Recept | Pittige Fairtrade Curry

Recept | Pittige Fairtrade Curry

Het is de nationale Fairtrade week! Hoe kan het dan ook anders dat ik tijdens de Fairtrade week een recept deel voor een pittige fairtrade curry. Geniet ervan!

Dit heb je nodig voor fairtrade curry voor 4 personen: 

– 2 pakjes rode fairtrade curry pasta
– 1 blikje Fairtrade volle kokosmelk
– 3 eetrijpe mango’s
– 4 puntpaprika’s
– 240 gram Fairtrade basmati rijst
– Olie om in te bakken

Dit moet je doen: 

fairtrade curryZet een grote pan/wok op het vuur en doe hier een beetje olie in. Zorg dat de olie goed heet is en voeg de currypasta toe en roer de currypasta goed door. Zet het vuur laag. Snijd de paprika’s  en mango’s in stukjes. Wok de paprika’s in de currypasta op hoog vuur. Voeg hierna de kokosmelk toe en zet het vuur middelhoog.

Vul een pan met water en kook de rijst volgens de verpakking. Blijf in de tussentijd de paprika, currypasta en kokosmelk doorroeren. Zodra de rijst klaar is, voeg je de mango toe aan de curry. Giet de rijst af en laat het 5 minuten rusten. Roer de mango goed door de curry en als de 5 minuten rusttijd voor de rijst voorbij zijn, is je curry ook klaar. Geniet van je Fairtrade curry!

Let op: water blust niet de pittigheid in je mond. Plantaardige melk wel.

Als je een recept van mij probeert en op social media post, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken of mij taggen in de foto (@HetGroeneBroertje)? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

 

Volg:

4 Reacties

  1. 19 mei 2017 / 10:44

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op curry’s dus dit recept ga ik zeker even onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Huur me in!

vegan blogger 2

Omdat ik zo van schrijven houd, schrijf ik ook graag voor anderen. Ik wil je helpen met jouw (web)tekst. Jouw schrijfsels en bedrijf beter maken. Mooier. Sprekender. Benieuwd? Klik op bovenstaande afbeelding!

Minimalisme & Mind

Onze maatschappij is knetter. We kopen alleen maar meer spullen om in huizen te stoppen die we nauwelijks kunnen betalen. We kunnen heel goed met minder en hebben echt geen 12 paar schoenen nodig. Doe daarom een keer de minimalism challenge en kom af van al die spullen die alleen maar ruimte in beslag nemen. Doorbreek de verslaving en kies weer zelf. Wil je meer lezen over minimalisme? Klik op de fijne Aloë Vera plant hierboven en ze brengt je bij de juiste categorie.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.686 andere abonnees