Ecologisch schoonmaken met Sytse

Ecologisch schoonmaken met Sytse

Bacteriën doden met chemicaliën, dat is wat schoonmaken is geworden. Chemicaliën zijn natuurlijk superslecht voor het milieu en ik ging op onderzoek uit of ecologisch schoonmaken mogelijk is. En dat is het!

De afwas

Ik haat de afwas! Daarom heb ik ook een vaatwasser (die draait altijd een kort en middelwarm programma en daarvoor gebruik ik AH Ecologische vaatwastabletten). Maar grote potten en pannen in de vaatwasser vind ik niet kunnen. Die nemen zoveel ruimte in terwijl er op die plek een heleboel borden, schoteltjes en bekers gezet kunnen worden. De grote potten en pannen was ik, lekker vintage, op de hand af. Afwasmiddels zoals Dreft werken super maar zijn zo chemisch als het maar kan. Na online zoeken kwam ik terecht bij Marcel’s Green Soap. 100% biologisch en 99% afbreekbaar. Er zijn verschillende geuren maar ik koos voor Basilicum en Vetiver gras. Het ruikt naar citroengras. Erg lekker.

Hoe schoon is jouw toilet?

Bleek is heel giftig. Het maakt goed schoon en ruikt heel sterk maar goed voor de natuur is het zeker niet. Dat moet toch ook anders kunnen? Method is een merk naar mijn hart. Dit vermelden ze bij hun producten: Alle Method’s formules zijn niet giftig, biologisch afbreekbaar, goed voor je wc, je bad, je leidingen, je septische tank en de vissen in de rivieren en oceanen. Niet getest op dieren. Dat klinkt echt heel goed! En weet je, de toiletreiniger ruikt ook nog eens lekker fris! De handzeep staat ook in het toilet zodat je na de boodschap je handen kan wassen met biologisch afbreekbare zeep. Zo kom je weer helemaal fris uit het kleinste kamertje.

Groente en fruit schoonmaken

Je zou versteld staan als je wist hoeveel chemicaliën er op je groente en fruit zit. Ook na het wassen met water. Je groente en fruit wassen met alleen water is namelijk niet genoeg. Maak je een lekkere salade? Doe de sla dan eerst even in een teiltje met water en spuit er wat Salad, Fruit en Vegetable wash van Bentley Organic bij. Goed roeren en 30 seconden in laten werken. Daarna je sla nog even naspoelen en je kunt chemical-free aan tafel! De Wash heeft bewezen bacteriën zoals e-coli, salmonella en Listeria af te spoelen. Ook meststoffen en bestrijdingsmiddelen spoelen zo van je groenen en fruit af dankzij de speciale natuurvriendelijke formule.

De was

Eerder schreef ik al een review over Seepje maar inmiddels heb ik me iets meer verdiept in het ecologisch wassen en ik kwam bij verschillende merken terecht. Seepje bevalt nog steeds prima hoor, daar niet van, maar ik moet natuurlijk wel verschillende opties proberen. De wasballen van Ecozone bijvoorbeeld. De wasballen zijn 100% hypoallergeen, residu-vrij en antibacterieel. De Ecoballs zijn een milieuvriendelijk alternatief voor conventionele wasmiddelen en ze zijn ideaal voor de gevoelige huid. Ze zijn goed voor 1000 wasbeurten en kosten € 22,20. Wist je dat als iedereen de Ecoballs zou gebruiken, er 700.000 ton wasmiddel per jaar minder in ons watersysteem zou belanden? Voor meer uitleg over deze bijzondere wasballen kun je terecht op de website van Big Green Smile.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.