Recept | Vegan Pasta Alfredo

Een zwart geblokte theedoek. Daarom op een wit rond bord met drie kleuren pasta strikken met daar overheen een romige alfredo saus met chapginons en peterselie.

Ik heb er een tijdje over gedaan, maar eindelijk heb ik de Alfredosaus zoals ik ‘m wil. Romig, stevig en lekker in balans qua kruiden. Het recept voor deze Vegan Pasta Alfredo zet je in no time op tafel (zoals bijna al mijn recepten). Ik houd van lekker en van lekker snel. Haha! Het bevat geen gekke ingrediënten en je haalt alles gewoon bij de super op de hoek. Geniet van deze Vegan Pasta Alfredo.

Dit heb je nodig voor 4 porties Vegan Pasta Alfredo:

– 500 gram kastanje champignons (in stukken gesneden)
– 600 gram Alpro Soja ongezoete sojayoghurt
– 500 ml ongezoete plantaardige melk naar keuze
– 1/2 tl nootmuskaat
– 4 tl uienpoeder
– 2 tl kurkuma
– 4 tl knoflookpoeder
– 5 el maizena
– 40 gram edelgistvlokken
– 700 gram pasta naar keuze
– Peterselie als topping
– Olie om in te bakken
– Scheutje Ketjap Manis

Dit moet je doen:

Zet een pan met water op het vuur om daar straks de pasta in te koken. Kook de pasta volgens de verpakking en besprenkel na het afgieten met een beetje olijfolie.

Tijdens het koken van het water (en de pasta) doe je de sojayoghurt en de plantaardige melk met de kruiden, maizena en edelgistvlokken in de blender en laat de blender draaien totdat alles goed gemengd is en je een egale saus hebt. Zet de saus opzij. Let op: Het is erg waterig, maar door de maizena dikt het tijdens het verwarmen in. Dus no stress, het is helemaal goed als je het kan drinken.

Doe een scheutje olie in een pan en doe daar de kastanje champignons is. Bak ze op middelhoog vuur totdat ze een beetje zijn geslonken. Doe er vervolgens een scheutje ketjap manis bij en roer goed door. Kleuren de champignons mooi bruin? Schenk dan de saus bij de champignons en roer nogmaals goed door. Laat de saus heet worden maar zorg ervoor dat het niet kookt. Blijf roeren omdat de Alfredosaus gauw aanbrandt. Blijf het verwarmen totdat je vegan alfredo saus de juiste structuur heeft.

Check de pasta op de borden en doe daar de alfredo saus overheen. Garneer met een beetje gehakte peterselie. Optioneel: besprenkel de saus met een beetje citroensap voor een extra zuurtje in je gerecht.

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Op zoek naar een ander lekker recept? Kijk dan gerust eens in mijn recepten index.

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 28 december 2020 / 08:43

    Hoi groen broertje Sytse,

    AL zoekend over veganistisch kom ik nu bij jou terecht.
    Wat lijkt dit me een ontzettend lekker gerecht.
    Die komt op mijn ’te maken’ lijstje voor het nieuwe jaar.
    Ik kom terug voor meer want je hebt veel informatie en recepten , daar word ik blij van.

    Hartelijke groet, Meisje Lief 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..