Recept | Karamel cheesecake

Recept | Karamel cheesecake

De allerlekkerste cheesecakes waarmee je je visite omver blaast. Als je een blender en een vriezer hebt, kun je ze maken. Deze karamel cheesecakes zijn bijna net zo gemakkelijk als ze mooi zijn.

 

Dit heb je nodig voor 12 kleine vegan cheesecakes:

De vulling:

180 gram cashewnoten
150 ml Kokosmelk
50 gram Kokosolie
50 ml Citroensap
120 ml Agavesiroop
Karamelstroop

De bodem:

200 gram Ontpitte dadels
120 gram Walnoten

Blender
Cupcakevormpjes

Dit moet je doen:


Doe de walnoten en de dadels in de blender. De blender slaat alles stuk waardoor je een plakkerige meel krijgt. Schep dit in een kom en zet het aan de kant.

Doe de cashewnoten in een soeppan. Zet de waterkoker aan en als het water kookt, giet je dit in de pan met cashewnoten. Laat dit zo’n 10 minuten staan en giet daarna het water weg. Je cashewnoten zijn geweld. Doe de cashewnoten in de blender en blend ze tot het kruimels zijn. Voeg daarna het citroensap, de kokosmelk, de kokosolie en de agavesiroop erbij. Blend het geheel tot een stijve vloeistof.

Druk een laagje van het cheesecake bodembeslag in de cupcakevormpjes. Daarna giet je vanuit de blender de cupcakevormpjes tot iets over de helft vol. Daarna doe je in ieder vormpje een klein scheutje karamelsiroop. Met een sateprikker draai je rondjes om de karamelsiroop te verspreiden in het vormpje. Stamp de cheesecakes nog even goed aan zodat alle luchtbellen uit de cake verdwijnen (dat heb ik dus zelf niet gedaan. Oeps!).

Zet alle cheesecakes in vriezer en laat ze minimaal 2 uren invriezen. 10 minuten voor het serveren kun je ze uit de vriezer halen zodat ze lekker zacht zijn bij het opdienen. Je kunt de cheesecake maximaal 2 weken bewaren in het vriesvak.

Als je een recept van mij probeert en op social media post, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.691 andere abonnees