Meet the Vegan: Claire van Vrijberghe de Coningh – Claire’s Mission

Meet the Vegan: Claire van Vrijberghe de Coningh – Claire’s Mission

Hi! Mijn naam is Claire van Vrijberghe de Coningh, ik ben 28 jaar en woon samen met mijn vriend en 2 labradors in Almere Poort. Clairesmission.com is mijn lifestyle blog. Naast een liefde voor dieren, reizen, honger naar geluk (en lekker eten!) ben ik fulltime ondernemer, reisagent, boeddhist en produceer/presenteer ik mijn eigen radioprogramma Strictly Business.

Waarom ben je veganist geworden?

Toen ik 5 jaar was begon mijn carrière als activist. Dagelijks ging ik van deur tot deur als WNF Ranger om geld in te zamelen. Sindsdien ben ik altijd als vrijwilliger actief geweest als advocate en voorvechter van dierenrechten. Ik ben van vegetariër naar veganist geswitcht na het zien van Cowspiracy. Dit was voor mij het laatste puzzelstukje. Na afloop van deze documentaire ben ik naar de keuken toegelopen, heb ik een vuilniszak gepakt en heb ik alles wat dierlijk is direct het huis uit gedaan. Niet heel duurzaam maar voor mij was dit het juiste om te doen. Vanaf die dag ben ik ook direct mijn hele lifestyle gaan aanpassen. Vrij rigoureus, dat is mijn ondernemersdrift denk ik, altijd all-in en always on top of my game :-).

Wat voor ‘type’ veganist ben jij? 

Eén die het vreemd vindt dat niet iedereen het is, haha! Ik ben vooral een gelukkig en dankbaar mens. Dat ik nu vegan bent maakt mij in alle opzichten een sterkere dierenactivist. Ik experimenteer met eten, ben dol op raw taartjes en lekkernijen. Verder ga ik altijd voor wholefood, dus daar past soms ook een lekkere burger met patat en homemade satésaus in. Ik ben vooral mezelf.

Op welk punt in je leven besloot je om veganist te worden?

Het was een gewone doordeweekse dag. Ik had mezelf een lekker chill Netflix momentje gegund en zat redelijk onderuit gezakt met een bak popcorn toen ik Cowspiracy aan deed. A life changing moment.

Wat zorgde ervoor dat bij jou de knop om ging?

Mijn vriend en ik kunnen uren praten over conspiracy theories. Denk daarbij aan de verhalen over 9/11, illuminati, NRA en de medicijn industrie. Door het zien van Cowspiracy kwam daar een nieuw topic bij; de vleesindustrie. En nee, daar bedoel ik niet alleen vlees mee maar ook melk, eieren en andere dierlijke producten. Als we kinderen geen suiker meer willen laten eten dan is het een enorme contradictie om geen aandacht te spenderen aan de gevolgen van zuivel. Als je als volwassenen wilt afvallen op basis van kwark en shakes dan heb je wederom een contradictie als je kijkt naar de gevolgen van zuivel. Als je ogen eenmaal geopend zijn, is er geen weg meer terug.

Hoe blijf je dicht bij jezelf in een wereld waarin omnivoren de overhand voeren?

Mediteer, wees dankbaar en blijf dicht bij jezelf. Omring je daarnaast met mensen die dezelfde waarden hebben en die van je houden. Ga daarnaast naar buiten toe geniet van de natuur, onderneem activiteiten en laat je inspireren door toffe bloggers (zoals Sytse) en vloggers.

Wat is jouw lievelings?

Melanie Joy! Ik hou van die vrouw. Haar presentaties over vegan advocacy zijn zo ontzettend inspirerend. Iedere keer leer ik weer wat nieuws.

Als je advies mocht geven aan iemand die twijfelt om veganistisch te gaan leven, wat zou je dan zeggen?

Kijk eens in je omgeving, ken je iemand die al plantaardig eet? Neem contact op met die persoon en stel al je vragen en durf om advies te vragen. Daarnaast kun je tegenwoordig enorm veel vinden via Google, waaronder hele fijne vegan bloggers die echt het volgen waard zijn. Last but certainly not least… Je mag mij altijd mailen (info@clairesmission.com) voor als je vragen hebt, op zoek bent naar inspiratie of als je wilt brainstormen. Je staat er niet alleen voor.

Volg:
Share:

6 Reacties

  • 3 maart 2017 / 17:29

   Wat een onwijs lieve reactie Sarina <3! Super leuk om je 11 maart a.s. offline te ontmoeten @ VeggieWorld. Alvast een heel fijn weekend! Liefs! X

 1. 3 maart 2017 / 16:16

  Wat een tof interview! Leuke vragen heb je gesteld! Ik ga Melanie Joy eens opzoeken want ik hoor veel goeds over haar. Enne super lief van Claire dat ze haar telefoonnummer geeft, het is zo’n lieverd!

 2. 3 maart 2017 / 16:37

  Ik vind Claire zo inspirerend! Blijft toch wel grappig dat zoveel mensen vegan worden na het zien van Cowspiracy, misschien moeten ze dat een soort verplichte lesstof maken. Nog een geluk dat die popcorn waarschijnlijk wel vegan was, trouwens. 😉 Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van Melanie Joy gehoord, maar ik ga haar eens opzoeken!
  Maaike onlangs geplaatst…[VIDEO] Rare Recepten #1: Kaas van wortel en aardappel?!My Profile