Afval journey met Weight Watchers #3

Weight Watchers

De derde week is alweer voorbij en ik leer mijn eigen eetgewoontes steeds beter kennen. Waarom ben ik soms zo makkelijk en waarom kies ik juist op bepaalde momenten juist voor hele goede voeding? Dat is Weight Watchers week nummer drie!

Goede voeding maakt me gelukkig

Vorige week vertelde ik dat het een lastige week was met veel troep. “Je bent wat je eet” zeggen ze wel eens. Ik ben er achter dat dat ook echt zo is. Hoe vegan een Oreo ook is, het maakt me op de lange termijn niet gelukkig. De smaaksensatie maakt me voor een paar seconden blij en voordat ik het weet, is de hele rol ineens op. Dat maakt me dan juist weer ongelukkig. Ik vraag mezelf dan af waarom ik niet gewoon twee Oreo’s kan eten in plaats van twaalf. Dat komt omdat ik niet besluit. Ik heb Oreo’s dus ik eet ze. Afgelopen zondag had ik ‘omdat het weekend is’ ook Oreo’s in huis (ja, I love them!) en voordat ik ze opende besloot ik, ik mag er vijf. Dat zijn 12 Weight Watchers punten en dat is meer dan genoeg. Na bewust vijf koekjes te hebben gegeten legde ik ze in de koektrommel. Stiekem ben ik best een beetje trots op mezelf dat ik gewoon kon stoppen met eten. Het stelt misschien niets voor maar voor mij is balans echt de sleutel tot succes.

Pakjesavond

De hele week koos ik bewust en at ik voornamelijk gezonde voeding. Ik maakte bami (het recept komt nog) met meer groente dan mie, ik at boerenkool en ik genoot van een Indiase groentencurry. Op pakjesavond (wij vierden dat zaterdag) werd het een ander verhaal. Gelukkig kwamen wij al aan de laten kant en konden we de middaghapjes overslaan. Na het uitpakken van alle cadeautjes (ik kreeg een prachtige waterkoker) gingen we aan tafel. We aten patat. Voor mij had mijn moeder speciaal veganistische kroketten (die van de Aldi) en veganistische bamischijven. Ik genoot van de friet en snacks en zag de bui alweer hangen. Dit verpest de hele week maar goed, gezelligheid en niet altijd lopen te zeuren vind ik ook belangrijk. Ik had daarom overdag al wat minder gegeten om te compenseren. En dat was maar goed ook! Ik viel deze week 0.6kg af! Dat zorgt ervoor dat ik 1/10e ben afgevallen van wat ik wil afvallen!

Tussenstand na 3 weken: – 3.0 van 30 kg afgevallen

Volg:
0
Delen:

14 Reacties

 1. 5 december 2017 / 19:51

  Goed bezig!de key is balans en ik hoop dat je die een beetje kunt vinden en behouden! Ik was voor ik zwanger werd ook met weightwatchers begonnen, zo kon ik vegan toch combineren met een “dieet”. Echter moest ik mijn abbonement al snel stop zetten haha. Na de bevalling ga ik er ook weer mee beginnen.

  • 5 december 2017 / 22:41

   Dat geloof ik ook echt. Balans is zoveel beter voor me dan ontzegging. Ga je er ook over bloggen? Lijkt me namelijk erg leuk om ook jouw ervaringen te lezen! Wanneer ben je eigenlijk uitgerekend?

   • 5 december 2017 / 22:45

    Ja dat is wel de bedoeling! Op gewicht komen na de zwangerschap hihi. Ik weet niet vanaf wanneer ik weer mag beginnen met de borstvoeding etc. Ik ben 19 februari uitgerekend. Klinkt redelijk ver weg maar het is nog 10 weken ?

    • 6 december 2017 / 12:31

     Ohh je mag WW doen tijdens het geven van borstvoeding hoor! Je krijgt dan aanzienlijk meer punten ivm de borstvoeding. Ja, het klinkt ver weg maar 10 weken is al snel!! ??

 2. 5 december 2017 / 15:17

  Goed bezig!! Dat bewust ermee bezig zijn is véél beter dan ‘IK MOET NU 10 KILO AFVALLEN DUS IK EET NIKS MEER 🙂 Keep going, ondanks de decembergekte!

  • 5 december 2017 / 22:40

   10 kilo? Laten we er 30 van maken. Hahaha!! Ja, iedereen zei dat ik in januari moest beginnen. Nou nee hoor, elke week voor het kerst vreetfestijn is er één 😉

   • 5 december 2017 / 23:13

    Haha het getal was maar een voorbeeld 🙂 Maar ik vind het juist heel goed dat je nu begonnen bent. Het is altijd zo makkelijk januari te nemen. Maar juist dat bewustzijn NU AL is belangrijk naar mijn idee 🙂 You rock!

    • 6 december 2017 / 12:30

     Dankjewel!! Ik denk het ook hoor.. Juist voor de feestdagen er even tegenaan en met de feestdagen er een beetje op letten. Wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af ?

 3. 5 december 2017 / 12:55

  Super gedaan Syts! Het leerproces is zoooo veel belangrijker dan een kroketje op een feestdag.
  Je resultaat is hartstikke goed. 0,5-1kg per week is heel reeel en grote kans dat je het er makkelijker vanaf houdt.
  Hoe ga je het zaterdag doen? Bij Veggieworld? Ik weet nu al dat ik perse een tompoes wil ?. Alle andere dingen die ik koop gaan in de vriezer voor later.

  • 5 december 2017 / 22:39

   Dankjewel! Dat vind ik dus ook!! Ik kan wel nu als een malle gaan crashen, maar dan leer ik niet zoveel.. Ik ga het zaterdag heel zuinig aan doen. En niet ontbijten. Dan overleef ik het vast op de winterfair 😉

 4. 5 december 2017 / 11:46

  Jeee wat een goede week! Heerlijk dat je na zo’n week van bewust eten al resultaat ziet. Dat moet vast motiverend werken 🙂 Hopelijk wordt het deze week weer zo’n week voor jou, en kan je de discipline op blijven brengen.

  Zelf heb ik daar nooit zo’n moeie mee. Ik ben best streng voor mijzelf en een misstap zal ik daardoor niet snel maken. En dat terwijl ik vegan en zo goed als suikervrij eet. Maar bij mijn vriend is het een heel ander verhaal, en ik ken de struggles vanaf de zijlijn dus heel goed. Ik haal de boodschappen in huis en dat bepaalt dus voor een groot gedeelte wat er gegeten wordt. Dat helpt al enorm. (Want hij kent ook geen rem.) Waardoor hij al de nodige kilo’s kwijt is (door 5 maanden vegan en nu vegetarisch te eten en te minderen in porties). En dat gun ik jou ook. En hoop dat jouw nieuwe eetpatroon snel het nieuwe normaal mag worden, dan komt de rest vanzelf 😉

  • 5 december 2017 / 15:45

   Ja, ik ben er ook heel blij mee! 😀 Ik ga er vanuit dat dit een goede week wordt. Daar strijd ik voor 😉 Wij hebben beide van die vreetaanvallen thuis dus we stimuleren elkaar daar in op de verkeerde manier. Ik bestel nu al mijn weekboodschappen bij de Jumbo en kies dus van te voren wat ik wel en niet in huis haal. Dan hoef ik niet door de supermarkt en kom ik niet in de verleiding om troep mee te nemen. Dat werkt voor mij echt het beste! Bedankt voor je lieve woorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.