Recept | Vegan stoofpot met soja brokken

Vegan stoofpot met soja brokken

Het wordt maar geen winter en aan dit herfstweer lijkt geen einde te komen. Bij dit weer past natuurlijk een heerlijke vegan stoofpot! Om niks te missen, deed ik er soja brokken door. Die gebruikte ik voor het eerst en ze waren heerlijk!

Dit heb je nodig voor een vegan stoofpot voor 6 personen:

– Olie om in te bakken
– 3 gele uien (gesnipperd)
– 5 teentjes knoflook (geperst)
– 400 gram vastkokende aardappelen
– 300 gram winterpeen
– 1 kleine biologische pompoen
– 150 gram soja brokken
– 5 cm gember (geschild en in kleine stukjes)
– 1 el gemalen komijnzaad
– 1 el kurkuma
– 1 el ketoembar (gemalen korianderzaad)
– 2 el gerookte paprikapoeder
– 1 blokje Zonnatura Groente bouillon
– 1 blokje Zonnatura knoflook en kruiden bouillon
– 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
– 1 blikje kokosmelk (400 ml)
– 250 gram (ongekookte) zilvervliesrijst

Dit moet je doen: 

Vegan stoofpot met soja brokkenZet een braadpan op hoog vuur en doe hierin de olie. Laat de olie goed heet worden en voeg dan de uien, knoflook, gember en alle kruiden toe. Zet het vuur zacht roer zo nu en dan.

Kook 400 ml water en laat hierin de bouillonblokjes oplossen. Voeg dit toe aan je uienmengsel. Slacht de pompoen en ontdoe van de zaadlijsten. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Zet opzij. Schil de wortel en snijd in plakken van ongeveer 4 cm. Zet ook opzij. Was de aardappelen en snijd in blokjes van ook ongeveer 4 cm.

Voeg de pompoen, wortel en soja brokken toe aan het uienmengsel en de bouillon. Roer het geheel goed door en laat op laag vuur zachtjes pruttelen.

Giet de kokosmelk in een kom en schep hier de tomatenpuree bij. Roer het geheel goed door totdat je een oranje saus krijgt. Giet dit bij de rest in de braadpan en doe de aardappelblokjes erbij. Zet het vuur middelhoog en laat het zo’n 15 minuten pruttelen. Blijf wel zo nu en dan roeren.

Als laatste kook je de rijst volgens de verpakking. Is de rijst klaar? Dan is ook je vegan stoofpot klaar. Enjoy! Zin in iets anders? Kijk dan vooral een keer bij mijn andere recepten.

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@SytseMonsma)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Share:

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mijn allereerste e-book kun je vanaf nu bestellen!

Een vegan verjaardag - cover