Recept | Spinazie stamppot met speckjes

spinazie stamppot

Unpopulair opinion: I LOVE STAMPPOT! Ook wanneer het buiten heet is. Are you with me? Haha! Ik maakte een heerlijke spinazie stamppot met speckjes en deel vandaag het recept met je. Het is zó lekker! Zelfs wanneer je niet van spinazie houdt, eet je met dit recept wel je bord leeg.

Dit heb je nodig voor 2 porties Spinazie stamppot met speckjes:

– 1 gele ui versnipperd
– 5 cm gember zonder schil, in kleine stukjes gesneden
– 1 tl kerriepoeder
– 50 gram Floraplant roomboter (gezouten)
– 1 zakje jus met uitjes van Knorr
– 1 bakje Vivera plant speckjes
– Scheutje olie om in te bakken
– 600 gram spinazie
– 600 gram aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
– 1 flinke eetlepel vegan mayo
Optioneel maar zeker aan te raden: Violife Greek block in stukjes

spinazie stamppot 2Dit moet je doen:

Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Doe zodra het kookt de aardappelen hierin en kook ze in ongeveer 12 minuten goed gaar. In de tussentijd bak je de ui en gember in een beetje olie totdat de ui glazig is. Vervolgens doe je daar de speckjes bij en bak je het geheel goudbruin.

Doe een scheutje olie in een pan en schep hier steeds een beetje spinazie bij. Laat de spinazie op middelhoog vuur slinken totdat je je 600 gram spinazie in de pan hebt gedaan (600 gram verse spinazie dus).

Doe 50 gram roomboter in een steelpan en laat dit smelten. Voeg hier voorzichtig 250 ml koud water aan toe en één zakje jus met uitjes van Knorr. Roer goed door. Zodra de jus kookt. Kun je het uit zetten.

Zijn de aardappels gaar en de spinazie geslonken? Giet ze af en doe gezamenlijk in een pan. Schep hier een eetlepel vegan mayo bij en stamp het geheel goed fijn. Roer de spekjes met ui erdoor. Vervolgens schep je de spinazie stamppot in twee borden en maak met een kleine jus lepel een kommetje in de stamppot. Schenk hier de jus in. De spinazie stamppot is klaar en je kan aan tafel! Super gemakkelijk, redelijk gezond en ontzettend lekker!

Voor alle lekkerbekken zoals ik: Breek de helft van een Greek Block van Violife af en brokkel dat over beide borden. Enjoy!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Op zoek naar een ander lekker recept? Kijk dan gerust eens in mijn recepten index.

Volg:
Share:

2 Comments

  1. "Hanneke"
    18 september 2020 / 09:58

    Sterker nog: ik ontdekte dat een zeer goede vriendin van mij NIET van stamppot hield! ZO Raar!!!! Lekker recept geef je, ik ga het in wat simpeler vorm namaken (Ik koop geen juspakjes, en heb GEEN IDEE wat greek block is….) Maar: er staat (boom)spinazie in de tuin, en de vegespekjes zijn in de aanbieding ergens….

    • 20 september 2020 / 14:12

      Iemand die niet van stamppot houdt? Dat snap ik ook niet. Haha! Een greek block is een vegan vervanger voor feta. Te koop bij (onder andere) Albert Heijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.