Recept | Vegan kip kerrie zoals oma hem vroeger maakte

Vegan kip kerrie recept

Als kind was kip kerrie een van mijn favoriete gerechten. Onlangs hadden we het er over bij Reinier zijn moeder en met een beetje getweak hier en daar, heb ik er een super lekkere vegan versie van gemaakt! Het recept vergt een beetje tijd, maar dat is het zeker waard. Kom je vegan kip kerrie maken?

Dit heb je nodig voor de vegan kip kerrie voor 4 personen

– 60 gram boter
– 35 gram bloem
– 400 ml water
– 1 bouillonblokje
– Blikje ananas stukjes op sap (230 gram)
– 100 gram champignons
– 2  bakjes kipstuckjes
– 1 prei
– 1 kleine rode paprika
– 5 el kerrie kruiden
– Rijst naar keuze

Dit moet je doen:

Vegan kip kerrieVoordat we met de vegan kip kerrie aan de gang gaan, moeten we een paar voorbereidingen treffen. Bak de kipstuckjes vooraf in een beetje boter/olie met wat kerrie kruiden en laat afkoelen. Zet ze opzij. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een beetje boter/olie en zet ook opzij. Vervolgens snijd je de rode paprika in kleine stukjes. Snijd het groen van de prei en versnipper het groene gedeelte. Het witte deel van de prei heb je niet nodig. Zet alles opzij.

Doe de boter in een pan en zet op heel laag vuur. Blijf dit roeren totdat de boter is gesmolten. De boter mag absoluut niet bruin worden dus het moet echt op heel laag vuur. Als de boter is gesmolten, doe je de bloem erbij. Blijf roeren totdat je een mooie saus-structuur hebt. Wordt het te dik? Geen probleem! Doe er iedere een keer een klein beetje water bij (maar blijf roeren!) totdat je de gewenste structuur hebt.

Zodra de saus goed is, doe je de kerrie kruiden erbij. Blijf het geheel weer roeren totdat je saus een mooie gele kleur heeft. Blijf vooral proeven zodat je kerriesaus niet te flauw/pittig wordt. Heeft de saus de juiste kleur en kerriesmaak? Dan voeg je de ananasblokjes (+sap), gesneden paprika, gesneden prei en gebakken champignons toe. Verkruimel ook je bouillonblokje erdoor. Roer het geheel goed door en laat op zacht vuur pruttelen totdat de paprika beetgaar is.

Kook in de tussentijd de rijst zoals je bent gewend (of volgens de verpakking). Zodra je rijst klaar is, doe je de kipstuckjes bij de kerriesaus en groente, roer het geheel goed door en laat de kipstuckjes nog even warm worden.

Giet de rijst af en schep de rijst en vegan kip kerrie op een bord. Aan taaaafel! Enjoy!!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Share:

2 Comments

  1. Robin
    29 april 2020 / 08:59

    Goed recept vent! Leuke tip voor het witte deel van de prei, in een glas water zetten met de onderkant in het water, wachten tot en nieuwe bladeren komen en in de grond zetten 😁😁 gratis nieuwe prei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.