Recept | Kruidige kipstukjes met rijstnoedels en sperziebonen

wat ik eet op een dag 6 vegan diner

Dat ik dol ben op kipstukjes is inmiddels wel duidelijk. Ik heb een lekker recept bedacht met rijstnoedels, sperziebonen en kipstukjes. Het is, zoals je gewend bent, super easy. Enjoy!!

Dit heb je nodig voor 3 porties:

– 3 porties rijstnoedels (ik gebruik die van conimex)
– 1 pakjes plantaardige kipstukjes van Vivera
– 250 ml rijstmelk
– 500 gram sperziebonen
– Besengeh (boemboe, Aziatische kruidenmix van het merk Kokki Djawa. Gewoon bij AH)
– (optioneel) Nootmuskaat of kaneel voor over de sperziebonen
– Olie naar keuze om in te bakken

Dit moet je doen:

Doe de olie in een wok en laat dat goed heet worden. Voeg daar de Besengeh aan toe en laat dit 2 minuten opwarmen. In die 2 minuten zet je 2 pannen met water op het vuur. 1 voor de rijstnoedels en 1 voor de sperziebonen.

Voeg de plantaardige kipstukjes toe aan de Besengeh en bak die zoals je bent gewend. Voeg 250 ml rijstmelk toe en zet het vuur daarna zacht. Laat het lekker pruttelen maar roer regelmatig.

Inmiddels kook het water ook (bijna). De sperziebonen kunnen de pan in en deze kun je 10 minuten laten koken (langer als je niet van knapperig houdt). Zodra de eerste 8 minuten voorbij zijn, doe je de rijstnoedels in de andere pan met kokend water. Die laat je 2 minuten koken en giet je daarna meteen af. Verdeel de rijstnoedels over de borden.

De sperziebonen zijn inmiddels ook gaar en die kun je ook afgieten. Schep de sperziebonen bij de kipstukjes en besenge en meng lekker door elkaar. Schep het bij de rijstnoodles en je kunt aan tafel.

Voor extra smaak kun je wat nootmuskaat of kaneel over de sperziebonen doen. Eet smakelijk!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Share:

4 Comments

  1. 20 februari 2020 / 16:43

    Hoe vind jij de kipstukjes in vergelijking tot die van de Vegetarische Slager?

    • 29 februari 2020 / 16:51

      Ik vind die van de Vegetarische Slager lekkerder, maar ook een stuk duurder. Dus ik koop eigenlijk altijd deze. Als je ze goed kruid en echt op een goede manier bakt, zijn ze heerlijk!

  2. 9 januari 2017 / 15:20

    Ziet er goed uit! Ik heb de rijstnoedels nog niet zo lang geleden ontdekt via de maaltijdbox die ik mocht testen, en ik ben fan!

    • Het Groene Broertje
      Auteur
      12 januari 2017 / 15:46

      Jaa! Ik ook!! Maar ik merk wel dat ze heel snel plakkerig worden dus een drupje olie in het water is wel nodig vind ik. Heb jij dat ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.