Tweede Leven #2

Tweede Leven #2

Ik laat jullie een aantal producten zien die ik in de kringloopwinkel heb gekocht. Ik geef ze bij mij thuis een tweede leven. En er zitten best wat pronkstukken bij hoor!

img_0547

Een ouderwets blauw bloempotje

Ik probeer veel blauwe accessoires in huis te plaatsen. Ik vind blauw namelijk gewoon een leuke kleur en het heeft iets warms. Iets huiselijks. Dit potje kocht ik voor € 1,25 in de kringloopwinkel.

img_0548

Een schaaltje voor de walnoten

Mijn ouders hebben twee walnotenbomen in de tuin. Ik vind het lekker herfstig staan als ik een schaaltje met walnoten op de kast heb staan. Als ze straks rijp zijn, dat duurt nog ongeveer een week, dan ga ik er walnotenpasta van maken. Voor op brood. Met banaan. #HetWaterLooptMeInDeMond Als dat gedaan is, vind ik vast een ander doel voor dit leuke schaaltje. Dit schaaltje kocht mijn moeder voor me op een rommelmarkt in Friesland.

img_0559

Een serveerbord

Dit serveerbord heeft heel veel weg van het bord waarvan ik graag eet. Op het oranje bord stond geen merkje. Op dit serveerbord wel. Dus ik hoop dat als ik dat heb ontcijferd, ik nog 5 van die oranje borden kan vinden! Dit serveerbord kocht ik voor € 1,50 in de kringloopwinkel. Het suikerpotje dat je ziet komt uit dezelfde winkel en kostte €1,25.

img_0560

10 prachtige robuuste borden

Ik wilde al langer andere borden maar ik wist niet zo goed wat. En als ik dan iets leuks tegenkwam, dan waren het maar 3 (of wanneer het echt tegenviel zelfs maar 1) en daarmee kom ik natuurlijk niet zover. Maar deze porseleinen borden uit Oostenrijk stond gezellig met z’n tienen op mij te wachten. En dat voor maar € 0,50 per stuk!

img_0553

HET SERVIES

Dit is het servies dat ik aan het verzamelen ben. De eerste keer toen ik dit tegenkwam, waren er 6 kopjes. Daarna kwam ik een soepkom tegen en weer later het suiker en (plantaardige)melk setje. Ik heb een oproepje geplaatst op Twitter dat inmiddels 112 keer is gedeeld en 10,013 mensen heeft bereikt. Inmiddels weet ik dat het van pottery De Driehoek uit Huizen komt en hoogstwaarschijnlijk heet deze lijn, Texel. En Lesley kwam 25 borden tegen voor € 15,-. Die heeft ze achteruit laten zetten en haalt ze binnenkort voor me op. Zo wordt het servies steeds completer en hopelijk is mijn levensmissie ooit volbracht en heb ik het hele servies compleet.

De vaasjes op de uitgelichte afbeelding komen ook van de kringloop. De grote vaas is een echt 70’s exemplaar en kostte € 6,- De andere potjes waren €0,50 per stuk.

Volg:

4 Reacties

 1. 15 november 2016 / 13:08

  Ooh wat leuk! Ik ben zelf ook dol op vintage spulletjes. Mijn halve huis komt echt van de kringloop haha.

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   15 november 2016 / 19:01

   Hahahaha, bij mij ook hoor! M’n vriend zegt: Sytse, nu moet je echt ophouden. Het lijkt hier wel een tweedehands winkel. En, zo vol staat het ook echt. Net een schiettent, altijd raak.

 2. 13 november 2016 / 16:24

  Oooh die serveerschaal is echt super gaaf. Wat leuk dat je trouwens probeert het servies compleet te krijgen. Hoop dat het je lukt. Wellicht even bij de serviezenbank checken nu je het merk weet?

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   14 november 2016 / 10:54

   Leuk is die hè? Maar, wat is de serviesbank?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 1.581 andere abonnees