Afval journey met Weight Watchers #2

Afval journey met Weight Watchers #2

Afgelopen week was niet mijn week. Het lukte me alleen maandag om mijn punten bij te houden en Weight Watchers had ik even niet onder controle. Het drama van afgelopen week deel ik graag met je.

De week begon voor mij best vreemd. Ik was namelijk vorige week maandag vrij en dat ben ik buiten de vakanties om eigenlijk nooit. Het voelde als een fijn begin en maandag hield ik heel netjes al mijn punten bij en ging het heel goed. Maandag waande ik mij in luilekkerland en dacht niet aan morgen. Morgen klonk nog zover weg. Maar de dinsdag kwam snel. Te snel om me goed voor te bereiden.

Boodschappen

Omdat de dinsdag zo snel durfde te verschijnen, had ik op maandag helemaal niet nagedacht over de dag erna. Normaal gesproken doe ik op tijd boodschappen en zorg ik dat de dingen in huis heb die binnen mijn smart points (zo noemt Weight Watchers de punten) vallen. Ik had helemaal geen boodschappen gedaan waardoor ik ook niet de ruimte had om me goed voor te bereiden. Automatisch belande ik daardoor in het eten van troep. Troep die niet binnen mijn smart points valt, troep die niet goed is voor de slanke lijn, troep die ik eigenlijk helemaal niet in mijn mond wil stoppen.

Eten

Ik at dus heerlijk verwend frietjes, Italiaanse bollen met burgers van Vegafit. Ik smulde van Skittles en genoot van Oreo’s. Ik vrat chips en Punselie’s. Natuurlijk heb ik ook gezonde maaltijden naar binnen geschoven maar minder dan ik had gewild. Fruit? Wat is dat? Ik heb afgelopen week welgeteld twee appels gegeten. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ik ben dol op fruit en kan daar ook echt van genieten maar onbewust koos ik toch te vaak voor eten dat slecht is voor mijn lichaam.

Het resultaat van deze drama week

Al met al dus een totaal niet gebalanceerde week. Ik heb in het weekend (ook al moest ik zondag werken) de schade proberen te beperken. Dat is maar goed ook want anders kom ik helemaal niet meer in het ritme. Gelukkig is het me gisteren wel gelukt. Ik zat exact op het aantal smart points dat Weight Watchers me voor heeft geschreven. We gaan er gewoon weer voor. Ik denk altijd maar zo, ieder moment is een nieuwe kans om de juiste keuze te maken. Ondanks alle eet hysterie ben ik toch nog 0.2 kg afgevallen!

Tussenstand na 2 weken: – 2.4 van 30 kg afgevallen

 

* Bron foto: Pixabay.com
Volg:

5 Reacties

  1. 7 december 2017 / 09:56

    Twee weken, 2.65 kilo. Toch is dat netjes. Ik heb nu zes weken achter de rug en ben 6.5 kwijt.
    Gemiddeld een kilo per week is normaal en heel netjes!
    Volhouden!

  2. 28 november 2017 / 19:05

    Ik vind de instelling waar je mee afsluit heel goed, keep going for it 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge