Recept | Snelle gele curry met sperziebonen

Recept | Snelle gele curry met sperziebonen

Curry, ik kan er geen genoeg van krijgen. En deze keer werd ik geïnspireerd door een van mijn favoriete Belgen. Daphne eet met haar lief heel vaak curry. En ik dacht, meijt, daar heb ik ook zin in. Dus zo ontstond deze snelle gele curry. En geloof me, it is easy. In 25 minuutjes op tafel!

Dit heb je nodig voor Snelle gele curry voor vier personen:

– 2 uien versnipperd
– 2 el currypasta
– 3 teentjes gehakte knoflook
– 2 tl kurkuma
– 2 tl gemalen komijnzaad
– 2 tl kerriepoeder
– 1 tl chilipoeder
– 1/2 blik biologische tomatenblokjes
– 1 blik kokosmelk
– 1 blik kikkererwten
– 400 gram sperziebonen
– 4 porties rijst
– Olie om in te bakken

Dit moet je doen voor je heerlijke gele curry:

Doe een scheutje olie in een pan en laat dit heet worden. Voeg de ui en de knoflook toe en bak totdat de ui glazig is. Vervolgens voeg je de currypasta en de kruiden toe en roer je het geheel goed door. Wanneer het heerlijk geurig wordt, ga je verder met de rest.

Voeg samen met de kokosmelk de tomatenblokjes toe en roer goed door. Giet de kikkererwten af en doe die samen met de sperziebonen in de pan. Roer het geheel goed door en zorg ervoor dat alles onder de kokosmelk staat. Laat het geheel zo’n 15 minuten lekker sudderen met de deksel op de pan. De laatste 5 minuten haal je de deksel eraf en kook je het nog even. Let op: blijf wel goed doorroeren zodat het niet aanbrandt.

In de tussentijd zet je een pan met water op het vuur en kook de rijst volgens de verpakking. Wanneer beide klaar zijn, schep je het op en garneer je het met een klein handje cashewnoten voor een extra bite en creamyness. Dat is het! Deze heerlijke gele curry heb je in 25 minuutjes op tafel! Enjoy!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.