Recept | Black Noodle Bowl

Recept | Black Noodle Bowl

Wil je eens iets anders op tafel zetten? Dan is een Black Noodle Bowl een goede optie! Zwarte noedels? Reken maar van yes! Ik deel graag dit heerlijke recept met je!

Wat heb je nodig voor 2 personen: 

– 2/3 Courgette
– 2/3 Aubergine
– 1 Hele ui
– 2 Teentjes knoflook
– 2 cm Gember
– Gembersiroop
– Zwarte rijstnoodels (ik gebruik die van TerraSana)
– Een rode paprika
– Een gele paprika
– Olie om in te bakken
– 250 Gram Tempeh

Dit moet je doen voor de groenten: 

Marineer je tempeh met ketjap en paprikapoeder en zet opzij. Of wees lekker lui zoals ik en koop voorgemarineerde tempeh. Snijd de ui, gember en knoflook in kleine stukjes. Zet een wok op het vuur en doe hier beetje olie in. Zodra de olie heet is, voeg je de ui, gember en knoflook toe. Zet het vuur laag. Zo heb je de tijd om ook de paprika’s te snijden. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe aan de wok. Meng alles goed door elkaar en voeg de tempeh toe. Doe een klein scheutje gembersiroop bij het mengels en roer nogmaals goed door. Bak het geheel in zo’n 10 minuten beetgaar. Snijd in de tussentijd de aubergine en courgette.

Als laatste voeg je de aubergine en courgette toe. Roer het geheel goed door en laat het zo’n 10 minuten bakken. Klaar ben je al!

Dit moet je doen voor de noodles: 

Zet een pan met ruim water op hoog vuur en zodra het water kookt voeg je de zwarte rijst noedels toe. Kook ze in 3-5 minuten gaar. Giet ze af en you’re ready to go! Geniet van je Black Noodle Bowl!

Tip: Blus de noodles af met koud water en je kunt ze gebruiken in een heerlijke salade! 

Als je een recept van mij probeert en op social media post, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken of mij taggen in de foto (@HetGroeneBroertje)? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

Volg:

1 Reactie

  1. 5 mei 2017 / 19:15

    Lekker! Ben ook meer van dit soort gerechtjes aan het proberen.