Recept | Zoete groene curry

Recept | Zoete groene curry

Zoals je inmiddels vast wel weet, ben ik dol op curry! Mijn ‘standaard’ curry’s zijn de pittige fairtrade curry en de pindacurry. Maar nu was ik wel weer toe aan een nieuwe variant en ik ging voor een zoete groene curry. Natuurlijk weer super toegankelijk en gemakkelijk te maken!

Dit heb je nodig voor zoete groene curry voor 3 personen:

– 1 blokje groentebouillon
– 120 gram Quinoa
– 1 blik kokosmelk
– 1 mango
– 3 teentjes knoflook
– 2 gele uien
– 2 stengels bosui
– 200 gram sperziebonen
– 1 groene paprika
– een blik kikkererwten
– 1 pakje groene currypasta (ik gebruik die van Fairtrade)
– een klein scheutje plantaardige olie om in te bakken

Dit moet je doen voor de zoete groene curry:

groene zoete curryEen dag van te voren zet je een blik kokosmelk in de koelkast zodat er een stevige laag op komt. Zet een soeppan met water op hoog vuur. Hierin kook je straks de sperziebonen. Zet een grote pan (of wok) op het vuur en doe hierin een beetje olie. Snijd vervolgens de gele uien in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Voeg dit toe aan de heet geworden olie.

Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Zodra het water kookt, doe je de sperziebonen erbij en kook je ze in vijf minuten beetgaar. Giet ze af en zet ze opzij.

In de kooktijd van de sperziebonen is de ui inmiddels glazig gebakken. Snijd de paprika in blokjes en voeg die toe aan de ui en gehakte knoflook. Roer het geheel goed door. Voeg hierbij de groene currypasta toe. Haal het blik kokosmelk uit de koelkast en houd het blik goed recht. Schep met een lepel de stevige laag van de kokosmelk af en voeg dat toe bij de paprika, uit en knoflook. Giet de kikkererwten af en voeg ze toe aan de curry. Roer het geheel goed door en zet het vuur zacht.

Zet een pan met water op het vuur en laat het koken. Zodra het water kookt voeg je het blokje groentebouillon toe en laat je deze smelten. Voeg vervolgens de quinoa toe en kook dit gaar volgens de verpakking. Giet daarna de quinoa af en doe het terug in de pan en laat het rusten.

Snijd de mango in stukjes en voeg deze samen met de sperziebonen als laatste toe aan de curry. Zet het vuur middelhoog en roer het geheel zo’n vijf minuten goed door. Snijd de bosui in dunne ringen en serveer op de quinoa. De groene zoete curry serveer je naast de quinoa. Eet smakelijk!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN EN/OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

 

Volg:
Share:

4 Reacties

  1. 6 april 2018 / 08:27

    Ik ben niet zo’n quinoa fan, maar ik wil zeker groene curry eens proberen, dan maar gewoon met rijst 🙂

    • 17 april 2018 / 22:19

      Niet? Ik vind het heerlijk! Maar ik varieer ook gewoon graag met granen. Boekweit zou hierbij ook lekker zijn, denk ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.