5 x vegan artiesten om bij weg te dromen

5 x vegan artiesten om bij weg te dromen

Er zijn meer vegan artiesten dan je denkt. Ik koos 5 van mijn favorieten en voegde van alle 5 een fijne muziekje toe. Inclusief toffe video om bij weg te dromen!

 

1. Jennifer Lopez. Haar liefde kost niets. Ook geen dierenlevens. Sinds Jenn, J.Lo, Jenny from the block, vegan is geworden zegt ze dat “eating more greens” er voor zorgt dat ze zich veel beter voelt. Ze zou het iedereen aanbevelen maar mist stiekem één ding: boter. “Butter makes everything taste better.” Daar zijn de meningen over verdeeld 😉

2. Lea Michele. Je kent haar vast van Glee. En als je nog nooit van Glee hebt gehoord, moet je je schamen. Tenzij je haar kent van de film New Years Eve. Dan maak je het weer goed. Lea zegt dat haar lichaam een tempel is en dat ze vegan is geworden voor haar gezondheid maar ook voor de dieren. “I’m a foodie, but i think it’s more fun to find things on the menu that are good for me.”

3. Miley Cyrus. De kleine schattige Hannah Montana. Een tijd terug was ze veel in het nieuws in verband met haar uitspattingen (herinner je je nog hoe ze tegen Robin Thicke aan stond te schuren op de VMA’s in 2013?) Inmiddels is weer met de voetjes op de aarde beland en zet ze zich nu heel erg in voor dierenrechten. Ze heeft zelfs een vegan tattoo laten zetten!

4. Moby. “Veganism should be a happy thing, not a miserable one.” Moby spreekt regelmatig over veganisme en steekt hiermee niet onder stoelen of banken dat hij vegan is. Maar hij doet alles vanuit liefde, dat vind ik zelf zo bijzonder en mooi. “We shouldn’t make people feel bad or guilty for their lifestyle choices. Even if they reject veganism.” Het album van Moby dat in 1996 uitkwam heet zelfs Animal Rights. Fantastisch toch?

5. Bryan Adams. Bryan zet zich enorm in voor Greenpeace en PETA. “I’ve made a conscious decision not to be a part of the cycle of killing animals because I couldn’t see the point of crusading for Greenpeace and then eating a fish. Seriously, if you are going to talk the talk, you need to walk the walk.” Hier heb ik helemaal niets aan toe te voegen.

Wist je van deze artiesten allemaal dat ze veganistisch leven of ken je misschien nog andere artiesten waarvan ik het misschien niet weet? Vertel het me vooral!

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 27 september 2017 / 18:42

  Ik wist alleen van Moby dat hij vegan was….

 2. 3 september 2017 / 11:28

  Ik wist helemaal niet dat deze artiesten vegan zijn! Goed dat ze hun enorme bereik gebruiken voor een goede boodschap. Ik ben zelf vegetarisch en wil graag veganistisch worden. Volgens mij is Ariana Grande ook veganistisch trouwens!

 3. 1 september 2017 / 10:16

  Mooi lijstje. Ik weet dat er flink wat artiesten zijn die zich uitspreken tegen dieren- en mensenleed en vind het mooi dat zij dan ook echt de daad bij het woord voegen vanuit intrinsieke overtuigingen.

 4. 31 augustus 2017 / 10:56

  Van deze mensen wist ik niet dat ze vegan waren. Zo cool! En nog activistisch ook! Zo wordt het veganisme echt op een goede manier verspreid, fijn dat ze hun bekendheid daarvoor gebruiken 🙂

  • 31 augustus 2017 / 16:16

   Ja, dat vind ik ook super!! Ze verspreiden een goede boodschap aan een heel groot publiek! 😀

 5. 31 augustus 2017 / 08:06

  Mooi lijstje!! Ik vind het ZO tof dat ook grote namen vegan worden, met een groot bereik dus!

  • 31 augustus 2017 / 08:17

   Dankjewel! Dat nummer van Jennifer Lopez vind ik zo fantastisch! En inderdaad, ze hebben een wereldwijd bereik dus laten we hopen dat veel mensen hun voorbeeld volgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..