Recept | Vegan Pasta pesto salade

Recept | Vegan Pasta pesto salade

Deze vegan pasta pesto salade is zo heerlijk! Ik maakte ‘m omdat ik met het warme weer geen in had in warm eten en het was echt een succes! Ik deel het recept voor deze vegan pasta pesto salade graag met je!

Dit heb je nodig voor 2 porties vegan pasta pesto salade:

– 200 gram Volkoren pasta (ik gebruik spelt penne)
– 200 gram Champignons
– 3 el Pesto (ik gebruik die van TerraSana)
– 1 bakje kipstukjes (Vegetarische slager of Vivera)
– Kruiden voor de kipstukjes
– 2 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 handjes rucola
– Scheutje olie

Dit moet je doen voor de vegan pasta pesto salade:

vegan pasta pesto saladeZet een pan met water op het vuur en doe de pasta hierin zodra het kookt. Kook de pasta zacht/beetgaar. Giet daarna de pasta af en besprenkel met een beetje olie zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Roer door en zet opzij. Laat de gekookte pasta afkoelen.

Giet een klein beetje olie in een wok en laat heet worden. Schil en snijd intussen de ui en pers de knoflook. Voeg dit toe aan de heet geworden olie. Zodra de ui glazig is, voeg je de champignons toe. Bak het geheel lekker bruin en zet opzij.

Kruid de kipstukjes naar smaak (ik kruid ze met seasoning uit de Surinaamse supermarkt) en laat dit even intrekken. Zet een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie!) en bak hierin langzaam de kipstukjes. Hoe langzamer je ze bakt, hoe steviger de structuur wordt. Ik bak ze zo’n 30 minuten op laag vuur zodat ze lekker stevig worden.

Voeg 3 el plantaardige pesto toe aan de pasta en roer het geheel goed door. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en roer het daarna nogmaals goed door. Voor het serveren voeg je bij iedere portie een handje gewassen rucola toe. Geniet van je vegan pasta pesto!

PS. Ik weet dat zelf pesto maken nog leuker is. Daar kom ik in een ander recept nog op terug 😉

 

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

 

Volg:
Share:

8 Reacties

    • 15 juni 2018 / 13:49

      Ik nu ook! Hahaha! Heerlijk! Ik vind de kipstuckjes zelfs rauw uit de verpakking lekker.. Als je ze lang op laag vuur bakt, worden ze wat taaier. Steviger zelfs. Dat lijkt het net wat meer op dierlijke kip.

  1. Jelske Oosterhof
    23 mei 2018 / 12:29

    Dit recept ziet er heerlijk uit, ik ga het vanavond eten! Bedankt voor het delen van het recept!
    Ben ook benieuwd naar je eigen gemaakte pesto, helemaal super!

    • 15 juni 2018 / 13:53

      Graag gedaan! Als ik het me goed herinner vond je het heerlijk en at je er ook twee keer van hè? 😀

      • Jelske Oosterhof
        15 juni 2018 / 19:24

        Dit klopt helemaal! 2 avonden heerlijk van genoten 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.