Recept | Massaman curry met zoete aardappel

Massaman curry vegan

Dit is echt comfort food to the max. Dit is zo lekker, hiermee sluit je iedere dag fantastisch af. Deze massaman curry met zoete aardappel is echt verrukkelijk. Hij komt bij mij wekelijks op het menu!

Dit heb je nodig voor 4 porties Massaman Curry:

– 6 zoete aardappelen
– 2 blikjes kokosmelk (2x 270 ml)
– 2 bakjes Naturli Chick free stukjes
– Kipkruiden
– Ongezouten cashewnoten
– 2 uien
– Boter om in te bakken
– Rijst naar keuze (ik gebruik altijd zilvervliesrijst)
– 2 pakjes massaman curry pasta van Fairtrade

Vegan massaman curry eenDit moet je doen:

Doe een beetje boter in een pan en als dat gesmolten is, doe je de ui erbij. Bak de ui op hoog vuur voor een paar minuten. Voeg vervolgens de massaman curry pasta toe en bak lekker aan. Zodra het een beetje uit elkaar valt, giet je de kokosmelk erbij. Vul een blikje van de kokosmelk met water en voeg dat ook toe. Zet het vuur zacht. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes en voeg toe aan de saus. Laat het geheel op middelhoog vuur zo’n 15 minuten sudderen.

In de tussentijd bak je de Naturli Chick free stukjes met kipkruiden naar smaak. Als ze klaar zijn, zet je het vuur uit en zet je ze opzij. Kook in de tussentijd ook de rijst volgens de verpakking.

Prik zo nu en dan met een vork in de zoete aardappelblokjes. Zijn ze zacht? Voeg dan de chick free stukjes van Naturli toe en roer goed door en laat nog een paar minuten pruttelen. Giet de rijst af en en serveer met gehakte cashewnoten. Voor de decoratie gooide ik er nog wat lente-uitjes bij. Enjoy!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.