere manier moeten doen. Eerlijk gezegd vind ik het ook een hele drempel hoor, om naar de sportschool te gaan. Het is en blijft toch altijd een dingetje.. ik hoop dat je je er goed bij voelt en er baat bij hebt! 🙂
  Inge | Monsieur Mango onlangs geplaatst…Gehaakt krukhoesjeMy Profile

 3. 19 september 2017 / 08:17

  Aaah wat een leuke eerste ervaring! Je helpt me eraan herinneren dat ik ook écht weer moet sporten. Top ook dat je zoveel begeleiding krijgt! Naar welke sportschool ga je?

 4. 18 september 2017 / 08:17

  Wat goed!! Ik doe thuis oefeningen, maar de sportschool zou misschien ook beter zijn haha :p

 5. 18 september 2017 / 08:07

  Wat fijn dat het is meegevallen! Meestal lijken de dingen enger dan ze daadwerkelijk zijn 😉.
  Ben benieuwd wat voor andere eerste keren je allemaal nog gaat beleven.
  Sarina onlangs geplaatst…3x vegan ontbijtjesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.