Gastrecept | Boekweit chocoladekoekjes van Willemijn

Boekweit chocoladekoekjes

Het is weer eens tijd voor een fijn gastrecept! Deze keer van niemand minder dan Willemijn van Elderen. Zij maakte heerlijke boekweit chocoladekoekjes en werkte het recept voor mij en jou uit! Benieuwd wie dit heerlijke recept heeft bedacht? Check dan even helemaal onderaan het artikel het stukje over Willemijn zelf. Maar voor nu: let’s get cooking, good looking!

Je kent het wel, je bent lekker op weg met gezond eten maar af en toe iets zoets kun je eigenlijk niet weerstaan. Dan kun je maar beter iets verantwoorder snoepen toch?! Daarom zijn deze koekjes gemaakt met boekweitmeel! Boekweit is rijk aan koolhydraten en vezels, daarnaast bevat het vitaminen zoals vitamine B1 en vitamine B6, boekweit bevat daarnaast ook nog eens mineralen zoals magnesium! Boekweit is van zichzelf glutenvrij, ideaal dus! (Voor mensen die glutenvrij eten: Let op dat er ‘glutenvrij’ op de verpakking staat ivm kruisbesmetting). De koekjes zouden nog gezonder kunnen door wat te minderen in suikers.

Dit heb je nodig voor 12 vegan boekweit koekjes:

Droog:

  • 200 gram boekweitmeel
  • 100 gram rietsuiker
  • 90 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ¼ tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • ¼ tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 80 gram bakvaste chocodrops (Notenshop.nl)

Nat:

  • 240 gram Smeris dadel pindakaas (Palmolievrij*)
  • 110 gram Wajang boter
  • 60 ml amandelmelk
  • Vanillearoma naar smaak

Topping:

  • Smeltbare Chocolade druppels puur 54,5%
  • Pinda’s 

Boekweit chocoladekoekjes 2

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat je twee schalen klaar hebt staan. Mocht je verschillende formaten aan schalen hebben, laat dan de grootste nog even staan. Pak een schaal en doe hier de natte ingrediënten in. Om een goed resultaat te krijgen is het handig om de natte ingrediënten eerst even met de mixer te mengen. 

Pak nu de andere (grootste) schaal en meng hier alle droge ingrediënten in. Wacht nog heel even met de chocodrops. Giet stukje bij beetje de natte ingrediënten bij de droge en kneed goed door elkaar. Voeg nu de chocodrops toe en kneed het geheel nog een keer goed door, maar niet te lang. 

Uit dit deeg kunnen ongeveer 12 koeken gemaakt worden. Het handigste is om het deeg eerst te verdelen in het aantal koeken dat je wilt maken. Vorm ieder bolletje tot een plat maar niet te dun koekje en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er minimaal een centimeter tussen de koeken blijft want ze groeien nog iets. Bak ze in 17 minuten in de oven tot ze een mooi kleurtje hebben! Laat ze minimaal een kwartier afkoelen. 

Begin daarna met het smelten van de smeltbare chocodrops. Dit doen we au bain-marie. Als de koeken afgekoeld zijn kun je de koeken gaan bedekken met de chocolade! Leg eventueel nog wat stukjes pinda bovenop en je bent klaar! De chocolade stolt niet heel snel, de koeken zouden dan kort in de vriezer kunnen om het stolproces te versnellen. (Hou in de gaten dat je ze niet te lang in de vriezer laat!)

Over Willemijn:

Willemijn is al ruim 2 jaar veganist en is daar echt trots op!! Naast dit gastrecept, is ze ook auteur bij Veggiereporter en Bonusvegan. Op haar eigen instagramaccount deelt ze veel over dierenwelzijn, het klimaat en diversiteit. Haar motto? “Samen maken we de wereld mooier, maar ook alléén samen. Tijd voor actie!”

 

 

 

 

 

Heb je ook een heerlijk vegan recept en ben je op zoek naar een podium? Stuur me gerust een mailtje en wie weet vind je binnenkort jouw gastrecept op mijn blog!

 

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..