Recept | gezonde vegan appelgebakjes van Isabelle

Recept | gezonde vegan appelgebakjes van Isabelle

Zonder oven kan ik niet zo goed bakken. Maar dat laat ik graag over aan Isabelle van VeganAndHerBooks.com. Ze heeft een heerlijk recept voor gezonde vegan appelgebakjes voor je! Kom je vegan appelgebakjes bakken?

Dit heb je nodig voor 8 vegan appelgebakjes:

Cake:
– 100 gram wortels
– 50 gram boekweitvlokken
– half zakje bakpoeder
– vanille
– snufje zout
– 50 gram dadels
– 1 banaan
– 30 ml plantaardige melk (Isabelle gebruikte amandelmelk)
– 1 appel

Crumble:
– 25 gram boekweitvlokken
– 2 tl agavesiroop
– 1 tl kokosolie
– snufje kaneel

– kleine ovenbestendige bakjes of een bakblik met cakevormpjes.
– blender of keukenmachine
– bakpapier

Dit moet je doen voor 8 vegan appelgebakjes:

vegan appelgabakjesZet de oven alvast aan en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Knip wat bakpapier tot kleine rondjes en leg deze onderin de vormpjes. Dit zorgt ervoor dat je de vegan appelgebakjes gemakkelijk uit de vormpjes/bakjes kunt halen.

Rasp 100 gram wortelen en ontpit de dadels. Meng de geraspte wortel, boekweitvlokken, bakpoeder, vanille, zout, ontpitte dadels, banaan en plantaardige melk in je keukenmachine of blender tot alles goed is gemengd.

Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Meng de appelstukjes door het deeg maar zorg ervoor dat de appelstukjes heel blijven.

Vul de vormpjes met het deeg totdat ze ongeveer voor driekwart vol zitten.

Voor de vegan appelgebakjes cruble:

Meng de crumble ingrediënten in een aparte bak totdat dat je een plakkerige substantie krijgt. Verdeel de crumble over de vormpjes gevuld met deeg. Voor wat extra flair leg je een appelpartje onder de crumble.

Bak de vegan appelgebakjes in de (inmiddels) voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten gaar. Druk na de eerste 20 minuten een satéprikker in een van de vegan appelgebakjes. Als de satéprikker er droog uit komt, zijn je appelgebakjes klaar! Laat je appelgebakjes afkoelen en eet ze als tussendoortje of als ontbijt.

De vegan appelgebakjes kun je een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos op kamertemperatuur.

veganandherbooks

 

Isabelle is een 22 jarige blogster en een verfent bedenker van vegan recepten. Ze kookt en bakt het liefst gezonde en lekkere recepten. Mensen inspireren om een positiever en duurzamer leven te leiden doet ze door tips, ervaringen en ideeën te delen op VeganAndHerBooks. Meer heerlijke recepten van Isabelle ontdekken? Breng haar blog dan zeker een bezoekje!

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge