Afval journey met Weight Watchers

vegan dietist dietiste - afvallen

“Sytse, jij ziet er helemaal niet uit als een veganist.” “Veganisten zijn toch altijd dun?” Ik niet hoor. Ik ben een gezellige dikkerd. Maar daar ga ik met Weight Watchers nu wel definitief wat aan doen.

Alle veganisten zijn dun

Er heerst een beeld over hoe veganisten eruit zouden zien. Veganisten passen in verschillende hokjes. Soms passen er zelfs wel zes veganisten in één hokje. Zo dun zijn ze. (dat is natuurlijk een grapje uit jaloezie) Maar even serieus, ik zie heel veel gezonde, slanke veganisten met een lichaam waar je U tegen zegt. Neem nou Cilla (Crosfitter in hart en nieren), Elcke (healthy girl tot op het bot) en Martijn (Vegan_junkie_nl). Dat zijn een aantal mensen die ik als voorbeeld zie (er zijn nog veel meer hoor!). (bijna) Altijd goed, bewust en gezond bezig en ze wonen in een prachtig lichaam. Dat wil ik ook! Gezond. Van binnen èn van buiten!

Vegans zijn gezond

In 90% van de gevallen is dat ook zo. Omdat veganisten heel bewust zijn van alle voedingsstoffen die we binnen moeten krijgen, weten we vaak meer over voeding en de macro’s en micro’s die we binnen moeten krijgen, dan gemiddeld. Veel veganisten eten gebalanceerd en weten vaak precies wat ze in hun giecheltje stoppen. Ik ben daar geen uitzondering op. Het enige verschil? Ik vul het vaak nog aan met Oreo’s, speculaas, chips of andere onverantwoorde snoeperij. Dat moet echt anders. Daarom ga ik met mezelf aan de slag. Deze keer pak ik eens echt door. Kom op man, ik ben dertig. Hoe ouder ik word, hoe moeilijker het wordt om gewicht te verliezen.

Weight Watchers

Vorig jaar, 65 weken geleden om precies te zijn, was ik lid van Weight Watchers. Dat ging hartstikke goed! Ik ben toen 10 kg afgevallen en voelde me echt super in mijn eigen lichaam. Destijds kregen we een nieuwe coach en die was zo anders dan Annelies, waar ik inmiddels een beetje van was gaan houden, dat ik mijn lidmaatschap heb opgezegd. Een beetje dom misschien. Want nu, 65 weken later, heb ik die kilo’s er gewoon weer bij hoor. +2 nog wel! Daarom gaat nu de knop weer om. Vorige week maandag ben ik weer begonnen met Weight Watchers en na de eerste week, ben ik al 2.2kg kwijt. Hoe fijn is dat!!

Bij Weight Watchers, ik noem het ook wel Fat Fighters (Little Britain), hoort een andere manier van eten. Ik kan mezelf niet iedere avond meer volstoppen met ongezonde troep omdat mijn punten (ik mag een bepaald aantal punten per dag en daarnaast nog een weekextra voor de uitjes, etentjes en verjaardagen) voor die dag al op zijn aan gezonde voeding. Het is voor mij echt een stok achter de deur (ik ga niet naar de cursus, ik volg het alleen online) en ik ben van plan om jullie iedere dinsdag op de hoogte te brengen hoe de week is verlopen en wat het min getal inmiddels is.

Tussenstand na 1 week: – 2.2 van 30 kg afgevallen

Volg:
Delen:

18 Reacties

 1. 24 november 2017 / 19:48

  Wat knap! Ik moest hardop lachen om je veganisten met z’n zessen in een hokje. Heel veel succes! Ga je journey volgen want ik wil ook graag wat kwijt en het voelt zo stom! Ik weet een boel over eten en gezondheid, blog er ook over… maar zodra ik minder in mijn vel zit eet ik super veel en ook lekkere dingen…

  • 28 november 2017 / 20:35

   Hahah, maar het is wel soms zo hoor 😉 Dankjewel voor de succeswensen! Ja, ik heb hetzelfde hoor! Ik weet precies hoe het moet en ik kan een ander dat heel goed vertellen. Maar mezelf.. not so much.

 2. 22 november 2017 / 10:11

  Wat goed dat het jou zoveel houvast geeft om die punten te tellen! Je kent je valkuilen en als dit ervoor zorgt dat je er niet meer intrapt, gaat die teller vanaf nu ongetwijfeld alleen maar verder omlaag! Zet ‘m op!

  • 28 november 2017 / 20:34

   Ja, dat werkt voor mij echt heel goed! Dan weet ik precies wanneer ik goed zit en als ik een keer troep vreet, dan moet ik dan compenseren door er een hele kleine portie van te nemen. Dat werkt voor mij echt!

 3. Henriette Visscher (jettebel85)
  22 november 2017 / 00:44

  Goed bezig! Ik kwam je tegen op connect met de meal prep vraag!! Leuke blog! Ga je hier zeker volgen.. je schrijft leuk! 🙂

  • 28 november 2017 / 20:33

   Wat een lieve reactie, Henriette! Dankjewel!! Leuk dat je me gaat volgen! 😀 Ik ga morgen mealpreppen als en mother*** Dan heb ik ook geen kans om voor patat en troep te gaan 😉

 4. 21 november 2017 / 20:29

  Wat goed, zo’n stok achter de deur. Veel succes 🙂 En denk vooral aan waarvoor je het doet!

 5. 21 november 2017 / 14:04

  Oo balen idd als iemand die je zo vertrouwt dan stopt. Stoer dat je het tóch weer oppakt!
  Ik zoek zelf nog een programma die ervoor zorgt dat ik mij wat fitter voel en vegan leer eten. Heb zelf door darmklachten juist het tegenovergestelde en val heel snel af.

  • 28 november 2017 / 20:32

   Ja, dat was echt heel erg balen! Maar ik ga er gewoon weer voor hoor! Wat fijn dat je zo bewust bezig bent zeg! Die darmklachten lijken mij een zegen, maar dat komt omdat ik niet weet welke complicaties het allemaal met zich mee brengt maar heel snel afvallen, daar teken ik wel voor.

 6. Marijke
  21 november 2017 / 11:19

  Hahaha zoooooo herkenbaar!?
  Ik vul mijn gezonde levensstijl vaak ook aan met pepernoten, chips enz.? Heel veel succes, weet zeker dat het je gaat lukken want je klinkt erg gemotiveerd!
  Zet ‘m op!!

  • 28 november 2017 / 20:30

   Hahah erg is dat he! Maar ik mag het nog steeds maar dan maar 1 Oreo in plaats van een hele rol. 😉 Ik ben ook best wel gemotiveerd maar soms sluipt er toch iets in..

 7. 21 november 2017 / 10:27

  Goed bezig hoor! Ik ben nu sinds begin oktober bezig en zit op -7,8. Bevalt erg goed, het voelt nu al veel beter. Maar heb er ook nog een kleine 25 te gaan hoor! Succes!

  • 28 november 2017 / 20:29

   Wat leuk dat je ook WW doet! Ik had het inderdaad op Twitter voorbij zien komen. Fijn dat het zo goed bevalt! Samen redden we het!!

 8. Bonny
  21 november 2017 / 10:20

  Sterkte Sytse! Ik ben na mijn 39 kilo afvallen 5 jaar geleden in de tussentijd weer stiekem 7 kilo aangekomen. Ik was er vorige week ook klaar mee en ben begonnen met een vervangend dieet. Dit is dag 5 en de teller staat al op -2,9 kilo. Niet de meest gezonde manier van afvallen maar wel effectief! Maar ik snap helemaal hoe moeilijk het is. Helemaal als andere mensen in je omgeving wel ‘gewoon ‘ eten en je zoals in mijn geval een vriend op de bank hebt zitten die juist veel moet eten om aan te komen. Moeilijkste is het volhouden en je gewoontes veranderen! Ik hoop voor je dat het je deze keer gaat lukken! Heel veel succes en denk aan alles wat je straks makkelijker kan zonder die extra kilo’s!

  • 28 november 2017 / 20:29

   Woow je gaat rap!! Ik snap het wel hoor, vooral die terug-kom-kilo’s zijn zo frustrerend! Wat goed dat je zoveel bent afgevallen zeg! Ik hoop dat ik aan het einde van de rit 30 kg kwijt ben.. En ja, het is inderdaad soms lastig met mensen om je heen maar ik leer steeds beter nee te zeggen. Tegen anderen, maar ook tegen mezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.