De Minimalism Challenge

De Minimalism Challenge

Spullen. De westerse wereld lijkt in de ban van spullen. En dan vooral nieuwe spullen. Ons is geleerd en we hebben ervaren het kopen van nieuwe spullen ons gelukkig maakt en dat we er een heleboel van nodig hebben. Volgens mij zitten we er met die gedachte helemaal naast. Ik ga De Minimalism Challenge doen!

Wat is De Minimalism Challenge?

Spullen die hun halve leven weg liggen te kwijnen, daar wordt niemand gelukkig van. Natuurlijk wil ik niet (weer) Marie Kondo on ya ass gaan, maar Marie Kondo heeft mij leren opruimen. Marie Kondo zegt bijvoorbeeld dat je alle spullen met liefde moet behandelen en de spullen ook zo moet opruimen. Dat doe ik (naar eigen inzicht) best wel goed maar toch zijn er spullen zonder levensdoel in mijn(ons) huis. Spullen waar ik niet (meer) blij van wordt. De Minimalism Challenge is een uitdaging om iedere dag van de maand, zoveel spullen weg te doen als de dag van de maand telt. Ik begin in de maand december zodat ik het nieuwe jaar fris en met minder spullen kan beginnen. Dus op 1 december 2017 doe ik 1 ding weg, op 2 december 2 dingen op drie december 3, all the way tot 31 spullen op 31 december. De laatste dag van het jaar. Mijn doel is om in totaal 676 spullen weg te doen in één maand tijd. Dat zijn natuurlijk wel een heleboel spullen, maar ik ga mijn best doen om het te halen!

Waarom De Minimalism Challenge

Ik houd van spullen. In de afgelopen jaren ben ik wel gegroeid in minder kopen en te gaan voor meer kwaliteit maar op een of andere manier jongt het allemaal toch steeds weer aan. Zoals ik al zei vind ik dat ik teveel spullen heb en dan vooral dat ik teveel spullen heb waar ik niks mee doe of die alleen maar in de weg staan. Weinig spullen betekent ook meer rust in je hoofd. Als je weinig spullen hebt, kun je ze allemaal ook meteen vinden en weet je precies waar alles ligt. Het lijkt me fantastisch om zo’n georganiseerd huis en hoofd te krijgen. Tegelijkertijd vind ik het ook wel een beetje eng hoor, De Minimalism Challenge. Ook als ik het doel niet haal, zal ik tevreden zijn. Het gaat er voor mij namelijk om dat de overbodige spullen verdwijnen en of dat er nou 676 zijn of 400, dat maakt me niet uit.

Weggooien, weggeven, verkopen

Ik zal vast ook spullen tegenkomen die als nieuw zijn of die misschien nog wat kunnen opleveren. De meeste spullen zal ik weggooien omdat het dan direct weg is. Als ik denk, dit is wat voor die vriend(in), dan stuur ik hem/haar eerst een berichtje. Als ik besluit dat het misschien nog wel wat geld in het laatje kan brengen, dan zet ik het eerst een week op marktplaats. Ik kan het daarna natuurlijk altijd nog weggeven of weggooien.

December 1th, let the minimalism game begin. May the odds be ever in my favor. 

Volg:
0
Delen:

15 Reacties

 1. 28 november 2017 / 00:20

  Tof! Voor mij werkte het niet supergoed, omdat ik gewoon niet altijd de tijd vind. Ik stel nu eens in de zoveel tijd een opruim (half)uur in waar ik me op een specifieke ruimte richt en alles eruit verwijder wat er niet hoort en meteen wegdoe waar nodig. Anders kan ik niet meer stoppen met kasten opentrekken en maak ik meer troep dan ik opruim. Breng je wat nog kan wel naar de kringloop/kledingbak of waar dan ook in plaats van het echt weg te gooien? Veel succes, ik hoop dat het veel rust geeft. Bijhouden van wat je wegdoet is sowieso een mooi geheugensteuntje om niet opnieuw te veel naar je hol te slepen.

  • 28 november 2017 / 20:27

   Dat is een beetje hetzelfde denk ik. Ik denk dat het vooral om bewustwording gaat en dat je alle troep uit je leven bant. Ik ga mijn best doen en misschien heb ik soms ook geen tijd. Dan doe ik het op een andere dag en probeer ik alsnog op het juiste aantal spullen te komen.

 2. 27 november 2017 / 19:48

  Heel veel succes! Minimaliseren heeft mij persoonlijk zo enorm veel vrijheid gegeven.

  • 28 november 2017 / 20:26

   Ja, ik denk dat het mij ook veel vrijheid zal brengen en daar heb ik heel veel zin in! Dankjewel!!

 3. 27 november 2017 / 13:24

  Succes! Ik doe de challenge deze maand en ben dus “bijna” klaar. Maar deze paar laatste dagen heb ik nog een hoop spullen weg te doen, wat echt heel moeilijk is. Ik ben benieuwd hoe ver je komt!

  Begin december zal ik zelf een blogje schrijven over hoe ik te werk ben gegaan, hoe het is bevallen en of het is gelukt. Kom even langs als je geïnteresseerd bent ?

  • 28 november 2017 / 20:26

   Ohh wat goed!! Kun je dat artikel 1 december plaatsten? Dan kan ik me inlezen! Haha! De eerste dagen zal geen probleem worden maar 30 en 31 december.. kanonnen!

   • 28 november 2017 / 21:22

    Hij komt 2 december online. Die ene dag overleef je wel toch? 😉
    Ik zal in ieder geval een paar fijne tips geven die je vast zullen helpen!

 4. 27 november 2017 / 12:10

  Yayy zo cool! Ik ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen. Veel plezier!

  • 28 november 2017 / 20:25

   Ik denk heel goed!! Je hebt me wel geïnspireerd hoor! 😀 Straks heb ik gewoon ruimte over in huis, need it!

 5. 27 november 2017 / 12:05

  Ik ben zo benieuwd of dit je gaat lukken, dat zijn echt veeeel spullen die je weg gaat doen 😀 Leuke challenge wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..