Being Vegan #1

Being Vegan #1

Ik ben nu (iets langer dan) een week vegan. Dat bevalt me supergoed en ik kijk ook op een andere manier naar de wereld. Het lijkt me leuk om de komende 10 weken iedere week een update te geven. Dit is de eerste update over mijn vegan lifestyle.

Reacties

De meeste reacties zijn zwaar oké. Meestal zelfs geïnteresseerd naar mijn beweegredenen. Ik ben natuurlijk geen activiste die met haar vuist in de lucht strijdt voor wereldvrede of een vegan wereld, maar ik leg wel uit dat het eten van vlees en het gebruiken van melkproducten heel slecht is voor de wereld. En voor de persoon die het nuttigt. Daarom ben ik er mee gestopt. Animals are friends, not food. De reactie is meestal begrijpend. Waarna een broodje knakworst met kaas en mayo volgt bij mijn gesprekspartner. En dat is oké. Mag je helemaal zelf weten.

Lichamelijke verbetering

Ik ben al een tijdje aan het klooien met m’n gewicht. Dankzij Weightwatchters gaat het qua voeding de goede kant op. Maar in de eerste week dat ik vegan at, viel ik 3,1 kg af. Just like that. Ik ben in totaal nu 10.2 kg afgevallen (zie foto). Daarnaast merk ik dat mijn huid veel rustiger is. Die puistjes die continu opspringen op m’n linkerschouder zijn verdwenen. Een mooie bijkomstigheid! Mijn gemoedstoestand is ook erg verbeterd. Maar dat is ook wel logisch, je bent wat je eet. En als je pijn, verdriet, woede en angst eet, dan kun je je naar mijn idee ook niet optimaal gelukkig voelen. (Ben ik dan misschien toch die activiste met haar vuist in de lucht?)

Verschil vegan

Feestjes

Feestjes zijn wel spannend. Zijn er vegan hapjes? Moet ik iets meenemen? Ik ging afgelopen weekend twee keer voor de laatste optie. Tijdens de opening van Sneekweek had ik Croky Bolognese (VEGAN!) meegenomen. Ook had ik 4 uren in de keuken gestaan om cakejes te maken. Die waren helemaal ingestort en daardoor in de kliko beland. Zaterdag had ik nog een verjaardag en raad eens? Er stond komkommer, wortel, paprika en vegan nootjes op tafel! Ik had goed gegeten van tevoren want als er niks vegan was, kwam ik dankzij mijn volle maag ook niet in de verleiding om iets dierlijks te eten. Maar nu had ik dus lekker komkommer en een handjevol nootjes. #FeestVreugde Ook ging ik zondag nog bij vrienden spaghetti eten. Ik had mijn eigen pakje bio veganproof spaghetti mee en voor mij maakte ze een heerlijke saus zonder dierlijke producten maar vol met groenten en champignons. Zo lief!

Zoekende

Ik merk wel dat ik nog een beetje zoekende ben. Ik heb na een week nog niet alle dierlijke producten in mijn hoofd zitten die absoluut niet op de verpakking mogen staan. Zo nam ik een paar koffiebonen met chocolade. Daar zat natuurlijk melk in verwerkt. Ik heb het gauw weer uitgespuugd. Haha! Na de opening van de Sneekweek ging iedereen nog even snacken. Ik stond daar in de rij om een bakje niks te bestellen. Wel kwamen we rond 03.00 uur een patatkraam tegen waar ze in 100% natuurlijk vet bakten. Ik heb genooooten van m’n frietje met ketchup. Het is wel fijn dat ik er zo bewust mee bezig ben, zelfs als ik heb gedronken. Dat bevestigt voor mij ook wel dat het nu eindelijk serious business is.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 1.581 andere abonnees