Being Vegan #6

Being Vegan #6

Wat gaat de tijd toch snel. Afgelopen vrijdag was ik 6 weken veganist. Deze week had ik een verjaardag en ben ik uit eten geweest. Benieuwd hoe dat ging?

Eten op kantoor

Maandag en dinsdag moest ik tot ‘s avonds laat werken op kantoor. Ik had het weekend geen zin om vooruit te koken dus als avondeten teerde ik op crackers met jam. Ik besloot maar eens te vragen of er op kantoor ook veganistische maaltijden konden komen zodat ik, net als al mijn collega’s, ‘s avonds gratis op kantoor kon eten. Met lage verwachtingen werd er bij het bedrijf dat de maaltijden levert geïnformeerd. Wat blijkt? Ze hebben ook maaltijden voor de veganist! Vanavond eet ik voor het eerst een veganistische maaltijd op kantoor. Ik ben zo benieuwd!!

Verjaardag

vegan-sinaasappel-koekdeegballetjes-met-gerasptekokosReinier z’n verjaardag vierden we afgelopen zaterdag. Ik had besloten dat ik alleen vegan hapjes wilde neerzetten. Ik had skittles, chips, oreo’s, toastjes met 3 verschillende soorten hummus en nog wat andere kant en klare dingetjes gekocht. Daarnaast heb ik zelf vegan ijstaartjes gemaakt. Het is tenslotte nog steeds zomerweer. Ook had ik heerlijke sinaasappel koekdeegballetjes gemaakt omhuld met kokosrasp. Die gingen er bij iedereen goed in! Het recept volgt later. Al met al, een hele gezellig avond met volgens mij alleen maar lekkere dingen.

De sushibar

Om het feestweekend af te sluiten, gingen we gisteren uit eten met een vriendin bij de sushibar in Heerhugowaard. Het was de eerste keer dat ik sushi ging eten sinds de omslag naar veganist. Ik had van te voren al bedacht wat ik wel en niet kon eten. Ik genoot ontzettend van sushi met komkommer, avocado, zoete aardappel met tempura, sushi met tofu en ik vrat me vol aan edamame boontjes (die laatste ben ik echt verslaafd aan). Achteraf las ik dat er ei zit in het tempura beslag. Dat wist ik niet dus het was de laatste keer. Vroeger was ik dol op yakitori (kipspiesjes met sesamsaus en lente-ui). Maar toen iemand ander ze bestelde en ik ze goed bekeek, wist ik dat ik het absoluut niet meer wilde eten. Dat gaf me een fijn gevoel en dat bevestigde dat ik 6 weken geleden de goede keuze heb gemaakt om veganist te worden.

Nu ik de sushibar heb overleefd, er vegan maaltijden op kantoor voor me zijn, ik een verjaardag lekker en vegan heb kunnen organiseren, weet ik als veganist gezond en oud wil worden.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 1.579 andere abonnees