Recept | Zoete curry met wortel

Recept | Zoete curry met wortel

Ik heb besloten dat ik de voorraadkast wil leegeten voordat ik weer grote boodschappen ga doen. Daarom moet ik roeien met de riemen die ik heb. Vaak komen daar de heerlijkste recepten uit voort. Net zoals deze zoete curry met wortel!

Dit heb je nodig voor 3 porties zoete curry met wortel: 

– 4 eetlepels kikkerwerwten
– 3 wortelen
– 2 eetlepels rozijnen
– 120 gram rijst
– 1 blikje kokosmelk
– Kerriekruiden
– 1 paprika
Extra: – Een klein stukje tofu (niet noodzakelijk)

Dit moet je doen:

Zet een wok op laag vuur en doe hier olie naar keuze in (ik gebruik kokosolie). Schil en snijd de wortel in plakjes en snijd de paprika in stukken. Zet apart. Zodra de olie is gesmolten voeg je alle ingrediënten toe (inclusief de wortel en paprika) en giet je het blikje kokosmelk er bij. Zodra ook het hardere stuk van de kokosmelk is gesmolten voeg je 4 eetlepels kerriekruiden toe. Zet het vuur half hoog en laat dit zo’n 30 minuten pruttelen en roer regelmatig.

 

Rijst: Kook de rijst volgens de verpakking zodra je alle ingrediënten in de wok hebt gedaan.

Extra: Als je er tofu bij wilt, lek dit dan goed uit (ik doe dit in keukenpapier met een stapeltje boeken erop) en kruid het met paprika pikant kruiden en een beetje ketjap. Bak het voordat je het toevoegt aan de curry. Maar ik zeg je eerlijk, het is niet nodig bij deze lekkere zoete curry met wortel.

Tadaaa, een kind kan de was doen! Eet smakelijk!

Als je een recept van mij probeert en op social media post, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 12 april 2017 / 11:44

    Dat ziet er heerlijk uit zeg! Echt goed dat je eerst alles op maakt voordat je boodschappen gaat doen, daar uit ontstaan de lekkerste recepten 🙂 En wat een mooi bordje trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.